”Turvavyöhyke” on hämäystä, käynnissä on etninen puhdistus

Turkin diktaattori Erdogan perustelee hyökkäystä Pohjois-Syyriaan ”turvavyöhykkeen” luomisella kurdijoukkoja vastaan. Yleensä turvavyöhykkeet rakennetaan omalle maalle. Niin olisi Turkkikin voinut tehdä, ilman sotaa. Mutta Erdogan koettaa turvavyöhykepuheilla naamioida todellisin aikeensa. Tarkoituksena on rakentaa Syyrian pakolaisille ghetto kurdeilta vallatulle alueelle.

Turkkiin on paennut Syyrian sotaa yli 3,5 miljoonaa syyrialaista. Turkissa on herännyt tyytymättömyyttä niin suuren joukon elättämistä kohtaan. Pakolaiset tuskin voivat lähiaikoina palata koteihinsa, koska monet ovat paennneet Syyrian diktaattori Assadia ja Assad hallitsee nyt miltei koko Syyriaa. Niinpä Erdogan on saanut idean: hän karkottaa kurdit Pohjois-Syyriasta kodeistaan ja siirtää suuren osan Syyrian pakolaisista tuolle tyhjennetylle alueelle muka ”kotiinsa”. Käynnissä on siis etninen puhdistus, Lebensraumin hankkiminen kurdialueelta. Karkotettavien satojen tuhansien kurdien kohtaloa Erdogan ei tietenkään sure. Sotatoimet hän teettää myös paljolti Turkin tukemilla Syyrian opposition joukoilla, kaikenlaisilla jihadisteilla, jotka sitten saavat pitää komentoa ghetossa.

Kun pakolaiset on saatu kärrättyä ghettoon,  Erdogan aikoo kiristää EU:ta maksamaan heidän ylläpitonsa. Muuten hän uhkaa päästää maassa vielä olevat pakolaiset Eurooppaan.

Kyllähän tuosta sitten syntyy myös vyöhyke kurdien ja Turkin väliin sivutuotteena. Saa nähdä, miten Syyria ja sen tukija Venäjä aikovat suhtautua asiaan. Kun  Assadin valta vahvistuu, hän halunnee myös tuon palasen valtakuntaansa omaan hallintaansa. Turkin armeijaa hän ei kuitenkaan kykene pitkään aikaan haastamaan.

6 Replies to “”Turvavyöhyke” on hämäystä, käynnissä on etninen puhdistus”

  1. Neuvostoliitto oli kanssa kova järjestämään turvavyöhykettä vuonna 1939 erästä naapuriaan vastaan.

    Tässäkin kohtaa ”turvavyöhyke” on vielä kovempi emävale kuin vappusatanen.

  2. EU on täysin kädetön ja korkeintaan pohtii tulijoiden määrän sijoittelua eri maiden kesken?
    Muistuttaa pahasti Juutalaisten kohtaloa ja vielä kahden tulen välissä.

Kommentoi