Otin välittömästi eron ”vihreydestä”

Minä olen ollut BirdLife Suomi ry ;n jäsen jo pitkään.

Tämän sain eilen sähköpostiini, kehotus lähteä mielenosoitukseen ilmastomuutoksen puolesta, tai sitä vastaan. Yhdistys on tähän asti toiminut ihan kiitettävästi lintuharrastuksen puolesta, niiden ruokinnan ja muun hyvinvoinnin asialla.  Minä kannatan ehdottomasti kaikkea mikä lintuihin liittyy, mutta en ota saamaani haastetta vastaan. En yleensäkään ole ihminen, joka lähtee kaduille ajamaan asioita puolestaan, en marssimaan, enkä muuhunkaan pahantekoon.

Ilmastonmuutos on asia, joka pitää ottaa huomioon monessakin tekemisessä, mutta keinot pitää ottaa vakavasti ja niitä pitää järkevästi harkita, eikä niihin mielestäni kuulu mellastaminen kaduilla. Koko ilmastonmuutos on asia, joka ei sisälly tähän, se ansaitsee ihan oman lukunsa.

Luettuani saamani sähköpostin erosin yhdistyksestä välittömästi. Minun jäsenmaiksuillani ei lähdetä kaduille mellastamaan, kaikenlisäksi osaan linnut ruokkia ilman kattojärjestöäkin.

Tule mukaan Suomen suurimpaan ilmastomielenilmaukseen 6.4.

Ilmastonmuutos uhkaa kaikkea mitä rakastamme, kaikkea mikä on meille korvaamatonta: arvokasta luontoamme, hienoja lintujamme, vuodenaikoja ja lastemme tulevaisuutta.

Suomen ilmastopolitiikka on riittämätöntä. Ilmastotieteen viesti on selvä: meidän on kyettävä parempaan. Kauniit puheet eivät riitä. Päättäjien on pantava asiat tärkeysjärjestykseen. Seuraavan eduskunnan on aloitettava Suomen jälleenrakennus.

Joukko huolestuneita kansalaisia sekä Korvaamaton-kampanjan järjestöt kutsuvat kaikki mukaan vaatimaan vahvoja toimia ilmastokriisin torjumiseksi. Kampanjassa mukana BirdLife, Greenpeace, Fingo, Luonto-Liitto, Maan ystävät, Natur och Miljö, Protect Our Winters, Suomen Luonnonsuojeluliitto ja WWF Suomi.

Yhdessä voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion.

Ilmastomarssille kokoonnutaan lauantaina 6.4. klo 14.00 Senaatintorilla. Kulkue kohti Eduskuntataloa lähtee noin klo 14.30.

11 Replies to “Otin välittömästi eron ”vihreydestä””

 1. Mikä on pointti? mitä yksittäinen suomalainen voi tehdä tai jättää tekemättä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi?? (muuta kuin kaduilla mellakointi)

 2. On todella vihreiden hörhöyttä mutta ” ei ole lampaisiin katsomista ” tiedä mitä lämpimien villojen alla piilee !

  Vihreät kadulle mellastamaan tyyliin että mitäs eräs Pekka tuumaa johdossa ”luonnon laitumilla” ?

 3. Oletan, että sen marssin yhteydessä mellakoidaan ja rikotaan lakia. Ehkä piestään näyteikkunoita sisään ja ryöstellään.

  Kiitos Pentti, että et lähde mukaan siihen porukkaan.

  Minä suorastaan rakastan luontoa, kävellä siellä kaikessa rauhassa ja vaikka välillä vaan istua kannon nokassa liikkumatta ja hiljaa – kuunnella luontoa. Mutta en ole ilmastohihhuli. Se ilmastonlämpenemisvouhotus on aivan kuvottavaa – sen nimissä ollaan valmiita tekemään mitä hyvänsä typeryyksiä.

 4. ”Yhdessä voimme rajoittaa ilmaston lämpenemisen 1,5 asteeseen ja tehdä Suomesta maailman ensimmäisen fossiilivapaan hyvinvointivaltion.”

  Suot biometaanin valmistamiseen.

  1. Kyllä soiden repiminen on yksi suurempia virheitä ilmastonmuutoksen kanssa. Kaiken lisäksi vesistöt saastuvat entisestään, jopa kalastuskelvottomiksi. Sitäkö haluat?

 5. Kun katselee vaikka Lapinpöllöä pitkän putken takaa taíkka jätkän lintu kuukkeli tulee syömään kädeltä tietää että on luonnossa .
  Nuorempana kuvasin melkoisen paljon ja valta osa oli linnuista terv tepivaari

 6. Vihreät edustaa ”mielikuvitus maailmaa”, sellaiseen on helppo luvata kaikkia ”vihreitä ajatuksia”, kaikilla menee hyvin, litkitään kamomilla teetä ja ajellaan pitkin Suomea sähköautoilla ja sähköpyörillä… sähkö kun tulee töpselistä… se ei näiden mielestä saastuta, syödään ituja ja taotaan aseet tuulivoimaloiksi. Semmoista utopiaa että olla ja voi. Ainut oikea vihreä asuu betonihelvetissä eikä ole puistoa isonpaa ”metsää” nähnytkään, paras kaveri on älykänny ja some.

Kommentoi