Suomalaista byrokratiaa

Byrokratiaa parhaimmillaan.

Kertomus juvalaismiehen henkilökortin hausta, joka ei paljon saatesanoja tarvitse. Tähänkö on tultu hallituksen byrokratian purkutalkoissa, helpottamaanhan ihmisten arkea kaikenlaisten typerien lakien oikomisella oli tarkoitus tulla. Vaan kuinkas kävikään, varsinkin täällä maaseudulla saatiin monet asiat entistäkin hankalemmiksi.

Hyvänä esimerkkinä suuresta viisausesta, värkättiin uusi taksilaki, sen seurauksena täällä maaseudulla vaikeutettiin liikkuminen. Iltaisin ei näy takseja missään, eikä kulje linja- autot, eikä pysähdy junat. Junakin lisää vaan vauhtia ja painelee yli kahtasataa aseman ohi. Taksikuskit nukkuvat, tai katsovat televisiota paremman puutteessa ja ikä vei oman ajokortin.

Nyt sitten tämä henkilökorttikin, juvalaismiehen kertomukseen on helppo samaistua. Monella meistä on ihan samanlaiset olosuhteet, jos ei peräti pahemmat.

6 vastausta artikkeliin “Suomalaista byrokratiaa”

  1. Juu, luin saman jutun. Älytöntä pomputtelua, käsittämätön byrokratia.

  2. Ihan omalla kohdalla, kerran jo olin hakemassa sitä henkilökorttia, ei onnistunut siinä kaupungissa. Toisen kerran yritin netissä, niin pitkälle pääsin kun kysyttiin valokuvan ID tunnusta. No eihän sitä ollut missään, vaikka passissa on tuore kuva ja ajokortissa viimekesäinen.
    Hakematta on, toistaiseksi.

    1. Samaan aikaan kaikenmaailman Mehmudit ja Mahmudit tilailee sopivia henkilökortteja, passeja ja ajokortteja kotimaistaan postin välityksellä, ilman mitään ongelmia. Jotain on pielessä koko touhussa, mutta kun suomalaisena yrität Suomesta vastaavia saada niin se on tehty mahdottomaksi.

  3. En todellakaan tule hankkimaan tuollaista turhaketta passin ja ajokortin lisäksi.
    Koko hommasta on tehty kohtuuttoman hintainen ja hankala eikä lompakkoonkaan enää muiden tarpeellisten korttien lisäksi juuri mahdu.
    Pitää olla kelakortti, eläkekortti, verikortti, elintenluovutustestamentti, luottokortti, parin bensaboolaakin käteisalennuskortti, EA-kortti, matkavakuutuskortti, ajokortti jne.
    Noita kun koittaa sovitella yhteen lompakkoon, niin ei edes seteleille meinaa tilaa löytyä tai sitten pitää lompakon olla naisten pienen käsilaukun kokooinen.

  4. Lisäksi ko kortin hinta on varattomalle liikaa.
    Minusta henkilökortin tulisi olla valtion kustantama.
    Olen nyt käynyt samat läpi ja vielä puuttuu valtakirja hakijalta?
    Kulut Kuva 15,-
    Poliisille54,-
    Matkat päälle joten 100,- pyöreä summa.

    1. Niilo – paras kun otetaan pakasta pelikortit,joita tiettävästi on n.50 kpl.luokkaa että siitä vaan tarpeeseen ja näytölle kun sitä kysytään…vai jääkö Musta Pekka käsiin että voi tätä korttien määrää mutta hyvin minimissä sitä tulen itse pitämään.
      Henk.kortti hakusessa hakea vaiko ei_ vai odottaako vallesmannia kun ei lasketa muonavahvuuteen_ jos ei ole ainuttakaan korttia_ pelikortitkin nuoruuden maisemissa ; hyljättynä ts.syrjäytettynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *