9,2 miljardia euroa – 3,46 miljardia euroa = 5,74 miljardia euroa

Suomen valtio (tarkoittaa: suomalaiset) joutuu kasvattamaan velkataakkaansa noin viidellä miljardilla eurolla korona- epidemian vuoksi. Lopullista summaa emme edes vielä tiedä. Näyttää siltä, että suomalaiset pakotetaan tämän lisäksi maksamaa Italian ja Espanjan velkoja 5,74 miljardilla eurolla. Päällepäsmäreinä toimivat Saksa ja Ranska, joista maista on suuria sijoituksia niin Italiassa kuin Espanjassa.

*

Miten Matti Vanhanen voi nähdä asian näin : ”Perushenki oli rakentava” ?

Eikö suomalaisia kusetettu tarpeeksi jo Kreikka-tukipaketeissa?

***********************************************************************************************

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1423ce9f-2e33-4c11-8e80-e7adab777c86

28.5.2020

Komission kaavailujen mukaan Suomi saisi elvytysrahastosta 3,46 miljardia euroa.

560 miljardin elpymisrahastosta Suomen maksuosuus olisi siis 9,2 miljardia euroa. [Lainaa 0 euroa]

Italia saisi elvytysrahastosta 81,807 miljardia euroa [ Lainaa 90,938 miljardia euroa, jota Italia tuskin koskaan maksaa takaisin, sillä maalla oli jo ennen koronaa velkaa yli 2500 miljardia euroa]

 

***************

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006535864.html

Vanhanen toimitti ensimmäisenä ministeri­päivänään Suomen elpymis­rahoitus­toiveet EU-kokoukseen: ”Perushenki oli rakentava”

 

11 vastausta artikkeliin “9,2 miljardia euroa – 3,46 miljardia euroa = 5,74 miljardia euroa”

    1. Liittovaltiossa olisimme tosi kusessa. Olisimme Saksan ja Ranskan alusmaita ilman omaa päätäntävaltaa, Liittovaltiosta irtautuminen tehtäisiin varmasti käytännössä lähes mahdottomaksi – sidonta olisi ehkä vielä tiukempi kuin EU:ssa

      *************************************************************
      https://www.kauppalehti.fi/uutiset/kl/60ace6d4-4fc3-4354-865d-0c8d8f41173e?ref=ampparit:bf5e&_ga=2.93034333.1959316564.1590836539-2059665321.1568059014

      Otteita:

      Professori Raitio puhuu Kauppalehdelle näköharhasta ja valtavasta rahasummasta, joka merkitsee käytännössä jo huomattavaa yhteisvastuuta. Itse asiassa EU on siis jo hyvää vauhtia matkalla kohti liittovaltiota, eikä kohua herättänyt elpymisrahasto ole tässä mielessä mitenkään suuri muutos.
      Keskiössä ovat Euroopan keskuspankin (EKP) velkakirjaostot. Jos niistä tulee luottotappioita, Suomelle lankeavat Raition mukaan miljardiluokan vastuut. Osto-ohjelmia on jo käytetty yli 2000 miljardilla eurolla.
      .
      ”Se on järkyttävä summa. Ei sekään raha tule taivaasta. Yhteisvastuuta on jo valtavassa määrin ja Suomen vastuut ovat jo nyt miljardiluokkaa. Se ei vain ole sillä tavalla tullut päivänvaloon ja isoon keskusteluun kuin tämä komission esittämä paketti”, Raitio arvioi Kauppalehdelle jatkohaastattelussa.
      *

  1. Vanhanen sanoi jo kreikankin paketista että,,MEHÄN TIENATAAN TÄLLÄ.
    ja sama kaiku tuntuu olevan askelten.

  2. Tästä on jo sovittu:

    ”Professori Raitio puhuu Kauppalehdelle näköharhasta ja valtavasta rahasummasta, joka merkitsee käytännössä jo huomattavaa yhteisvastuuta. Itse asiassa EU on siis jo hyvää vauhtia matkalla kohti liittovaltiota, eikä kohua herättänyt elpymisrahasto ole tässä mielessä mitenkään suuri muutos.
    Keskiössä ovat Euroopan keskuspankin (EKP) velkakirjaostot. Jos niistä tulee luottotappioita, Suomelle lankeavat Raition mukaan miljardiluokan vastuut. Osto-ohjelmia on jo käytetty yli 2000 miljardilla eurolla.”

    *
    Pian näemme:

    Kuultuamme Matti Vanhasen kommentin hyvästä yhteishengestä, niin voimme hyvin uskoa, että vastuut toteutetaan kuten Saksa ja Ranska [ käytännössä näin] ovat esittäneet.

    Kusetus vain jatkuu ja jatkuu ..

  3. Tässä tulee käymään niin, että lainojen ja elvytysten väliseen suhteeseen tehdään desimaalinen siirto ja suomi taistelee itselleen pienen marginaalisen muutoksen lahjapakettiosuuteemme, joka on hyttysen paska itämeressä.
    Mutta jälleen tullaan neuvotteluista rinta rottingilla ja sanotaan että ei ollut vaihtoehtoa.

  4. Mitään ei ole Suomen hallituksen ja Eduskunnan kanssa sovittu. Koronan varjolla ei tule hyväksyä mitään muuta kuin siitä aiheutuvan talouden uudelleen nostot.

    1. Demujen tunnetun taloustaidottomuuden johtaessa ja kepulien kumartaessa syvään EU:n edessä ja pysyäkseen hallituksessa tuo Ranskan ajama ja Saksan hyväksymä katastrofi toteutuneen likiomain sellaisena ja eduskunta nielee asian demujen johdolla kepulien säestäessä fanfaarit soiden.

  5. Ei ole, mutta kohta sovitaan, kuten tähänkin asti – Saksaa (Ranska) hallitsee EU:ta.

    Koronan varjolla ei todellakaan pidä hoitaa Italian velkoja missään määrin. Tämä varmasti on suurimman osan suomalaisten kanta, mutta painaako se.

  6. ”Valtioneuvoston kanslian mielestä selvityksestä olisi pitänyt vaieta siihen saakka, kunnes Euroopan unionin rahoituskehysneuvottelut Eurooppa-neuvostossa on saatettu päätökseen.”

    *
    Nykyisen halituksemme toimet tukipaketin eteenpäin viennissä muistuttavat edellisten hallitusten tyyliltä – on toimittava niin, että kansa ei saisi tietää mitään etukäteen. Kerrotaan vasta, kun kakat ovat housuissa.

    ***********************************************************************************
    https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006536343.html
    10.6.2020

    Valtioneuvosto yritti salata poikkeuksellisella tavalla Suomen kannan EU:n hätärahoitukseen

    Eduskunnan suuri valiokunta puolestaan esti viime viikolla selvityksen jakamisen valiokuntien asiantuntijoille, mutta joutui perumaan päätöksensä.

    VALTIONEUVOSTO on vaatinut eduskunnalta poikkeuksellisen laajaa vaiteliaisuutta selvityksestä, jonka se on laatinut komission ehdottamasta 750 miljardin euron hätärahoituksesta.

    Viime torstaina julkaisemassaan tiedotteessa valtioneuvosto korostaa, että asian valmistelun yhteydessä on syytä käydä riittävästi julkista keskustelua kotimaassa, Euroopassa ja eduskunnassa.

    Samana päivänä valtioneuvosto pyysi eduskuntaa pysymään vaiti selvityksestä, jotta voidaan turvata Suomen neuvottelutavoitteet. Vaiteliaisuuspyyntö kohdistui koko eduskunnalle lähetettyyn asiakirja-aineistoon.

    Valtioneuvoston kanslian mielestä selvityksestä olisi pitänyt vaieta siihen saakka, kunnes Euroopan unionin rahoituskehysneuvottelut Eurooppa-neuvostossa on saatettu päätökseen.

  7. Jossakin uutisessa sanottiin Suomen olevan EU- tukipaketin käsittelyssä samassa ryhmässä Baltian maiden kanssa. Saamapuoli on (per asukas) ehkä, mutta miten on maksupuoli?

    Olisi myös antoisaa tietää mitä persaukinen Italia maksaa tukirahojen keräyksessä.

    ********************************************************************************
    EU-elvytyspaketin jakoehdotus

    Maa Avustukset / Lainat [ Miljardia euroa]

    Liettua 3,908 / 2,419
    Latvia 2,894 / 1,595
    Viro 1,851 / 1,441
    Suomi 3,46 / 0
    Italia 81,807 / 90,938 [ Italian saama laina, 91 miljardia euroa, muuttunee jossain vaiheessa avustukseksi.]

    ***********************************************************************************

    https://yle.fi/uutiset/3-11362854

    Taipuuko Suomi EU:n yhteisvelkaan? Halla-aho: “Kun Saksa ja Ranska ovat yhteisen sävelen löytäneet, niin siinä pienempää viedään”

    Keskustan Kurvinen: Suomen tulee pitää kiinni siitä, ettei yhteistä velkaa tule.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *