Hoitohenkilökunta tietää riskit, pakko on huono isäntä.

Enempi osa terveydenhuollon hoitohenkilöstöstä on aikeissa vaihtaa alaa ( ilta-lehti ), jos heille tulee pakolliseksi ottaa koronarokote, jota nyt kiireellä suomeen ollaan tuomassa saksalais-amerikkalaisen lääkejätin valmisteena.

Kirjoitin tästä aiheesta jo muutama päivä sitten ja suosittelin ( maalaisjärki ) olemaan hosumatta, ja odottamaan suomalaisen rokotteen tuloa markkinoille ja joiden varmuus on toista luokkaa kuin näillä, jotka kiireellä ja vähäisellä tukimusmateriaalilla haluavat voittaa kilpajuoksun.

En väitä että ne ihmisille olisivat vaaraksi, mutta pelataan nyt suomalaisella kansanviisaudella, että parempi katsoa kuin katua ja kun suomi on kuitenkin kyennyt ohjein ja suosituksin  taudin etenemisen pitämään kurissa, niin ottakoon nyt ne  maat tämän ensirokotteen, jossa tauti on päässyt niskanpäälle.

8 vastausta artikkeliin “Hoitohenkilökunta tietää riskit, pakko on huono isäntä.”

  1. Sikainfulenssarokotteen seurauksena tullut narkolepsia on hyvin hoitajien muistissa.

  2. Tuo Ilta- Lehden juttu on hiukan niin ja näin. Ei sen perusteella voi tehdä johtopäätöksiä puoleen eikä toiseen.

  3. Itse yritän elellä ilman rokotetta emännän kanssa mökillä, jossa ei käydä kuin kyläkaupassa kerran viikossa täyttämässä ruokavarsto ja mitäs sitä enään tässä iässä haluaakaan kuin luonnon rauhaa ja hiljaisuutta.
    Toki ei korona juurikaan ole vaikuttanut olemiseemme eikä elämiseemme millään tavalla aikaisemmasta, ”välttämättömät asiat hoidetaan, muuten ollaan kuin ellun kanat”, jos nyt näin hirtehisesti asian ilmaisen.

  4. Ymmärrän hyvin hoitohenkilökunnan kannan, mutta samalla uskon sen johtuvan pääosin siitä, että rokotteesta ei ole julkaistu riittävästi tietoa, mutta eiköhän sitä julkaista aivan lähiaikoina.

    Ei tiedetä estääkö rokote tarttumisen, estääkö se vakavat tautimuodot vai mitä se tekee.

    Toki on niin, että esim. pitkäaikaishaitat ja mahdollisen immuniteetin kestoa ei kyetä mitenkään tässä aikataulussa tutkia.

    1. Mukava lukea alan miehen mietteitä ja eipä nuo kovin kauaksi omistani poikenneet.

  5. Eipä tuo meidänkään elämäämme ole juurikaan muuttanut. Sukulaisille ja tuttaville ilmoitimme, että tuolla pihalla voimme tavata, sisätiloihin ei.
    Kaupoissa ja vastaavissa käymme ainoastaan tarpeen mukaan.
    Käsihygienia, etäisyydet jne, ovat jo muodostuneet rutiiniksi.
    Sääliksi vaan käy tuo etelä-naapurimme turistielinkeino; palvelualojen palkkoja on alennettu, jopa 10% jne.
    Lapin turismi ei oikein kohdaltani sympatiaa saa, siksi ylihinnoiteltua se on.

  6. Kyllä minä ajattelin ottaa sen rokotteen, jos ei ihan hirveesti niitä haittapuolia löydy, enkä minä sitä ihan ensimmäiseksi saisikaan.
    Kausirokotteen juuri tilasin ja jonkun ”kokkirokotteen” jo sainkin, se olikin kallis ja piti itse maksaa. Sitä vaan lääkri keväällä suositteli, kun olin siinä keuhkokuumeessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *