Kylä se siitä.

Minä ainakin toivon ja toivoo varmasti moni muukin puoluekirjaan katsomatta, että hallituksen ( THL ) koronastrategia osoittautuu oikean suuntaiseksi ja mahdollisimman vähäisin kuolemantapauksien selvitään tästä ”pirusta”.

Olen vakuuttunut ainakin oman puolueeni suunnalta, että Gallupit ovat nyt mitä ovat ja kaikki on tehtävä kansalaisten terveydentilan eteen ja se maksaa minkä maksaa, murehditaan sitä sitten vasta, kun piru on voitettu.

Ja kun eräät sanovat perussuomalaisten keikuttavan venettä, mutta parempi sekin kuin tapittomassa venessä sitten vettä äyskäröiden.

Ei varmasti kukaan voi sanoa, että kaikki on mennyt kuin Strömsössä ja silloin kun on kritiikin aika sitä annetaan ja toivotaan että hallituskaan ei sulje korviaan vain siksi, että kritiikki tulee perussuomalaisten suunnalta, sillä väitän, että perussuomalaisissa on kaikista vioistaan huolimatta enempi tervettä maalaisjärkeä ja tolkkua kuin useissa muissa ryhmissä.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Kylä se siitä.”

  1. Eiköhän se ole yhteinen toive, että elämää on vielä huomennakin.

  2. Näin se on Pentti ja kun on pirusta päästy, niin otetaan sitten taas ”miehestä mittaa” ja annetaan asioiden riidellä, ei ihmisten.

  3. Pitää osata olla sopiva määrä katsetta tähän päivään ja sopiva määrä huomiseen.

    Tänään kuulin pääministeriltä ensimmäisen kerran aivan aitoa rehellisyyttä. Hän totesi että kasvomaskeja ei voi suositella, koska meillä ei ole mahdollisuutta ostaa niin monta kertakäyttöistä maskia kun tarvittaisiin koko kansalle. Se on aivan totta. Ensi kerta kun tuli rehellinen, todellinen kannanotto häneltä tästä aiheesta.

    Toki on optioita: joissain maissa on kaikille kansalaisille annettu pestävä, monikertakäyttöinen maski. Ei sekään toki ihan pieni haaste ole.

  4. Kasvomaski ei ole se pääratkaisu tartunnan torjumiseen siviileillä.
    Se on ne kaikki muut asiat kuten hygienia, etäisyys, räkimisen loppuminen kaduilla, hissiin tunkeutumiskulttuuri, epäsiistit pankkiautomaatit ja maksupäätteet, kännyköiden epäsiisteys, joka voidaan elektronisesti desinfioida operaattorin myymälässä.
    Yskösten toruminen onnistuu sitä varten kaulassa olevalla suun eteen nostettavalla liinalla, joka pestään päivittäin.
    Korkeatasoiset maskit terveydenhoidon ammattilaisille.

  5. Se on selvä, että ne jotka altistavat itsensä sairaudelle, ovat ensisijaisesti niitä, joille priimaa jaetaan riittävä määrä onnistuneen hoidon takaamiseksi.Ja siellä missä kuoleisuus on korkeinta ( vanhukset ) tulee heidän hyvinvoinnistaan huolehtivien saada suojaimet, jotka täyttävät terveysviranomaisten määräykset ja niitä on riittävästi.

  6. Heikki, tilastot ympäri maailman antavat vahvan perusteen että maskeilla on huomattava osa tässä. Ei tietenkään yksin, mutta niin että sillä on merkittävä osuus. Tästä on Euroopassakin tehty jo mittavaa tutkimusta.

    Marin ei tietenkään voi suositella maskeja, koska niitä ei ole tarpeeksi ja hän tekisi tyhmästi jos sanoisi ”hei te rikkaat, ostakaa maskeja ja te köyhät, kärsikää”. Siten arvostan hänen sanoja tänään, hän totesi rehdisti ettei voi suositella sitä mihin ei ole rahkeita.

    Onneksemme monet tahot, joilla on osaamista mutta ei ministeriyden painolastia (lääkärit, tutkijat, muut koulutetut ammattilaiset) ovat muistuttaneet maskien hyödyistä. Siten ne, joilla on varaa noita ostaa, voisivat käyttää enemmän. Äskettäin oli kaupassa 25 EUR / 20 kpl. Jokaisella ei varaa, mutta monella on.

    1. Varmasti näinkin. Mutta antaa väärän kuvan mainitsemastani käytöksestä. Eilen yksi nuori maskipää tunki hissiin suosituksista huolimatta. Toinen Koulukadulla maski leuan alle vedettynä röökäsi ja perään räki kadulle ja natsa perään. Suomalainen on suomalainen vaikka ihrassa paistaisi.

  7. Kyllä tämä kasvomaskikohu alkaa saada yhä enemmän huvittavia piirteitä. Ihan alkaa tuntua siltä kun vähintään joka toinen firma tarjoaa kasvomaskeja; harvat tosin ilmoittavat maskiluokituksen (I – III), maskeja näyttäisi löytyvän, kuten aikanaan ns ”loppunut käsidesi”.
    Varsin monelle näyttäisi olevan epäselvää, mitä/ketä kasvomaskilla suojataan.
    No, hallitus (punikkihallitus) tietenkin on kaikkeen syypää ja Balttiassa tilanne on aivan ihanteellinen; mm maskien valmistuslinjastoja löytyy vaikka kuinka paljon ja taas Suomen punikkihallitus on syypää siihenkin kaiketi, että ihan Tampereeltakin löytyy valmistajia mm Lymed oy.

    1. Meille tyttären tyttäret ompelivat saksalaiset versiot, joissa on lisäksi nenäliinaversio sisällä. Jos aivastaa, nenäliinan voi heittää pois ja panna uusi tilalle.

      Toiset ompelee thaimaalais-suomalainen, peittävä ja kuin taideteos.

      Tästä maskitouhusta tulee vielä iso muotibusiness. Kohta missitkin kulkevat kinttujaan heiluttelemassa huippusuunnittelijoiden maskit naamallaan ja alapäässä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *