Sopii kuin nyrkki silmään.

Kun taas etsitään vuoden parasta urheilijaa suomessa, niin näkökantoja ja kulmia on yhtä monta kuin on arvioitsijaakin.

Itse asetan valintani pohjaksi sen, että lajin tulee olla laajasti, jokaisessa mailmankolkassa harrastettu laji, joten talviurheilu jää heti valintani ulkopuolelle ja tietenkin myös lajit, joissa hevosvoimat ja lajiin ominaiset ”apuvälineet” ovat keskeisessä merkityksessä menestymiseen.

Yleisurheilu ja uinti olisivat lajeja, joita laajasti harrastetaan kaikissa maanosissa ja kun ovat yksilöurheilua, joka on yksi ehdoton edellytys valinnalleni.  Edellämainituissa lajeissa ei suomesta löydy mitat täyttävää ehdokasta, kuten ei tenniksen, voimistelun kuin ei pyöräilynkään osalta.

Sitten löysin pohdintani päätteeksi ehdokkaan, jolle huomionosoituksen ojentaisin ja kun laji on vielä ympäri maailman harrastettu ja arvostettu erittäin korkealle, niin valintani on selvä, vaikka jotkut tahot eivät tätä lajia urheilun kunniakkaaseen perheeseen soisikkaan kuuluvaksi, vaikka se on ollut mukana jo antiikin kreikan ajoilta lähtien.

Valintani on raskaansarjan nyrkkeilijä ROBERT HELENIUS.

On pitkä tie minkä ”Robbe” on käynyt, kun tavoitteena on olla joskus raskaansarjan maailmanmestari ja nyt hän on lähempänä kuin koskaan.

 

 

14 vastausta artikkeliin “Sopii kuin nyrkki silmään.”

 1. Oletkos Arvi ihan oikeasti sitä mieltä, että nyrkkeily ja varsinkin ammattinyrkkeily olisi urheilua? Ammattinyrkkeilyssähän pyritään vahingoittamaan vastustajaa siten, ettei hänestä ole sen ottelun jatkajaksi.
  Vanhat ammattinyrkkeilijät ovat enemmän tai vähemmän uransa aikana vaurioituneita; lähinnä päästään, tämäkö urheilua?

 2. Vaikka itsekin, tosin hyvin satunaisesti, lottoan en silti valitsisi urheilijaa joka jo tienaa miljoonia mutta on valmis vaihtamaan omaansa ja perheen kotipaikkaa vain tienatakseen vieläkin enemmän.

  Jos olisi meillä hyvä keihäänheittäjä tai 10.000 metrin juoksija niin häntä äänestäisin, kuulantyöntäjäkin kelpaisi.

 3. Samoin minäkin ajattelin, en lähtisi nyrkkeilijää äänestämään, en edes Heleniusta. Minun ääntäni ei onneksi kuunnella.

 4. Sellainen tilanne jossa Helenius pääsisi ottelemaan merkittävän liiton MM-tittelistä olisi osoitus ammattinyrkkelyn urheilullisuutta alentavasta tapahtumasta, mutta onhan niitä toki nähty lukuisia aiemminkin ja erityisesti juuri raskaassa sarjassa.

 5. Kyllä minä nyrkkeilijää voisin äänestää vuoden urheilijaksi, jos sellainen henkilö olisi tarjolla.

  Se, että kyseessä olisi ammattilainen, ei asiaan vaikuttaisii, koska kaikki huippu-urheilijat tänä päivänä ovat enemmän tai vähemmän ammattilaisurheilijoita.

  Mutta että Helenius? Ei nyt sentään. Heleniuksen vastustajat ovat olleet enemmän tai vähemmän b/c-sarjan iskijöitä ja tämä muistaen ei hänellä liene asiaa todelliseen MM-otteluun.

  1. Helenius kävi jokin aikaa sitten voittamassa yhden raskaansarjan kärkeen kuuluvan Puolan Adam Kowanackin, joka oli voittanut kaikki aikaisemmat ammattilaisottelunsa, ennenkuin Helinius iski hänet keskeytyskuntoon.

 6. Minun valintani olisi jalkapallomaalivahti Lucas(luke) Hradecky. Huuhkajien puolustuksen viimeinen lukko ja on tällä hetkellä yksi maailman parhaista maalivahdeista ja pelaa ison seuran ykkösmaalivahtina.

 7. Mielestäni pitäisi olla erikseen vuoden yksilö- ja joukkueurheilija nimitykset. Jos ei niin sitten vain yksilöurheilijavalinta.
  Ymmärrän että moni on erimieltä, löytynee jopa sellaisia joiden mielestä paras ehdottomasti löytyy joukkueurheilun piiristä. Meitä on moneen lähtöön.

 8. Ihan sama kuka siinä pallilla istuu. Show-painijat sinne joukkoon vaan, niin kertoo urheilun tilasta.
  Minä valitsisin Kimi Räikkösen, siillä hänessä on suomalaisuuden jääkylmyys esimerkillistä.

 9. Paras urheilija – tästä voisi jatkaa muihin samoihin aiheisiin lisää palkintoja. Esim. paras huumediileri, paras veronkiertäjä, paras venäjän propagandan levittäjä…

 10. Olisi helpommin mitattavissa ja selkeää jos sääntö olisi niin yksinkertainen että eniten rahaa tienannut on paras. Sopisi hyvin ajan henkeenkin kun kaikki muukin ihmisten maailmassa vähitellen mitataan rahassa.

Kommentoi