Mitäs tähän on sanomista muuta kuin … ?

 • Persluisu on tervetullut ilmiö, eipä näy enää hypetystä
 • Kepuilu vakauttanut itsensä Kulmunin tasolle, eikä sieltä nouse
 • Oikea vihreys on tämän päivän sana, mutta ei näy poliittisessa vihreydessä
 • Anderssonin osaava ja vakuuttava esiintyminen ei tahdo muuttua luvuiksi
 • Eikä asiansa osaavan Henrikssoninkaan
 • Rinteen puheenjohtama SDP olisi ollut tuhon oma ilman Sanna Marinia
 • Orpo ”Väinö” pani mustat lasit päähänsä häpeissään, onneksi hänet tunnetaan pehmeistä puheistaan ja kokkareille sopivammasta biisitä ”orpopojan valssi”
 • https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/6c38044e-74c1-4fa2-970d-65450a0021cd

.. ja kohta alkaa iva ja kannunvalanta, että älkää nuolaisko ennekuin tipahtaa, kyllä se surkea kohtalo odottaa hallitusta ja demareitakin, kun taas aletaan perata väärin tekemisiä, ja ensimmäinen korona kätkeytyy koululaisen reppuun

… ja THL:äkin on pelkkää puoskarilääketiedettä, koska Ruotsin ihmiskokeilijan, Tengelin kelkkaan olisi pitänyt aikaa sitten hypätä. Olisi säästetty sote-kuluissa vanhoista, jotka muutenkin kuolisivat

… jos, jos , olisi pitänyt ja olisi pitänyt jne…

16 Replies to “Mitäs tähän on sanomista muuta kuin … ?”

 1. Aamusella kun katselin noita pääministeripuolueen galluplukuja, väkisinkin nousi mieleeni juuri tuo Heikin mainitsema jälkiviisaus mutta kyllä minun täytyy sanoa, kyllä Suomessa tänään on aika osaava hallitus ja pääministeri.
  No, pianhan se kuullaan tuo; väärin sammutettu.

 2. Ennustaminen on vaikeaa, varsinkin tulevaisuuden ennustaminen, totesi eräs visionääri aikoinaan.

  Onhan se kyllä mukava huomata, että nyt nuo gallupit ovatkin taas eksaktia tidettä, kun ne lupailevat hyvää tietylle suuntaukselle.

  Toki täytyy pitää mielessä, että tulee vielä aika, jolloin on keskityttävä muuhunkin kuin koronaan. Talouskysymyksissä jo nyt on kepun ja muun hallituksen välillä erimielisyyksiä. Syksy tulee olemaan mielenkiintoista aikaa.

  Jos joku ei ole huomannut kuinka ailahtelevaisia ja horjuvia ovat olleet THL:n kannanotot, niin kovasti ihmettelen. Tähän kun lisätään sosiaali- ja terveysministeriön sisäiset kiistat ja ko. ministerien onnettomat ulostulot, niin keitos on valmis.

  Li Anderson jatkoi vasemmiston perinteisillä linjoilla vappupuheessaan. Vappusatanen 2.0. Kaikille kaikkea on vasemmiston agenda, välittämättä siitä, mistä rahat otetaan.

  Vappusatasta seuraa maksutonkeskiasteen koulutus kaikille. Sekin tarpeesta riippumatta. Korjataan pienen osan ongelmia antamalla kaikille sama apu.

  Että tälläistä jälkiviisastelua tällä kertaa.

 3. No, alkoihan sitä sittenkin tulla; kyllä se hallitus on sittenkin suhmuroinut ja pahasti. Ainakin joidenkin mielestä.
  Mitäs jos edes joskus otettaisiin esiin esimerkiksi hallituksen onnistumisia.
  Tietysti, joillekkin se saattaa olla ylivoimaista.

 4. Puhuinko jotain hallituksen suhmuroinnista? En.

  Olen aiemmin todennut, että kiittää pitää kun on kiitoksen aika ja näin olen myös tehnyt. Olen myös todennut, että kritiikki on myös paikallaan, silloin kun siihen on aihetta.

  Pääministeri Marin totesi myös menneellä viikolla, että kritiikki ei ole pahasta, silloin kun se tulee aiheesta. Hänen mielestä kritiikki saa toimimaan paremmin, huomaamaan tehdyt virheet, ja korjaamaan vääriä päätöksiä. Kritiikki herättää päättäjät. Jos vain hymistellään kehitystä ei tapahdu.

  On tuo avauskin sinänsä mielenkiintoinen. Hallituspuolueista löytyy osaamista, opposition pääpuolueet hävetköön. just joo.

  Eli jos me ”jälkiviisaat” kierämme samaa kehää, niin eipä voi muuta sanoa myöskään hymistelijöistä.

 5. Opposition edustajia istuu valiokunnissa. Sieltä ei liioin ole kuulunut opposition soraääniä päätöksiin. Häkkänen Risikon kanssa kyllä viisastelevat valiokuntien ulkopuolella. Se kertoo kokoomuksen suuresta hädästä. Se näkyy tämän PB:n lisäksi suorastaan kauhuna US:n kokoomusbloggareilla.

  Persupuolue on ollut hiljaa kuin haudassa eikä Hallaltakaan ole kummempia irronnut muuta kuin globalisaation vastustaminen ja kotimaan työn arvostus, jotka asiat tämän pandemian tuomina ovat itsestään selviä.

 6. Hauska ilmiö se miten gallupit ovat muuttuneet merkittäviksi, kun aiemmin niillä ei ollut mitään painoarvoa, tämä tuskin on sidoksissa muuttuneisiin tuloksiin?

  Toisaalta jos nyt vaivaudutaan pohtimaan gallupin taustoja niin iso kysymys on se miksi SDP:n kannatus on alle 35 %, kun maassa ei ole tehty politiikkaa moneen viikkoon ja ilmaista tuuletusta on tarjolla kaikissa mahdollisissa tiedotusvälineissä lähes rajattomasti?

  Hallitus on toki onnistunut monessa asiassa sitä on turha kieltää, mutta voidaan toki kysyä onko se nyt sitten osoitus hallituksen erinomaisuudesta, että osaa kirjaimellisesti noudattaa THL:n ja STM:n antamia ohjeita, ellei siihen tuolla avustajakunta määrällä pystyisi niin olisihan se jo pieni ihme.

  Jostain syystä on kuitenkin niin, että hallituksen epäonnistumisetkaan eivät johdu millään tavalla hallituksesta vaan epäonnistumisien takana on muut tahot, mutta onhan tämä loogista koska muut tahot ovat myös niiden onnistumisien takana.

  Resepti onnistuneelle hallitukselle onkin se, että päätösten julkaisun yhteydessä irtisanoudutaan vastuusta päätöksen syntymiseen ja painotetaan voimakkaasti noudattettavan annettuja ohjeita.

  Kuten Juha U jo mainitsi, tulee kuitenkin aika kun politiikka palaa politiikkaan ja vaikka koronan syyksi voi vielä silloinkin laittaa melkein kaiken niin jotain päätöksiä pitää myös hallituksen tekemään ihan itsenäisesti ja ne ovat puhtaasti poliittisia valintoja, joiden kohdalla ei ole selkää minkä taakse piiloutua.

  1. Itse pidän perussuomalaisten tämänhetkistä, noin 19% Gallup- kannatusta erittäin hyvänä, koska viimeiset pari kuukautta on eduskunnassa keskitytty yksinomaan koronaan. Perussuomalaiset ovat antaneet tässä katastrofissa työrauhan hallitukselle ja vaikka aihetta olisi ollut, niin ei ole lähdetty venettä keikuttamaan, sillä samassa veneessä ollaan ja yhdessä tästä on myös selvittävä.
   SDP.n kannatus oli ennen koronaa tuolla 17% hujakoilla ja kun nyt Gallup näyttää tuollaista 24% lukemaa, niin itse katson heidän nousuprosenttinsa olevan sellaista ilmaa, joka sulaa kyllä yhtä nopeasti kun on tullutkin, kunhan maksajia tälle pandemialle peräänkuulutetaan.
   Helppo on hallituksen ollut luvata kaikille kymmentä hyvää ja yhtätoista kaunista, mutta monikaan ei taida tietää (välittää) että kakkua syödään jo ennen sen leipomista.
   Mutta varmasti kesäkin vielä mennään Marinin kilpeä kiillottaen, edellytyksenä ettei rajoitusten purku muuta osoita ja syksyn kehysriihestä tuleekin sitten varsinainen täisauna hallitukselle, kun hallitusohjelma huutaa hoosiannaa ja omat kannattajat huutavat ei oota.

 7. Gallup on edelleen gallup, eikä se siitä vaalitulokseksi muutu. Jälkiviisastelu alkoi jo etukäteen. Mutta onhan se kamala, kun poliitikot uskovat lääketieteen ammattiaisiin enemmän kuin pölhöpoliitikoihin.

  1. Ei siinä mitään kamalaa ole, että poliitikot uskovat lääketieteen ammattilaisiin, niin pitääkin tehdä.

  2. Juu, ammattilaiset…
   ”Epidemia ei tule Suomeen” !!!!!!!!!!!!!
   Maskeista ei ole hyötyä, ennemminkin mahdollisesti lisää sairastumista” – mualla maailmassa maskipakot lisääntyvät, koska ne estävät sairastunutta tartuttamasta muita.
   ”Lapset eivät levitä virusta, koulut voidaan avata” – muualla maailmala on todettu koulujen olevan viruslinkoja.
   Jne, jne….

 8. Poskeytomien puhuminen on toisille ammatti. Kaikkiin hommiin ei muuten pääsisikään.

  Viime poskeilun mukaan korona ei tartu lapsista aikuisiin. Mitä seuraavaksi? Korona parantaa immuniteettia?

  Jossakin nauretaan niin, että tyrät rytkyvät. Samaan tapaan kuin exkunnanjohtaja ja exvaltuustonpuheenjohtaja nauroivat Kuusniemellä.

 9. Viimeisinpien tutkimusten mukaan perussuomalaisilla on puolueuskollisin kannattajakunta ja kannatus on myös tasaisemmin levittäytynyt koko maassa muihin puolueisiin verrattuna.
  Joten nämä hetkelliset pudotukset kannatuksessa palautuvat kyllä ”normaaliksi” heti, kun eduskunnassa päästään käsittelemään sitä, ketkä nämä kymmenet miljardit joutuvat kustantamaan ja silloin kuvaan astuu taas ideologiset näkökannat.politiikka palaa takaisin politiikkaan, kun puolueet yrittävät pitää kynsin hampain kiinni kannattajakunnastaan.
  Kokoomus ei tunnu vieläkään pitkien hallituskausiensa jälkeen sopeutua opposition kakkospuolueen rooliin ja varmasti kamelin on helpompi mennä läpi neulansilmästä, ennenkuin Orpo istuu perussuomalaisten hallituksessa.
  Kokoomus asemoikin itsensä vihervasemmistohallituksen kylkeen ja heidän poliittinen vastustajansa näyttääkin olevan suurin oppositiopuolue, joka imee kokoomuksen konservatiivistä kannattajakuntaa perussuomalaisten äänestäjäksi.
  Mutta keskustalle ei tulevaisuus lupaa hyvää ainakaan niin pitkään, kun ovat vihervasemmistolaisen hallituksen vankina ja kun katsoo nykyistä kepun kannatuskäyrää, niin ennenaikaisia vaaleja kepu ei halua suin surminkaan.
  Joten kepulla ei ole kuin huonoja vaihtoehtoja tarjolla.
  Hallituspuolueista sdp, vas ja vihreät taistelevat pääosin samoista äänestäjistä ja olen vakuuttunut, että kunhan hallitus pääsee kriisin jälkeen toteuttamaan vihreätä vallankumous-politiikkaansa käytäntöön, niin vihriden väliaikainen siirtyminen Marinin taakse muutta suuntaansa takaisin köyhyystutkijan ”syliin”
  Kuten nyt on huomattu tämän koronakriisin aikana, että perussuomalaiset ovat yhteistyökykyinen ja demokratian sääntöjä nousattava kansanliike, niin puheet siitä, että kukaan ei hallitustyöskentelyyn heidän kanssaan osallistu voidaan unohtaa ja kuten uskon, perussuomalaisten kannatus tulee olemaan varmasti lähempänä 30 kuin 20% vaaleissa, niin vaikeaa on kansan tahtoa sivuuttaa, ei ainakaan millään arvopohja höpinöillä, ne ovat osoittautuneet vain kilpailevien puolueiden ”vihapuheeksi”.

 10. …ja kun Marin sanoo, että hallitus on päätöksissään nojautunut yksinomaan THL.än suosituksiin, niin vastuu on kuitenkin viimekädessä hallituksella, mutta kun on eräiden ministereiden toimintaa seurannut, niin heidän toiminnastaan saa kuvan, että he ovat pääasiallisen vastuun siirtäneet yksinomaan virkamiehille ja THL.le

Kommentoi