Juhannuksen aatonaatto 18.6

 

 

Heti aamusta riensin Mirjamia kauppaan. Nyt olivat parkkipaikat autoja täynnä. Jäin suosiolla autoon katselemaan ihmisten hyörintää ja sitä tavaramäärää jota ihmiset selät vääränä kantoivat. Toki menin hakemaan ruokakassin, ettei pääse sanomaan, on siinä mies kun puolisolla kannattaa ostokset.

 

Pientä puuhastelua aamupäivä, sen verran, että sai hien pintaan ja syyn käydä järvessä kastamassa. Täytyy sanoa, etten ihan heti muista näin kaunista ja lämmintä kesäkuuta. No niin, kait se on välillä keskeytettävä, kun Vilma on taas huomion kipeä ja naukuu paheksuvasti kun istun koneella. Siis ei muuta kuin sohvalle ja hän tulee perässä hyvänä pidettäväksi.

 

Unohtui kertoa aiemmin tarina maanantailta joka nauratti Mirjamia, mutta ei minua. Piti laittaa valtuustoon kokoukseen vaaleat pitkät kesähousut. Niinpä otin kaapista pöksyt ja vedin jalkaan. Tiukat oli ja kun nappia yritin kiinni, ampui se irti housusta. Toinen nauroi vieressä ja minä, ei voi olla totta. Nämä ei ole minun housut tai sitten ne ovat kutistuneet pesussa. Pakko oli tunnustaa taas kerran vyötärön seudun kasvaneen. Mikä piru sitä kasvattaa?

 

Kyllä vaan menoliikenne näkyi myös järvisuomentiellä. Pitkä jono oli Alavuden suuntaan menijöitä ja koko matka Kihniöön päin oli vähän väliä autoletkoja. Kukapa sitä ehdoin tahdoin kaupunkiin jää juhannukseksi jos mahdollisuus on viettää sitä maalla.

 

Aurejärvi antoi antimiaan. Juhannustunnelmaan oli mukava virittäytyä käen kukunnan, ilta – auringon säteily järven pintaan, mökillä lasten riemun kiljahduksia polskiessa lämpimän puhtaassa Aureen vedessä.

 

Uutisia:

  • mitä uutisia voi kertoa? Jonot ovat ruuhkauttaneet päätiet. Muistelen usein aikoja kun asuin etelässä ja juhannuksena viettoon lähdimme. Kolmostie ei ollut vielä moottoritie, joten Riihimäeltä Hämeenlinnaan saakka mentiin aina matelemalla. Pieni pätkä moottoritietä Hämeenlinnan kohdalla aukaisi ruuhkat ja loppumatka sujui mallikkaasti. Jotenkin silloin tunnelma oli katossa kun pääsi kotikonnuille.
  • tämä uutinen kertoo, että aion kohta mennä petiin, mutta sitä ennen täytyy käydä ulkona tarkastamassa siilin ruokatilanne. Naapurissa vielä valvotaan ja Nalle koira pitää vahtia. Olisiko tästä uutisesta iltapäivälehtien lööppeihin: ”Kihniön kunnanvaltuutettu kävi iltamyöhällä huusissa ja samalla ruokki siiliä kauniissa kesäillassa”.

 

Minulle tulee välillä kaikkea ajatuksia päähän. Yksi päivä jäin pohtimaan, onkohan vielä olemassa yövahteja, kuten ennen oli? Tunsin penskana yhden mukavan miehen joka oli yövahtina Suo Oy:n palveluksessa. Mietin jos yövahti jää työttömäksi, niin maksetaanko hänelle päivärahaa??

 

Mirjam sanoi minulle talvella: Mennäänkö rakas tänään ulos syömään? Minä hölmistyneenä! Siellähän on 20 astetta pakkasta?

15 vastausta artikkeliin “Juhannuksen aatonaatto 18.6”

  1. Noista yövahdeista; aikanaan tiilitehtaallamme oli yövahtina/tiiliuunin lämmittäjänä Aino Oksanen niminen mies; väkevä kommunistisen aatteen mies, 1800-luvun lopulla syntynyt. Ei muuten tämä ”korven kekäle”, lisänimellä tunnettu ikämies osallistunut sisällissotaan, vannoutunut pasifisti kun jo nuoruudesta asti oli tämän pasifismin sekä kommunistisen aatteen omaksunut.
    Penskana monet iltapuhteet tämän tiettömän tien päässä asunut ikämies (tunnettu pontikan keittäjäkin), hänen juttujaan kuuntelimme. Mies tuntui meistä kakaroista juuri semmoiselta mystisten korpien asukilta. Että semmoinen yövahti minun muisteloissani.
    Mirri saapui juuri aamiaiselleen ja teki samalla ennätyksensä; ei ole koskaan näin aikaisin vieraillut. Laitoin Mirrille aamiaisen, tietenkin.
    Vaimo mainitsikin, ettei Mirriä juurikaan näkynyt poissa ollessani. Oli kait turhautunut kun kukaan ei sille jutustellut, vaimo vaan herkut asetteli, ei kuulemma ollut aikaa seurusteluun.

    1. Kiitos Kalle taas hauskasta tarinoinnista. Mirrillä oli ikävä sinua ja herkkuja.

    2. No, juuri nyt 08.55 Mirri ilmestyikin taas esittämään herkkutarjouksia, siis minun tarjoilemiani.
      Laitoin Mirrille herkkulisäystä ja sinnehän se Mirri; aterioimaan.
      Ota nyt noista kissoista selvää, toimivat tavallaan tarkoitushakuisesti, toisaalta tuokin määritelmä horjuu.
      Tuskin koskaan osaan ymmärtää täysin kissoja. En muuten yleisesti ottaen kokonaan elämääkään.

  2. Juhannus alkaa ”siististi” kerrankin Tampereella.

    Panin 14 6. Tampereen FB- kuntasivuille kuvakoosteen Pyynikin ja muiden alueiden roskaisuudesta. Heräsi Aamulehtikin ja jatkoi samaa koostetta muualta Tamperetta. Ja, muut kymmenet osallistujat lisäsivät reaaliaikaisia ”sikolättejä”. Olihan melkoinen kooste suoraan sanottuna kamalaa kuin ”helvetin porttien takana”.

    Roskiksia oli liian vähän, olivat liian pieniä ja täynnä, vaikka ”kylän” asukkaat olivat vieneet tavaransa roskisten viereen. No, luonnon puhtaanapitolaitos- varikset hoiti hommansa, jotka nauttivat ja rotat perässä ja korona vaani nurkan takana.

    Poliittinen johto heräsi !

    Ympäristölautakunta kokoontui tiistaina 16.6. ja alkoi tapahtumaan.

    Päätös tuli nopeasti:

    https://www.tampere.fi/tampereen-kaupunki/ajankohtaista/tiedotteet/2020/06/17062020_6.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter&fbclid=IwAR3p5cUAzYh13A3K59p2YJoOJ50McKEhJ7iCUTuiiLVCX2nB1NUSiG72K3s

    Jo 17.6. alkoi näkymään ja erityisesti eilen 18.6. oli siistiä.

    Eri asia on sitten, miten itse roskaajat saadaan kuriin ”Singporen malliin ”

    Näin me täällä varustauduttiin Juhannuksen alkuun.

    1. Ei rasita roskaaminen minun tonttiani, itse kun asemoidun ”puhtaanapitolaitokseksi. Toisaalta, mistähän niitä roskia tulisi kun meillä ”roskiksia” on riittämiin?
      Eri asia sitten se siisteys; lienee katsojan silmässä, ja omapahan asia (melkein) on pihapiirini siisteys, jos sitten pomo (vaimo) sitä on pomollakin, siihen on ehkä osittain taipuminen.
      No, alkuviikosta tulee ”jätelava”, jonne sitten sydän veristellen täytynee kipata jotain ehkä ”tarpeellistakin” roinaa.
      Klishee; maalla on mukavaa.

          1. On mulla suorempikin, ja vastaukset kaupungilta, mikä oli Tammperelaisessa kaupungin linkkinä, mutta juttuni oli 14.6. Klo 14.48. Lataan myöhemmin lisää. Kännykkä on ihan persiistä tällaisissa linkkauksissa.
            Tyydyttääkö ”linkkipoliisia” ?

  3. Jäi edellisestä muuten kertomatta; ihmettelin kun tuolta saunan nurkalta pitkähkön ruohon takaa näkyi liikettä. No, Mirrihän se siellä, kurottautui korkeammalle; etkös äijä huomaa? Huomasihan äijä ja ryhtyi toimenpiteisiin Mirrin herkkunälän siirtämiseksi.

  4. Kyllähän tuo roskaisuus on ihmisten itse aiheuttamaa. Eipä ole ainutkertainen näky, että roskat ovat nurmikolla ja puolityhjä roska-astia muutaman metrin päässä.

    Jos ja kun roska-astia on täynnä, niin voihan ne omat roskat viedä mukanaan. Jos ne täysinä mahtuivat mukaan ja jaksoi kantaa, niin kaipa ne tyhjinäkin saa kulkemaan muassansa.

    1. Juha U, jos asut Härmälän nurkilla, katso Nuolialantien vasemmalla puolella kaupungista katsoen, Kuusela – keskuksen kulmilla olevan omakotitalon pihaa, kuusiaidan takana. Se on täynnä auton romuja, jääkaappeja ja sekalaista rojua. Eikä kaupunki ole puuttunut moiseen törkytonttiin. Miten naapurit moista kestävät ? Ei varmaan kuulu kaupunkikuvaan eikä ole järjestysäännöistä tietoakaan.

  5. Tuo edellä oleva pitäisi koskea kaiken maailman korpisotureita, larppaajia, kaikenlaisia extream harrastajia ja ylipäätään kaikkia luonnossa liikkuvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *