Koronapäiväkirja sulkeutuu 28.6 2020

 

Kaikkiaan koronasta on sivuja 105. Virallinen koronapäiväkirjan avaus oli 21.3 ja sivuja on 98 peräkkäisinä päivinä. Miten tähän on tultu ja millainen matka tähän päivään on ollut – siitä kerron tässä.

 

Ensimmäinen huomio koronasta on jo niinkin aikaisin kuin 2.1 2020. Kirjoitin runon ”Kaikesta huolimatta”. Runo alkaa sanoilla: tavoittaako koronavirus asemanperän. Tavoittihan se, kuten tulimme näkemään, kirjoituksen muodossa. Seuraavaksi kirjoitin jutun: Voiko koronalla vitsailla 5.3. Runo ”Neljän seinän sisällä” ilmestyi 17.3 ja ”Tekemisen puutetta” runo 20.3.

 

Tein vielä muutaman lehtijutun jotka julkaistiin paikallislehdessä sekä Aamulehdessä. Korona alkoi paljastaa ”kasvonsa”, ihmisten alkaessa olla huolissaan ja miten tässä oikein lopulta käy. Kuten päivämääristä käy ilmi, oli koronavirus heti vuoden alusta puheenaiheena, mutta vakavasti se alettiin huomioida helmi – maaliskuun aikana, jolloin myös alkoivat toimenpiteet virusta vastaan.

 

Aloin ymmärtää kuinka vakavassa ja ainutlaatuisessa tilanteessa olemme. Ihmiset suljettiin koteihin ja monia suosituksia ja rajoituksia alkoi tulla. Mietin, pitäisikö tämä aika jotenkin dokumentoida ja ihan päivittäin. Halusin myös antaa ihmisille mahdollisuuden seurata ja saada ajanvietettä päivittäin ankeaan aikaan, piristystä ja tietoa samassa paketissa.

 

21.3 siis aloin yhteisen matkan korona viruksen ja teidän kanssa hyvät lukijani. Paljon on sattunut ja tapahtunut kevättalven ja alkukesän aikana. Päiväkirjaani miettiessä päätin sisällöstä seuraavaa: Alut ovat oman päiväni merkintöjä, itseni ”likoon” laittaen. Toisena oli korona osio ja koronan hiipuessa muuta uutisointia. Lopun piristykseksi omia tonttuiluja, ihmetyksen aiheita ja hieman kevyempää, ”pilke silmäkulmassa” kirjoittelua. Loppuun myös halusin nauruhermoja kutkuttaa, jotta ankea aika unohtuisi edes hetkeksi ja saisi lukijat jaksamaan päivästä toiseen.

 

Korona virus avasi itselleni aivan uuden maailman. Tartuin haasteeseen kirjoittaa joka päivä. Tiesin sen olevan rankkaa. Varsinkin noiden ”tonttuiluiden” ja hassujen tapahtumien muisteleminen ja kevennysten osalta päiväkirja teetti kovasti ajatustyötä ja mietintää.

 

Olin myös tiivisti sidottu päiväkirjaan. Onneksi rakkaani Mirjam ymmärsi miten tärkeä vaihe ja haaste päivänkirjan pitäminen minulle oli. Nautin kirjoittamisesta suunnattomasti, vaikka se vei aikaa monelta muulta. Korona ajanjakso oli kuitenkin harvinainen aika meidän jokaisen elämässä, jota ei voinut sivuuttaa.

 

Olen seurannut Pirkan blogin kautta lukijoideni määrää. Ihan huikean paljon teitä on, jotka olette päivittäin seuranneet elämääni ja ajanjaksoa koronan ajalta. Aivan hämmästynyt olen, kuinka olette jaksaneet tätä yhteistä matkaa – ihan huikeaa.

 

Maailmalla korona jyllää pahempana kuin kertaakaan. Toivotaan, ettei meille tule toista aaltoa. Jos niin kävisi, jatkuisi koronapäiväkirja kakkososalla. Nyt sen sijaan lomailen, vietän aikaani armaani kanssa. Mutta eihän koira karvoistaan pääse, joten odotettavissa on lomapäiväkirja, joka ilmestyy miten sattuu.

 

Loman jälkeen on tarkoitus jatkaa päiväkirjaa päivittäin elämästäni ja mietinnässä on erilaisia osioita. Myös maailman ja elämän kummallisuuksiin aion omalla tyylilläni porautua ja tietenkin huumori kulkee mukana.

Tässä lyhykäisyydessä miten tähän on päädytty kanssanne hyvät, rakkaat lukijani. Hyvää kesää.

6 Replies to “Koronapäiväkirja sulkeutuu 28.6 2020”

  1. Onhan tämä, Hannu, ollut aivan uskomaton suoritus ja mielestäni mielenkiintoinen, monellakin tavalla; kiitos uutteruudellesi, päiväkirjan monimuotoisuus; Vilma, päivittäishommat, yhdistyselämä ja kaikki muu elämän kirjo. Harva pystyy moiseen.
    Kyllähän täällä julistetaan aatetta jos toistakin, harvoin arkielämää. Olet Hannu pystynyt kuvailemaan ihmisten arkielämää, ilman puoluejulistuksia.
    Vain harva pystyy kirjoittamaan arkielämästä noin.

  2. Mukavahan näitä Hannun juttuja on ollut lukea, niissä on ollut sopivasti asiaa, toisaalta ripaus politiikkaa ja välillä sitä huumoriakin. Jo Aamulehden blogien alkuajoilta lähtien on tullut seurattua, paljon luettua ja taas luettua. Toivottavasti näitä juttuja Hannu kirjoittelee edelleenkin.

    1. Kiitos Pentti mukavasta huomionosoituksesta. Kyllä päiväkirja tulee jatkumaan.

  3. Erityislahjakkuushan Hannu on laaja-alaisuudessaan. Oisi jo isommassa kunnassa pormestari.

Kommentoi