Miksi valtion budjetti ei kasva olennaisesti – miksi meillä on varaa uusiin hävittäjiin?

 

 

Koko ajan kuulee kuinka hallitus tuhlaa rahoja sinne ja tänne, mutta kansa saa kärsiä. On puoluetuen nostoa, avustajien määrän lisäämisiä, sosiaalietuuksia maahanmuuttajille jne. ja kaikki nuo miljoonat ovat pois suomalaisilta heikoimmassa asemassa olevilta, esim. vanhuksilta.

 

Koskaan en kuule tai näe kirjoitettavan miksi valtion budjetti junnaa vuosikymmenestä toiseen akselilla 50 – 55 miljardia? Onko esimerkiksi verotukseen tehty kevennyksiä sinne mistä olisi ollut otettavissa ja näin voitu budjettia kasvattaa? Miksi esimerkiksi pääomatulot ovat valtiovallan suojeluksessa? Muistatte Kela maksun poiston, joka vei miljardien verotulot pois valtiolta toisiin taskuihin. Koheniko sen myötä työllisyys, entä köyhyys?

 

Miksi oikeisto ja työnantajat eivät salli työläisille palkankorotuksia jotka toisivat verotuloja lisää valtiolle? Kerrankin ulosmitattaisiin myös suurpääomien työnantajailta ja samalla tulisivat mukaan yhteiskuntavastuuseen? Nyt sen sijaan esitetään palkanalennuksia ja muka palkkatuloihin veronalennuksia. Mitä se tarkoittaisi? Sitä, että verotus siirtyisi kulutustuotteisiin ja kansa maksaisi. Erityisesti pienituloiset ja työläiset kärsisivät ja suurpääomat taas kerran luikertelisivat yhteisvastuusta kuin koirat veräjästä. Ja ne jotka eivät palkoillaan tule toimeen, sysätään valtion niskoille ja oikeisto pitää meteliä sosiaalituilla elävistä luusereista.

 

Edelleen on kitkemättä veroparatiiseilla kikkailu, jotka tekevät aimo loven valtion budjettiin. Miksi nämä asiat sallitaan vuosista toisiin? Miksi se kansanosa joka jatkuvalla syötöllä urputtaa vaikka maahanmuuttajista, eivät mene kaduille vaatimaan sulkua rahan viemisistä tavoittamattomiin?

 

Entä kun Pirkanmaan yllä eri maiden hävittäjät testaavat uusia maahamme hankittavia sotakoneita, kyseenalaistavatko hankinnat ne, jotka ovat huolissaan rahojen riittämisestä suomalaisille? Kysyvätkö kuka maksaa testilennot joita viikkotolkulla saamme sydän kylmänä seurata Pirkanmaan ilmatilassa? Mitä kaikkea voisi hankkia suomalaisille noilla ilmatilassamme tuhlatuilla rahoillamme?

 

Ja jos ja kun hävittäjät päätetään hankkia 7- 10 miljardilla eurolla, kuka kysyy, eikö Suomessa olisi tarpeellisimpia kohteita? Vaikka asunnottomuuden parantamiseen, sosiaaliturvaan, hoitajamitoituksen täyttämiseen, kuntapalveluiden turvaamiseen ym.

 

Harvoin jos koskaan näkee tilastoja siitä paljonko Suomelle maksaa yhteiset sotaharjoitukset Naton ja muiden maiden kanssa maaperällämme. Rahaa poltetaan mielettömiä summia ja leipäjonot sen kuin kasvavat, köyhyys lisääntyy.

 

Ja nyt ollaan laajalla rintamalla nykyisen hallituksen kimpussa. Minäkin olen, noissa hävittäjähankinnoissa ja olen valmis lähtemään kaduille teidän kanssanne jotka olette huolissanne valtion rahojen riittämättömyydestä kun niitä jaellaan kuulemma holtittomasti pienituloisille. Myös noissa verotusasioissa voisimme porukalla olla hallituksen tukena, että se korjaa kaikki nuo vääryydet joilla valtion verotulot ovat jämähtäneet.

 

Me elämme niin voimakkaassa oikeistolaisessa yhteiskunnassa sekä Euroopan unionissa joissa vähänkään oikeistolaisen talouspolitiikan vastaiset toimet torpataan oitis, niin käy myös Marinin hallitukselle. Mutta kansa voi osoittaa tukensa ja vaatia tuhoisan oikeistolaisen suurpääomia hyödyttävän politiikan muuttamista ihmisläheiseen suuntaan, jossa jokaisen elämä on arvokas.

 

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Miksi valtion budjetti ei kasva olennaisesti – miksi meillä on varaa uusiin hävittäjiin?”

  1. Ylläpito- ja käyttökustannuskset huomioiden hävittäjähankintojen kustannukset lienevät 30-40 miljardin luokkaa viidessä vuodessa.
    Antti Pee

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *