Pyhäaamu – 24.5

 

 

Ai ai, miten ihanasti alkoi pyhäaamu. Pääskynen oli langalla vastaanottamassa aamuheräilijän. Antoi vielä upean lentonäytöksen, kuin kertoen, nyt minä sitten tulin. Kuinka ollakaan, myös talon harjalla västäräkki heilutti pyrstöään. Voiko enää paremmin aamu alkaa?

 

Pilvistä säätä lupaili päiväksi. No, se nähdään kohta. Yö oli lämmin. Uunia ei ole tarvinnut pariin päivään lämmittää. Hellassa ritisee iloinen tuli, se riittäköön. Tuuli näyttää aika napakalta. Paras tulla ikkunasta pois, kun pajupuskat muistuttavat raivaamisesta. Täytynee tuoda ensikerralla raivaussaha Virroilta.

 

Rauhallinen kotipäivä. Lihakset ja nivelet saavat levähtää. Aurejärvellä käydään veljen kanssa vene vihdoin kääntämässä ja katiskat järveen. Jännää, että kihniöläisenä meillä on vene ollut yli 50 vuotta Kurun puolella Aurejärvessä. Johtunee siitä, että kodistamme Kurun, nykyisin Ylöjärven rajalle on vain kolme kilometriä. Suututtaa vieläkin kuntaliitos kurulaisten puolesta. Kuru on Kuru meille edelleen.

 

Tavattiin lapsuudenystävä. Niin se vaan on, että tällä iällä jutellaan lapsuusmuistoja ja muita vanhoja asioita. Tietysti sairaskertomukset käydään läpi. Kotiin tullessa pääskyset lensivät langalle. Juteltiin siinä tovi, miettivät vielä pesäntekoa liiteriini. Lupasin etten peri vuokraa.

 

Korona ajatuksia:

 • suomalaispariskunta valitteli kun joutuu täällä värjöttelemään toppatakissa golfia pelatessa. Kaipaavat Espanjan lämpöön. Voi herran jestas mitä ruikuttajia. Olisivat pysyneet Espanjassa, eivätkä tulleet tänne turvaan. Kehtaavat mokomat vielä porata.
 • kansalaismaskit tulevat K- kauppoihin myyntiin. Aiotteko ostaa maskin? Aletaanko koronalla tehdä bisnestä?
 • voi voi, huumeiden käyttö on lisääntynyt ja perheväkivallasta ei tiedetä kuinka paljon sitä on tapahtunut. Miksi ihmiset ovat niin levottomia, etteivät pysty elämään toistensa kanssa?

 

Ranskalaiset tykkäävät syödä hitaasti ja pitkään. Siksi he pitävät kovasti etanoista. Ranskasta tilatun Olkiluodon ylivoimalan valmistuminen lykkääntyy taas. Ydinvoimalan piti valmistua vuonna 2009. Viimeinen arvio sen valmistumisesta on vuonna 2021. Kummallista hosumista suomalaisilta, sanovat ranskalaiset, vain 12 vuotta yli lasketun ajan. Oletan virheen viivästymiseen johtuvan, etteivät olleet huomioineet ranskalaisten ruokatuntien pituutta. Kuinka paljon ranskalaisilla naisilla mahtaa mennä synnytys yli lasketun ajan?

 

Huumoria:

Laihialaisista en olekaan pitkään aikaan vitsiä vääntänyt. Tiedättekö miten siellä saadaan hajotettua epäilyttävä joukkomielenosoitus? Poliisi ottaa hatun kouraansa ja alkaa kerätä kolehtia poliisien vapaa-ajanviettokassaan.

 

7 Replies to “Pyhäaamu – 24.5”

 1. Leppoisena se tämäkin aamu taas alkoi ja lämmintä, liki 9 astetta. Leivinuuniin en ole monastikkaan tulta tehnyt, toukokuussa vain yhden karjalanpaistin tein.
  Mirri oli tänä aamuna erityisen aikaisessa ja kovin mörtsin näköisenä tuossa saunan terassilla; siis jo 04.15. Katseli minua erittäin moittivan näköisenä.
  Ihmekkös se kun aamiaistaan näkyi jo odotelleen toista tuntia (kameran kuvasta selvisi). No olisihan sitä kuka hyvänsä näreissään kun nälkä on ja aamiainen vain viipyy ja viipyy.
  Tänään pitänee tehdä kevään ensimmäinen ruohikkojen ja vesojen torjunta, siis raivuri käyntiin.

 2. Samalla lailla on kisu kietonut sinut Kalle tassunsa ympärille. Kyllä vesakot kasvavat nopsaan. Onneksi ei enää tällä iällä vesurin kanssa raivata.

 3. Kyllähän Hannu tuo Mirrin suhteen on tosi asia; kuitenkin se on sellainen pehmeä kietaisu, ollut jo vuodet. Vaimo tästä asiasta joskus vitsaileekin, kuitenkin heti huomauttaa minulle, että hei, Mirri tuli.
  Joo, niitä vesaikoita kyllä meillä riittää ihan pihapiirissäkin, saatikka tuolla ”rajaseudullani”. Raivuri on kyllä kova sana, ihan siimallakin kun nykyisin tuohon Stihliin on saatavissa ns raivaussiimojakin.

 4. Täällä kaupungissa 70 cm:n paksun tiiliseinän sisällä herätään, kun postiluukku rapsahtaa, muuten ei kuulu edes omaa hengitystä – hiljaista kun on kun huopatossutehtaassa. Mitä nyt kun joku tohelo virittelee motariaan alhaalla kadulla kiihdytyskuntoon.
  Aamuvenyttely ja katsaus säleverojen välistä ulos Hervannan ja Sääksjärven vesitorneille 30 km:n päähän – kirkasta on. Pyhäjärven Viinikanlahden selkä on plägätyyni.
  Lehdet ja kahvikuppi jne..
  Ulos kompastelemaan viikonlopun jätöksiä ja take -a- way pahvikoteloita ja pullollaan olevia roskiksia kadulla…metsään ja rantaan rauhoittumaan ja laskemaan verenpainetta ja lintuja, oravia ja tietenkin koirankusettajia.
  Tullessa noin klo 7.30 kivijalkakaupasta uunituoreet juureen leivotut Jyvä-limput- kuin olisi kotona leivotut. Ihan ranskalainen olo.
  Muihin päivän haastaviin askareisiin kuten kynän teroitus ja virtanapin päälle pano ”työkoneista”.

 5. No, ei meillä ole minkäänlaista häiritsevää äänimaailmaa; tuo ruohonleikkurikin kun pelaa akuilla. Raivuria en kehtaa vielä käynnistää, se kun on polttomoottorinen. Ei se ”naapureita” ehkä häiritsisi mutta kun itsekkin pidän noista rauhallisista aamuista.
  Toisaalta tuo meidän Moilanen kiekaisee aamunavaukset jo tuolla ennen viittä mutta sehän on se Moilasen homma.

 6. Minä olen muutaman päivän pitänyt meteliä, olen ajellut raivaussahalla ja sen ääni kyllä kuuluu. Aika homma pitää noita taimikoita puhtaana, kun yrittää koivu, paju ja pihlaja vallata koko metsän. Minä olen muut raivannut kuusikosta, ainoastaan koivuja jättänyt sinne tänne. Eräs metsäteknikko aina sanoo, että koivulta pitää aina nähdä toiselle.

  Ihan pakollista ei vielä tuo taimikoiden siivous olisi, mutta ihan kuntoilun vuoksi olen muutaman tunnin päivässä metsässä ollut.

 7. Eihän Suomessa oikein retuperällä olevia metsiä ole, jos verrokiksi otetaan esim itäisen Eestin esim Peipsijärven rantametsiköt. Sieltä ei mies läpi pääse, vain villisikojen tekemiä tunneleita alimpien oksistojen alla.
  Eipä silti, ei minullakaan kehumista pienellä pläntilläni ole, joten syyttävää sormea en mihinkään päin vahvasti osoittaisi.

Kommentoi