George Orwell: 1984 – olemme menossa täyttä vauhtia tuohon maailmaan

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/c98c2fa4-9a1c-4345-aff6-84cbf2b827e6

”Patsaiden kaatajat ovat väärässä ja Eskimo-puikon nimi pitää säilyttää – noitavaino saa riittää!”

”Orwellin 1940-luvulla kirjoittamat ajatukset kuvaavat kaamean täsmällisesti tätä päivää. On hirvittävää nähdä, kuinka patsaita kaadetaan, kuinka ihmisiä irtisanotaan yksittäisten lipsahdusten takia, kuinka kirjoja kirjoitetaan uudelleen juuri kuten Orwell ennusti.”

Valitettavasti Ukkola on liiankin oikeassa.

George Orwellin kirja 1984 kuvaa liian pahasti nykypäivää ja pelkään tilanteen vain pahenevan.

Historiaa kirjoitetaan uudestaan sen sijaan, että siitä otettaisiin oppia.

Kuka tahansa saa ”loukkaantua” mistä tahansa ja kaikkien pitää hypätä yhden ”loukkaantujan” takia.

17 vastausta artikkeliin “George Orwell: 1984 – olemme menossa täyttä vauhtia tuohon maailmaan”

  1. Onhan se tullut mieleeni, että tuskin Orwell osasi ennustaa eräänä päivänä olevansa tietokirjailija.

    1. Toistaa, kuten toistaa.
      Sananvapaudesta mennään sensuuriin ja noitavainoihin ”oikean” ideologian nimissä ja historiaa kirjoitetaan uusiksi ”oikean totuuden” varjolla.
      Tekopyhyys loistaa ja somelynkkaus voimistuu koko ajan.

  2. Tavallaan historia toistuu, ”neuvostovastaisuus” oli ennen se joka teki ihmisestä epäkelvon. Nykyinen noitavaino on kuitenkin läpitunkevampaa, se ulottuu lähes kaikkiin ihmisiin, ei pelkästään poliitikkoihin ja äkymystöön.

    1. Sitä aikaisemmin ihmisestä teki epäkelvon neuvostovastaisuuden puuttuminen tai liian laimea sellainen. Tämän saivat kokea jatkosodan aikana ns. ”kuutoset”, joista viisi oli kansanedustajia. Näkyvin hahmo heistä oli kunnianarvoisa työväenliikkeen veteraani K.H.Wiik. Heidät pidätettiin, syytettiin ja tuomittiin pitkiin ehdottomiin kuritushuonerangaistuksiin lähinnä juuri näkyvän neuvostovastaisuuden puuttumisen vuoksi. Eivätkä he edes olleet kommunisteja eikä heistä yhtä lukuunottamatta koskaan sellaisia tullut. Tämän päivän teemaa sivuten toimenpiteille heitä vastaan ei koskaan pyydetty mitään kansanedustajan syytesuojan murtamista. Se vain murrettiin ilman muuta.

  3. Kaiken maailman paskahousujen patsaita ei tartte pitää näkysällä. Kuten kuningas Leopoldin – vieköön museoon. Jossa joku voi kattoa ja on varustettu selittävällä tekstillä mitkä oli miehen ”saavutukset”. Ei Hitlerin patsaskaan koreile missään. Jos mustaa väestöä pistää vihaksi jonkun sortajan patsas niin pyytäköön siirtämään vaikka jonnekin museoon tai varastoon. USAssa on holokaustimuseo, mutta ei mustien sortomuseota. Enpä usko, että tässä on mikään Orwellin ennustama meno menossa tai tulossa. Ukkola muuten kirjoitti myös=

    Kolumni: Ano Turtiaisen kuvottava twiitti antaa rasismille kasvot –  hävetkää!
    18.06.2020 klo 13:13
    Sanna UkkolaEi ihme, että Suomessa on rasismia, kun kansanedustajatkin mölisevät ja twiittaavat mitä sattuu, kirjoittaa Iltalehden kolumnisti Sanna Ukkola.

    1. Eipä kai, Leopold oli melkoinen hirviö. Mutta entäpä Winston Churchill, jonka patsas töhrittiin ja vaadittiin poistettavaksi? Tai erään suomalaisen patsas USA:ssa, taisi olla joku Linn nimeltään. Patsas oli pystytetty koska ko. henkilö tai hänen sukunsa auttoi ms-potilaita. Mutta patsas nurin vaan, koska oli USA:n sisällissodassa ollut Konfederaation laivaston merikapteeni.

      Nämä ”vallankumoukset” näyttävät noudattavan samaa linjaa kuin Ranskan vallankumous 1789. Ensin tehtiin hienoja uudistuksia, sitten alettiin vainota ”vastavallankumouksellisia”, ”oikeutta” toteutettiin giljotiinissa ja monin tavoin ihmisiä teurastamalla. Syyksi riitti jokin mitätön sanonta tai vaikka toisen teloitetun sureminen.

  4. Rasismista on tekemällä tehty elämää suurempi asia, jotta internationalismi saisi ilmaa siipiensä alle. Eikö Kiinan kulttuurivallankumous opettanut mitään?

    George Orwellin kuvaamaaa dystopiaa kohti mennään että hippulat vinkuu.

    1. Milloinkahan Karjalainen oppii käsittelemään avauksen aihetta mulkkuilematta toisille blogisteille?

        1. On varmaan uskottava, että h karjalaisella ei ole mitään sanottava tästäkään aiheesta.

  5. Blogin avauksen perusteella ymmärtäisin niin, että nyt ei ole aiheena arvosanojen jakelu toisille bloggaajille.

  6. Oli miten oli – ei nimi miestä pahenna.

    *********************************************************************************
    https://www.pirkanblogit.fi/2017/penttit/puhdasta-keljuilua-vaiko-kateutta-al-blogeilla/

    Puhdasta keljuilua, vaiko kateutta Al- blogeilla?

    Oteita:

    100% nimimerkki Al 1947 jatkaa vaan samaa narinaansa, varmaan ikuisesti. Suoraa lainausta hänen kommentistaan, ”vuoroin vieraissa”
    *
    Tämä blogiavaus jäänee pienelle huomiolle nimim. Orwellin, alias juhak:n, alias sitä sun tätä poistuttua Aamulehden blogeista.”

  7. Geisha-patukoidsn nimi muuttunee, koska entinen ”oli rasistinen ja naisia halventava”. Maailma on taas parempi, paratiisi häämöttää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *