Hesarin ”asiantuntijat” ovat viheriöitä ja vasureita

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006569511.html

”Politiikan tutkijoiden mukaan presidentin on hyvä pysyä omalla tontillaan: ”Tässä ei nimenomaan ole kyse siitä, onko Niinistö hyvä tyyppi””

Kaksi vasuria ja yksi virhee kärsivät, kun pressa ei ole demari.

Missä ovat poliittiselta taustaltaan muunlaiset asiantuntijat?

Eikö hesari ”löytänyt”…

 

32 Replies to “Hesarin ”asiantuntijat” ovat viheriöitä ja vasureita”

  1. Jaa, kaikelaista mielipidettä lukemalla tulee ainakin jonkinlainen mielikuva.
   Vihreän langan viimeisin päätoimittaja lienee aika vihreä.
   Kaksi muuta esittää mielenkiintoisia mielipiteitä eri asioista.
   Aika moni valt.maisteri-proffa vaan on selkeitä vasureita, kuten Scheinin.
   Toki saatavat olla nuo kaksi vain tavallisia kirjoituspöytäteoreetikkoja kuplassaan ja jalat tukevasti ilmassa…

 1. Hesarin juttu oli aivan asiallinen ja monipuolinen huolimatta siitä, että Saulia korpesi jokin osa ”rajankäynneistä”. Sama tuli esille eilen MTV 3 Saulin haastattelussa.
  Ei siellä kyllä mitenkään persujen kaikissa asioissa inhoamat vihreät ja vasurit saanee kunniaansa. Kyllä puun löytää heinäsuovasta mutta ei neulaa paitsi persut.

 2. Vähän tuota samaa ihmettelin tässä aamusella mutta kun vihreitä tai vasureita tällä palstalla on ehdottomasti kielteistä kehua mistään.
  Mielestäni sellaista puoluetta Suomessa ei olekkaan, josta ei silloin tällöin löytyisi pätevä ja pystyvä henkilö.

  1. En kyllä ole huomannut kenekään kieltäneen kehumasta vihreitä tai vasureita ja kyllähän täällä alituiseen myös aivan fantastista, jopa täysin erehtymätöntä hallitusta kehutaan. Vastakkaisen mielipiteen hyväksymisen kanssa sitten onkin joillain enemmän ongelmia.

 3. Sitä minä vaan mietin, olisiko ”presidentillisessä tonttikiistassa” mitään ongelmaa, jos Niinistö olisi taustaaltaan esim. sosialidemokraatti, vasemmistoliittolainen tai vihreä?

  ”Suomen ulkopolitiikkaa johtaa tasavallan presidentti yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa.”, sanoo perustuslaki.

  Presidentti johtaa ja hallitus on yhteistyöelin. Niinistön mielestä julkinen keskustelu on vienyt siihen suuntaan, että myös hallituksella olisi johtajuutta ulkopolitiikassa. Niinistön mukaan perustuslaki ei tätä puolla.

 4. https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006569511.html

  HS : ”Politiikan tutkijoiden mukaan presidentin on hyvä pysyä omalla tontillaan”

  ***********************************************************************************
  HS : ”Niinistö aloitti presidenttinä vuonna 2012, jolloin presidentin nimitysvaltaa oli vähennetty perustuslain uudistuksessa. Tuolloin lakiin myös kirjattiin selvästi, että pääministeri edustaa Suomea EU-johtajien kokouksissa.”
  ***********************************************************************************

  Kommentti: Presidentti edustaa Suomea EU-johtajien kokouksissa, muta hän ei saisi joidenkin mielestä edes sanoa mielipidettään EU-elvytyspaketista.

  *************************************************************************************** HS: ”Minä olen aika pitkälle sitä mieltä, että presidentin olisi hyvä pidättäytyä siellä omalla reviirillään, joka tarkoittaa sitä ulko- ja turvallisuuspolitiikan yhteisjohtamista hallituksen kanssa. Ja sitten jätettäisiin tämä kaikki muu hallitukselle mukaan lukien Eurooppa-politiikka”, Raunio sanoo.

  .
  Kommentti : Raunion olisi syytä perehtyä Suomen perustuslakiin
  [ Tasavallan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa .. ]

  ***************************************************************************************
  https://www.presidentti.fi/halonen/public/defaultc95b-2.html?nodeid=41436

  Asema ja tehtävät

  Tasavallan presidentin tehtävät ja toimivalta on määritelty perustuslaissa. Perustuslaissa määriteltyjen tehtävien lisäksi presidentti hoitaa hänelle muussa laissa erikseen säädetyt tehtävät.

  Suomen perustuslain mukaan hallitusvaltaa käyttävät tasavallan presidentti sekä valtioneuvosto.

  Tasavallan presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa ja päättää Suomen suhteista ulkovaltoihin ja toiminnasta kansainvälisissä järjestöissä tai neuvotteluissa.

  Tasavallan presidentti on Suomen puolustusvoimien ylipäällikkö.

  Tasavallan presidentti valitaan välittömällä vaalilla syntyperäisistä Suomen kansalaisista kuuden vuoden toimikaudeksi.

 5. Tiedän että olen mielipiteeni kanssa aika yksin kannattamassani puolueessa, mutta olen sitä mieltä, että koko presidentti-instituutio tulisi lakkauttaa nykyisillä valtaoikeuksillaan.

  1. Meinaatko, että pressan asiat hoitaisi jatkossa joku sattumapääministeri ilman kokemusta ja ammattitaitoa?

 6. Meinaan, että pääministeri on vastuussa 200 kansanedustajalle, olipa sattumapääministeri tai ei.

  1. Juu, mutta ei se tee pääministeristä ammattilaista hoitamaan pressan tehtäviä.
   Eipähän Marinkaan olisi taipunut poikkeuslakiin ja Uudenmaan sulkuun ilman Niinistön kannanottoa.

    1. Taisi mennä.
     Vasta, kun Niinistö oli kantansa poikkeustilasta esittänyt, Marin ja muu hallitus alkoivat toimia.

 7. Hesari jatkaa Aatos Erkon viitoittamalla tiellä.
  Erkko oli internationalisti ja kuului maailmanhallitusta ajavaan globalistiseen yläluokkaan. Jos joku haluaa tarkempia tietoja Erkon kulissien takaisesta roolista, niitä löytää mm. Juha Ahvion Kirjasta ”Sananvapaus uhattuna Suomessa (2018) sivuilla 49-69 otsikolla ”Aatos Erkko ja Helsingin Sanomat poliittisen korrektiuden muokkaajina”.

  1. Kyllä kaikki alan vaikuttajat Erkon globalismin tietävät, mutta he tietävät paljon muutakin, miten Erkko loi Hesari toimittajakoulun, johon vain alan huiput pääsivät puolueistaan ja taustoistaan riippumatta.
   Hesarista ei Erkon aikana kukaan saanut potkuja. Siirrettiin hyväksyttävällä tavalla toisiin tehtäviin, mutta harvoin. Etukäteisvalinnan seula oli niin tiukka.
   Hän tuli erittäin tutuksi lehdistömaailmassa. Minä tapasin hänet mm. Forssan painotalon avajaisissa hississä, jonne yhdessä juuri ja juuri mahduimme ja meistä tuli hyvin läheisiä ja lähes halasimme, koska hissi oli niin helvetin pieni.

   Ahvio nyt ei ole mikään korrekti ja riippumaton journalisti ja arvioija, vaan patavanhoillinen teologi ja äärioikeistolainen ”oikeamedia”- humpuukin sanansaattaja ja persu.

 8. Mistä näitä ”riippumattomia” journalisteja löytää? Jos valtamedian taholta olisi enemmän pyrkyä tutkivaan journalismiin, ehkä Välimeren ”pelastusalusten” toiminnastakin tiedettääisiin nykyistä enemmän.

 9. Tiedetoimittaja:”Tampereen yliopiston toimittajaopiskelijat ovat punavihreitä” – Luotako sinä mediaan?

  Tampereen yliopiston journalistiikan ja viestinnän opiskelijoista kolme neljästä kannattaa vihreitä tai vasemmistoliittoa – perusuomalaisia tai kristillisdemokraatteja ei yksikään. Tähän lopputulokseen on tullut perusuomalaisten Suomen Uutisiin kirjoittava vapaa tiedetoimittaja Marko Hamilo.

  – Arvelin, että jo journalistiikan ja viestinnän koulutukseen hakeutuvat ovat keskimääräisiä opiskelijoita huomattavasti punavihreämpiä, ja että tämän joukon oikeistolaisimmat suuntautuvat ennemminkin organisaatioviestintään ja pörssiytiöiden rahakkaisiin viestintätehtäviin. Toimittajiksi rikastuu siten kaikkein vasemmistolaisimpia yhteiskuntatieteilijöitä.

  Tämä näkyy Hamilon mukaan monissa asioissa.

  – Journalistien punavihreys ei ole jäanyt vaille seurauksia. 38 prosenttia suomalaisista on menettänyt luottamuksensa pereinteiseen median. – –
  ——————————————————-
  Lainauksen lähde: Verkkosivusto ”Tamperelainen” 17.6.2016. Teksti Pekka Ruissalo, otsikko sama kuin tässä.

 10. Sanokaamme sana ”sivistys” hyvin hiljaa, etteivät apinat nauraisi. – Aapeli

 11. Tuolloin kun Marko Hamilo on julkaissut tutkimuksensa vuonna 2016, on tiedetty, ja ennemminkin, että valtamedia on poliittisen korrektiuden korruptoima, joten ymmärtää hyvin, että realismin tajuiset ja konservatiivisia arvoja kunnioittavat opiskeluikäiset eivät hevin hakeudu alalle, jossa joutuisi leivän vuoksi toimimaan arvojaan vastaan. Parempi kouluttautua muihin tehtäviin ja/tai toimia osaaikaisena kirjailijana/ sosiaalisen median kautta jotta vältyttäisiin orwellilaiselta dystopialta.
  Siinä touhussa aikaa ei ole tuhlattavaksi asti, koska poliittisen korrektiuden käsikirjoituksen mukaan sananvapautta yritetään rajoittaa raivokkaasti, jotta hulluus saataisiin viedä loppuun asti – sivilisaation romahtaminen tai maallinen tai uskonnollinen totalitarismi (islam).

 12. Hamilo on poliittisesti sokea eli korruptoitunut mieleltään yhden suunnan, äärioikeistolaisuuden patavanholliseksi julistajaksi. Se on paljon pahempi kuin monipuoluemainen näkökulma maailmaan.

 13. Luultavasti osa maailmanlaajuista internationalismia kannattavista haluaisi olla samanlaisia jumal`ihmisiä kuin Aatos Erkko ja George Soros, jotka rahanpaljoudellaan ajavat kommunistista maailmanhallitusta. Ei kommunistisen aatteen levittäminen ole eikä ole ollut köyhien hommaa. Ehkä silloin alussa, mutta esimerkiksi Venäjän maalla mies, joka myöhemmin tunnettiin Stalinina, hankki vallankumousta varten rahaa pankki – ja rahankuljetusryöstöillä, joissa ihmishenki ei painanut mitään. Ilmeisesti tämä mies oli tehokas työssään, koska toveri Lenin mairitteli häntä sanoilla ”minun huima georgialaiseni” (kirja ”Nuori Stalin”).

  ”Vuonna 1993 The Intepenpendet – lehdessä julkaistussa haastattelussa ”The Billionaire who Built on Chaos – George Soros” 3.6.1993 Soros totesi näkevänsä itsensä jonkinlaisena jumalana, kaiken luojana. Kirjansa ”The Alchemy of Finance (John Wiley & Sons, 1987) jälkisanojen sivulla 362, Soros toteaa, että on aina ollut varsin vahvasti tietoinen omasta merkittävyydestään ja että on haaveillut olevansa jonkinlainen jumala. Kirjassaan ”Underwriring Demoracy (Free Press, 1991) Soros ilmoittaa sivulla 3, että on hautonut suuria messiaanisia kuvitelmia itsestään lapsesta asti ja että nämä fantasiat ovat sellaisia, joita hän tahtoi toteutaa sikäli kuin hänellä on siihen varaa. Ja edellä viitatun Talouselämä-artikkelin mukaan George Soros kokee haluavansa olla ennen kaikkea filosofi, syvällinenj visionääri.
  Samantapaisesti ymmärsi oman kutsumuksensa ja tavoiteenasettelunsa Aatos Erkko. Myös hän halusi ajatella filosofisen kokonaisvaltaisesti ja olla näkijä. – -”
  (Lainaus on Juha Ahvion kirjasta ”Sananvapaus uhattuna Suomessa” (2018) sivu 56.)

  Niinpä. Uskonto on oopiumia kansoille, eritoten maan päälle langetettu uskonto.

 14. Team Karjalainen,

  Älä menetä toivoasi. Ehkä saat lottovoiton, sijoitat rahat viisaasti ja pääset Aatos Erkon ja George Sorosin kaltaisten joukkoon ja voit tuntea messiaanista kaikkivoipaisuutta.
  Jk. Stalinin tekemät raharyöstöt vallankumousta varten ovat julkista tietoa, samoin tuo mitä George Sorosista ja Aatos Erkosta sanotaan.

 15. Vielä viisi vuotta sitten täysin normaalit ajatukset tai väittämät ovat nyt ”äärioikeistolaisia”. Laurence Fox toteaa, että kaikki maolaisuudesta oikealla olevat ajatukset ja näkemykset ovat tätä nykyä äärioikeistolaisia. Kaikki nähdään Foxin mukaan hyperrodullisen prisman kautta, mikä luo hirmuista vastakkain asettelua yhteiskuntaan ja tappaa dialogin.”

  Lainaus MIkko Paunion (sd) blogista 19.7.2020 Uuden Suomen puolelta. Blogin otsikko ”Komisario Lewis ja Suuri Herääminen kulttuurimarxistisesta painajaisesta”.

Kommentoi