Onko purkuhysteria yllättämässä – aiotaanko valmiuslaki kuopata ennen aikojaan?

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006483615.html

”Korona­rajoituksien purkamisesta on jo kokemusta maailmalta – Hokkaidon saarella normaali­olot eivät kestäneet edes kuukautta”

”Maaliskuun puoliväliin mennessä tapausten määrä Hokkaidossa oli laskenut yhteen tai kahteen päivässä. Hätätila julistettiin päättyneeksi 19. maaliskuuta, ja koulut avattiin uudelleen huhtikuun alussa.
Normaalioloja ei kuitenkaan kestänyt kuin 26 päivää. Hokkaidoon on asetettu viruksen takia uudelleen hätätila, ja koulut on jälleen suljettu. Kuluneen viikon aikana saarella todettiin 135 uutta tartuntaa.”

Suomessa selitellään, että epidemia alkaisi olla taittunut ja elämää voisi helpottaa vähentämällä rajoituksia.

Myös vinkkejä siitä, että valmiuslain voimassaolo oltaisiin piakkoin kumoamassa, on jo esiintynyt.

Jotenkin alkaa huolestuttaa, että poliittisen  edun nimissä ollaan suunnittelemassa ennenaikaisia toimia ja hätäisiä hölläyksiä.

Kokemukset muualta maailmalta ovat osoittaneet, että pienen sairastumistaantumisen jälkeen seuraa todennäköisemmin uusi aalto, mikäli aletaan lepsuilemaan suojatoimissa.

Ei voi kuin toivoa, että hallitus pysyy järjissään eikä hötkyile.

2 Replies to “Onko purkuhysteria yllättämässä – aiotaanko valmiuslaki kuopata ennen aikojaan?”

 1. https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cf585819-2312-43ac-8041-e371df87ac1e

  ”Samalla pääministeri kertoi, että Suomi siirtyy asteittain laajoista rajoituksista kohdennettuihin rajoituksiin ja torjuntakeinoihin.

  – Testaa, jäljitä, hoida ja eristä, pääministeri Marin kiteytti Suomen seuraavan koronastrategian.

  Tämä tarkoittaa sitä, että hallitus valmistautuu kumoamaan valmiuslain käyttöönotosta 17. maaliskuuta antamansa asetuksen.”

  Yhä enemmän huolestuttaa tuo puuhastelu.

  Mikäli laki kuopataan ja sitten alkaa uusi aalto, on huomattavasti vaikeampaa saada laki uudelleen voimaan, vaikka sille olisi edellytyksetkin.

  Sinänsä kyllä ihmettelen, miten niiden holtittomaati etelänmatkoilta ympäriinsä päästetyn ja erityisesti Uudenmaan altistumisten jäljitys enää mitenkään onnnistuu.

 2. Kyllä ihmetyttää kuunnella HUSin Asko Järvistä joka julistaa miten ”sairaaloissa on nyt ylikapasiteettiä” ja ”pitäisi saada lapsia ja nuoria aikuisia sairastumaan”. Ikään kuin lapset ja nuoret aikuiset eivät koronaa voisi levittää tai että tauti ei voisi nuorille aikusille olla jopa kuolemaksi. Laumaidiotismia haluttaisiin ilmeisesti Ruotsin malliin jossa Joseph Tegnele selittää miten kuolleita ei kannata laskea ja laumasuoja on jo nurkan takana kunhan vaan kestetään vielä kuolla joku viikko. Suomessa ollaan ainakin vakuuttuneita, että kaksi viikkoa koulun lopetusseremonioita on lapsille välttämätöntä.

  Yllättäen järjen ääntä kuultiin Vihreiltä, Olli-Poika Parviainen ja Maria Ohisalo arvostelivat Järvisen lausuntoja vastuuttomiksi.

Kommentoi