Korpisotilaille.

Erittäin hyvä vihkonen kaikille sivustojemme korpisotilaille.

Painotalo Auranen Forssa; koottu Suomen Sotilaasta 1944.

Kun tätä vihkosta noudattaa, ei tarvitse pussikeittoja pakissa lämmitellä.

Nykypäiväänkin soveltuvia ruuanvalmistusohjeita sotatilassa ja soveltuu arkiruuantekoonkin.

Kukahan onkaan tutustunut ruuan keittämiseen ilman kattilaa, pökkelöpaistiin, savimiina, jankki, … paljon muuta sotilaselämään rakastuneille.

6 vastausta artikkeliin “Korpisotilaille.”

    1. Onhan se ihan oikeasti. Eeva ja Jukka Saarto olivat perhetuttujamme.
      Tämä kirjanen; Korpisoturin keittokirja, on ns näköispainos ja siksikin arvokas, että siinä on 9.1.2009, kirjoitettu Jukka Saarron omistuskirjoitus. Jukka kun tiesi keittiöharrastukseni, kaiketi siitä syystä.
      Minulla näitä tämän tyyppisiä sota-aikaisia ja vanhempiakin kenttämuonitusta käsitteleviä useitakin, samoin kuin viestiaselajin vanhoja koulutusoppaita ja ohjesääntöjä.

  1. Löytyyhän minulta tuommoinen 1942 julkaistu; Ruuanvalmistusohjeita kenttäjoukkojen ruoanpitoon.
    Siitä muuten löytyy aikamoinen määrä tietoa, miten ruokataloudessa hyväksikäytetään vähän vaatimattomiakin ruoka-aineksia.
    Herkullisen ruuan valmistaminen ei ole aina kalliista ruoka-aineksista kiinni.

Vastaa käyttäjälle Kalle Pohjola Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *