Luettu kirja.

E-kirja Tallinnan tappajat - Viron veriset vuodet

Tuommoinen kirja Tallinnan 90-luvulta aina lähes nykypäiviin.

Kirja kertoilee Terraksen letkeään tyyliin Eestin itsenäistymisestä ja sen synnytystuskista. Alamaailma, palkkatappajineen, venäläisvähemmistö, korruption mahti lahjuksineen; kaikki rikokset 90-luvulla olivat hinnoiteltuja jne.

Viina, naiset sekä ihmishenki, noihin aikoihin olivat todella halpoja.

Sopivasti sekoittuvat poliisi, vartiointiliikkeet, Puolustusvoimien alkukaudet, vapaaehtoistoimintoineen, rajaviiva rikollisten ja rikollisten virkamiesten välillä oli hämärä. Vartiointiliikkeiden toiminta sisälsi paljonkin mm 90-luvulla suojelurahan keräystä ja muuta rikollisuutta.

Metallikauppa noina aikoina kukoisti.

Kaikenlaista huseeraajaa (suomalaisiakin), riitti. Kun kaikki paikatkin olivat minulle tuttuja tai melko tuttuja, siitäkin johtuen mielenkiinnolla luin. Suosittelen.

One Reply to “Luettu kirja.”

  1. Tuo puolustusvoimien ja kaitseliidin rakentaminen sisälsi varsin paljon rikollisia ja ei rikollistaustaisia henkilöitä. Varsin hyvin olin noista kuvioista perillä 90 – 2000 luvulta lähtien. Noihin toimiin en osallistunut, jos en tarjoutunutkaan; minulla oli muut intressit.
    Suomestahan oli neuvonantajina evp upseereita (komentajataso), Venäjän armeijasta poispotkittuja ammattisotilaita, jopa mafian jäseniäkin. Vapaaehtoisia eestiläisiä, kun muuta työtä ei oikein ollut.
    Suomihan koulutti melkoisen joukon täällä Suomessa upseereita ja poliiseja, aina 2000-luvun loppuun asti.

Kommentoi