Mirri tienaa ruokansa.

Katselin tässä viime yön kamerakuvia. Klo 22.09.55; Mirri tuli iltapalalleen tapansa mukaan pihapiirin omistajan elkein. Maisteli hetken iltastaan kunnes alkoi tapahtua, Mirri suuntasi vaanivin askelin kohti pikkutirppojen häkkiä, Mirrille epätavallinen suunta. Häntä nousi kaarelle ja ei ihme, siellähän oli valkokirjava kissa kyttäämässä verkon takaa pikkuisia.

Lähtökiihdytys oli sitä luokkaa, että kiihdytyskilpailijatkin saattaisivat olla kateellisia. Sinne häipyi vieras kissa; Mirri määräsi vauhdin ja vieras suunnan.

Tottakait sitä oman pihan eläväisiä puolustetaan.

6 vastausta artikkeliin “Mirri tienaa ruokansa.”

 1. Meidän pihaan tuli taannoin kulkukoira ja kissamme tämän havaittuaan ei epäröinyt yhtään, vaan hyökkäsi kohti koiraa, jolloin se otti jalat alleen ja vielä hetken matkaa kissa sitä ”saatteli” ja huomasin, että kissamme löi molemmilla etukäpälillään ( kynsillään ) koiraa takajalkoihin juostessaan sen perässä.
  Ei näkynyt koiraa sen koommin, että kyllä kissakin on oiva talonvahti ja reviirinsä puolustaja.

 2. Meillä koiruudet tienaavat osansa siivoamalla tyhjät tölkit ja pullot pois aina lenkin varrelta. Ottavat kantoon ja tuovat kotio.

  Näin kesäaikaan kun täällä käy runsaasti turisteja niin tölkkejä ja pulloja lojuu siellä täällä niin koirat ottavat siten, että molemmilla on oma ja kun seuraava tulee eteen niin joko minun tai emännän pitää ottaa se valmiiksi suussa oleva, jotta saa tilaa uudelle.

  Tölkkiä ei voi myöskää jättää tai koiruudet eivät suostu jatkamaan matkaa, kaikkeen sitä tuleekin koiria opetetttua ja totutettua.

 3. No, noinhan sitä olen alkanut ajatella; paitsi, että tuo ”meidän Mirri”, olen siitä sellaisen melko pasifistisen kuvan; vaan näköjään sekin ”maataan puolustaa”.
  Siinä Mirrissä lie meille ihmisillekkin oppimista; ei sitä tarvitse olla militaristi, eikä sotaintoilija, silti omaansa saa ja pitääkin puolustaa.

 4. Se on minulle Hannu ollut jopa yllätyskin tuo Mirrin reviirin puolustaminen. Minä kun olen pitänyt Mirriä arkana ja väistyvänä kissana.
  Näyttäisi nyt, että kanamme, ja niiden uhkaaminen, ovat Mirrille jotenkin
  kohteita, joita tulee suojella. Kovin vaikeata sinällään yksilöidä mutta kun tuon videonpätkän näin; tuntuu, ehkä uskottavalta.
  Kanat ja nuo pallerot eivät koskaan ole Mirriä oikeasti kiinnostaneet.
  Vielä tuosta sanoisin; melkoisen kokeneena koiramiehenä olen itseäni pitänyt, tosin linnut ja nyt kissat ovat kyllä kääntäneet moniakin asioita ”päälaelleen”. Kanoja ja kissaa et voi pakottaa ”oppimaan”, toki voit niitä ja niiden ehdoilla opettaa; oikein toimiessa voit saada hyviäkin tuloksia, noin ihmisen katsantokannalta tarkastellen.

Kommentoi