Sanna Marin + hallitus.

Harva hallitus on viime vuosikymmenin aloittanut taipaleensa näin vaikeissa olosuhteissa kuin nykypäivin.

Harva hallitus ja ministerit ovat saaneet näin paljon ”lokaa niskaansa” kuin nykyinen.

Kieltämättä, tämän vajaan neljän kuukauden jaksoon virheitäkin on tehty; toisaalta, ken jotain tekee, tekee virheitäkin. Virheetön ”heittäköön ensimmäisen kiven”.

Jos tämä foorumi on läpileikkaus suomalaisista, ei oikein hyvältä näytä.  Mitähän, jos tämä hallitus olisikin koottu meistä tämän foorumin jäsenistä ja kriittisimmistä kirjoittelijoista?

Arvostakaamme edes vähän hallituksemme työskentelyä, siltikään korrektia arvostelua unohtamatta. Politiikassa usein sanotaan, ken arvostelee, esittäköön paremman vaihtoehdon.

Tuon ylläolevan olisin kirjoittanut samoilla sanoilla puolueista riippumatta. Puolueet ovat puolueita, henkilöt tekevät tekoja ja päätöksiä.

90 Replies to “Sanna Marin + hallitus.”

 1. Näin se Kalle on ja tuskinpa se muuksi muuttuu komppaan tässä sadalla terv tepivaari

 2. Kalle, veit sanat suustani. Jos elämä perustuu vain virheiden tonkimiseen, kehoitan hakeutumaan rikostutkintaan, siellä on hommia ja virheiden tonginnasta voi saada jopa kunniaa.

 3. Onneksi tämä foorumi ei ole lähelläkään läpileikkausta suomalaisista. Täältä koottu hallitus olisi kyllä heittämällä kaikkien aikojen huonoin ja täysin toimintakyvytön.

 4. Mitenkähän tuokin avaukseen liittyy. Jos minua on tarkoitus tölväistä; siittä vaan.
  Avaukseni oli muuten toteava ei kehuva. Kaikki eivät tietenkään sitä ehkä ymmärrä mutta se heille suotakoon.

 5. Haluamatta loukata ketään, mutta jonkun on oltava se ikävä ihminen.

  Politiikkaa hyvin aktiivisesti seuranneena olen vahvasti sitä mieltä, että tämä hallitus ei ole saanut mitenkään erityisen paljon lokaa päälleen jos verrataan vaikkapa esim. Sipilän hallitukseen ( SS-miehet, natsihallitus jne.jne.)

  Edelleen jos verrataan samaan Sipilän hallitukseen, niin sekä Rinteen, että Marinin hallitusten lähkohta oli kyllä huomattavasti parempi.

  No Rinne sössi omansa ja on ihan hyvä huomata, että Marinin hallituksen linjaukset olivat jo ennen koronavirusta erittäin epäuskottavia, vailla mitään konkretiaa, jonka ekonomistit ja jopa ministeriöiden virkamiehet toivat esiin.

  Koronavirus ja sen seuraukset tulivat tietenkin tilaamatta ja siinä on sekä hallitus, että oppositio löytäneet toisensa oikeastaan poikkeuksellisen hyvin(vs. Sipilän hallitus), mutta siitä huolimatta, kriitiikkiä saa ja pitää esittää kun siihen on aihetta.

  On myös ihan hyvä huomata se miten Marinia ja Marinin hallitusta ei saa arvostella, moittia, mollata jne. mutta samaan aikaan kaikkea muuta / muita sitten saakin (enkä viittaa avaajaan).

  1. Kyllä minun avauksiani saa kritisoida ja olla eri mieltä. En sitä henkilökohtaisuudeksi ota. Kirjoitan asioista siltä pohjalta, miltä se minusta näyttävät.

 6. …”Marinin hallituksen linjaukset olivat jo ennen koronavirusta erittäin epäuskottavia, vailla mitään konkretiaa, jonka ekonomistit ja jopa ministeriöiden virkamiehet toivat esiin”…
  Tätä ei millään mittarilla voitu osoittaa ei edes teoriassa. Äänitorvi oli oppositio ja opposition leiriin kuuluvat virkamiehet.

  Arvostella pitääkin, jos on faktaa, mutta ei jälkiviisaina ja ainoastaan sitä toistamalla ja toistamalla. Ja, kun niistäkään jälkiviisauksista ei ole mitään faktaa, ainoastaan pelko siitä, että joku toimimaton prosessi saattoi aiheuttaa ??? Mutta ongelmien korjaukseen on puututtu välittömästi.

  Nyt ovat kaiken lisäksi poikkeusolot, jolloin hallintoprosessit ovat työläitä toteuttaa, jos ne eivät ”siviilissäkään” tahtoneet mennä lävitse kuin nuijalla. Tämä Suomi on kohtuullisen iso laiva kääntää ilman väkipakkoa ja, jos osa sen matkustajistakin ovat nuijia.

  1. ”…”Marinin hallituksen linjaukset olivat jo ennen koronavirusta erittäin epäuskottavia, vailla mitään konkretiaa, jonka ekonomistit ja jopa ministeriöiden virkamiehet toivat esiin”…
   Tätä ei millään mittarilla voitu osoittaa ei edes teoriassa. Äänitorvi oli oppositio ja opposition leiriin kuuluvat virkamiehet”

   Itse asiassa tämä osoitettiin todeksi ihan puhtaalla matematiikalla, ja jopa eduskunnan omalla laskentapalvelulla hallituksen itsensä hakemana omista suunnitelmistaan.

   Opposition leiriin kuuluvat virkamiehet?

   Ennalta varoittaminen ja ongelmakohtien esiintuominen ei ole jälkiviisautta.

 7. On helppo pistää kritiikki jälkiviisauden piikkiin, mutta kun se ei ole totta. Marinin hallitus sai tuoreeltaan kritiikkiä monelta suunnalta talouspoliittisista linjauksistaan sekä työllisyyteen ja investointeihin liittymistä hallitusohjelman osioista.

  Esim. Talouspoliittinen arviointineuvosto antoi heti tammikuussa aika tylyn arvion hallituksen suunnittelemista toimista.

  Finanssipolitiikka on löysää, työllisyystavoitteen saavuttaminen nojaa liikaa julkiseentalouteen, julkisentalouden kestävyysongelmat alkavat jo keskipitkällä aikavälillä, tulevaisuusinvestointien luonne jne.

  Lähde: https://vatt.fi/artikkeli/-/asset_publisher/talouspolitiikan-arviointineuvosto-hallitukselta-uupuu-kunnon-suunnitelma-julkisen-talouden-kestavyyden-turvaamiseksi

  Talouspoliittinen arviointineuvosto on poliittisesti sitoutumaton elin. Se ei ole sidoksissa sen paremmin hallitukseen kuin oppositioonkaan.

  Se, että jotku ei seuraa uutisointia, vaan antaa tunteidensa vaikuttaa mielipiteisiinsä ei muuta tilannetta miksikään.

  1. Nyt en oikein ymmärrä. Ei kai hallitusohjelmasta voi antaa arviota ennenkuin hallitusohjelma on julkaistu.

  2. Jaa. että jälkiviisautta?

   Huom. edellisessä kommentissa olleen lähteen päiväys on 29.1.2020 – siis yli kaksi kuukautta sitten

   *******************************************************************************
   No nythän meillä ja hallituksellamme on uusi suurempi murheen aihe.

 8. Tästä talouspolitiikan epäonnistumisesta ei ole yhteisymmärrystä, koska sen painopisteet olivat aivan eri luokkaa kuin edelliset. Sosiaalinen hyvinvointi, työllisyyden rahoittamana, saneeraukset. Jonkun puolen esittämä vaihtoehtobudjetti näytti 700 milj. palkasta vrt. hallitus, jota ne nyt arvostelevat. Mutta nyt siihen nyt ei enää kannata palata, jonkun pitää ensin hoitaa tämä katastrofi.

  1. Sinänsä voi todeta, että minkään puolueen vaihtoehtobudjetilla ei ole mitään tekemistä Talouspoliittinen arviointineuvoston kanssa, joten sellaiseen vetoaminen on jutun siirtämistä aidasta aidanseipääseen – ihan tyypilliseen tapaasi Karjalainen.

   1. Sinänsä voin kertoa senkin, että asiasta esitti samanlaisen arvostelun IMF ja EU-komissiokin Rinteen hallituksen talouspolitiikan julkaisemisen jälkeen marraskuussa 2019.
    Sekin vissiin oli jälkiviisautta, kun Marinin hallituksen jatkamaa Rinteen talouspolitiikkaa arvosteltiin jo etukäteen….

 9. Minun kommenttini lähtivät siitä, kun jälleen kerran syytit täällä toista kommentoijaa jälkiviisastelusta. Kun aikajanalla etenee kronologisesti, niin voi havaita, että ei ole kysemistään jälkiviisaudesta.

  Ps. Tuo sinun väitteesi 700 miljoonasta on ammuttu alas jo useamman kerran.

  1. ”Ps. Tuo sinun väitteesi 700 miljoonasta on ammuttu alas jo useamman kerran.”

   Tämähän on juuri näin ja olisi toivottavaa, että jo alun alkaen olisi hieman pohtinut lähdekritiikkiä, mutta nähtävästi se on niin, että mitä tahansa demarileiristä esitetään niin se on kaiken yläpuolella.

   Hassua kyllä, paljonko varsinainen budjetti oli alijjäämäinen ja paljonko sen arvioitiin olevan alijäämäinen hallituskauden lopussa hallitusohjelman toteutuessa ihan ilman koronaa?

   Vastaus on paljon enemmän kuin 700 miljoonaa euroa.

 10. Tämä näyttää taas ajautuvan väärille raiteille, koska mitään yhteisymmärrystä tuskin löytyy edes budjeteista, joita ei päästy edes toteuttamaan. Sinänsä koko keskustelu on jälkiviisastelua myös osaltani.

  Kaikki eilinen on jo historiaa, katsotaan, miten asiat menevät tänään ja huomenna.

  Puhe oli Sanna Marin + hallitus

 11. Plussaa ja miinusta.

  Sanna Marin on hyvä puhumaan, selkeäsanainen. Hänen puheistaan ymmärtää. Se on jo paljon sanottu. Hän on oppinut hurjasti siitä, kun hän vielä muutama vuosi sitten Tampereella lähinnä huusi ja räyhäsi valtuustossa.

  Mutta ylpeyttä, voi, sitä on liikaa. En tajua miten media on niin kehunut ”nöyryydestä” kun myönsivät tehneensä yhden (1) virheen. Ei se ole nöyryyttä, kun se tunnustus tulee vasta viikkoja sen jälkeen kun virhe osoitettiin. Se on häpeällistä.

  Tietenkin mikä vaan hallitus tekee tässä ajassa virheitä, mutta se voisi suhtautua niihin vähemmän ylimielisesti. Ylimielisyys sen sijaan vaan kasvaa. Mikään apu tai neuvo ei kelpaa, jokainen silta poltetaan.

  1. Tuota valtuuston räyhäjengiä pitivät yllä valtuutetut, joita sitten Marin ojensi kieltämisenkin jälkeen.

   Mikä ylpeys ja ylimielisyys?
   Kai sitä sentään.pitää seistä suorana ja nieleskellä hirveän paineen ja arvostelun keskellä sen sijaan, kun alkaa itkeä ja ruikuttaa.

    1. Mitenkähän nyt tuohon kommentoisi. Reijo; en koskaan osallistu keskusteluun kun olen iltaryypyn ottanut. Kommenttiisi olen todella pettynyt. Toisenlainen kuva Sinusta aiemmin oli.

     1. Olin vähän hätänen. Kirjoitusvirheitä oli rutkasti mutta ne korjaantuivat.

      1. Kyllä minä Reijo edelleenkin olen sitä mieltä, että olet se Reijo, jonka aiemmin olen oppinut tuntemaan.
       Kuitenkin, kyllä meistä jokainen joskus ”sutaisee” mielipiteen, niin minä kuin Sinäkin.

       1. Minulla on useampi tietsikka.Kirjoittelen näitä välihuutoja milloin mistäkin.Mikä sattuu lähempänä olemaan.On ala- ja ylä kertaa.Kaupungissakin on asunto. Välillä asetukset on menneet sekaisin .Tuleva teksti milloin mitäkin.Isot ja pienet kirjaimet vaihtavat paikkansa ja muuttavat jäjestystä .Tälläistä kriisiryhmäläisille aina välillä tapahtuu.
        Olen pahoillani jos pahoitin mielesi ,olet viimeinen jolle teen sen.

 12. Hyvä kun ei oo vallassa Sipilä Bernereineen. Ja kas velkaa otetaan että kriisistä jotenkuten selviää ja rahaa liikenee jopa yrittäjille jne. Enpä oo huomannut kenenkään nyt huudelleen taasko sitä velkaa otetaan. Sitä otetaan ja jatkossa otetaan lisääkin.

  1. Onhan selvää, että nyt pitää ottaa lainaa valtion menojen kattamiseksi. Pitäisi varmaan kysyä, miksi valtio otti velkaa, kun Suomen talous tilanne oli suhteellisen kunnossa.
   .
   Valtion velan lisäämine ei ole mitenkään läpihuutojuttu. Kun luottoluokitus huononee, niin lainan otto vaikeutuu ja korkoprosentti kasvaa.

   *******************************************************************************
   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/3218778f-f9e9-49de-9962-27940f29bbcf

   Suomi matkalla kohti velkapainajaista – Kulmuni KL:lle: Julkinen velka voi kasvaa jopa yli 20 miljardia tänä vuonna

 13. Ohisalo näyttää laittaneen alla olevan viestin FB:hen. Hän tuo esille väitteen, että Stubb ja Soini olisivat olleet koulukisaajia. Kuuliin hiljan erään tamperelaisen väittävän, että Marin olisi ollut aikoinaan koulukiusaaja. Kun miettii miten hän esiintyi vielä muutama vuosi sitten, niin väite tuntuu jopa uskottavalta.

  ********************************************************************************
  https://www.facebook.com/OhisaloMaria/posts/809708592475549/
  Maria Ohisalo , 8. kesäkuuta 2015

  Alexander Stubbista on jo aiemmin kirjoitettu, että hän on ollut koulukiusaaja, nyt joukkoon liittyy Timo Soini. Ministeriltä odottaisi enemmän. ”Soinista on lyhyessä ajassa, eduskuntavaalien jälkeen, tullut ylimielinen koulukiusaaja, joka närkkii pienempiään ja heikompiaan.
  Soinin blogikirjoitusten kieliasu ja poliittinen sisältö on tähän saakka sopinut oppositiopuolueen puheenjohtajalle, rehvakkaalle kansanmiehelle, mutta Suomen ulkoministeriltä odotettavaan arvokkuuteen ja diplomatiaan ne eivät sovi.
  Eikä sekään näytä hyvältä, että viimeinkin ministeriaitioon päästyään Soini naureskelee opposition puheenvuoroille, keskittyy naputtelemaan kännykkäänsä ja puheenvuoroissaan lähinnä kehuu omia ulkomaanmatkojaan.”

 14. Heikki, jokaisessa haastattelussa kaikuu rankka ylimielisyys, ongelmien vähättely – ja olihan tuo Marinin ”älä tee niinku minä teen vaan minä sanon” toiminta lasten turvallisuuden kannalta jäätävän häpeällistä.

  Marin on paljon parempi poliitikko kun odotin, mutta kriisijohtamisen taito on puutteellista. Niin se on monella muullakin.

  Väitän olevani tässä aiheessa hieman tusinamiestä tuntevampi, sillä olen turvallisuuspuolen ihmisiä, kouluttanut ja toteuttanut kriisiviestintää ja -hallintoa aika paljon. Jos olisin hallitukselle opettaja, en toruisi ankarasti mutta antaisin vähän läksyjä.

 15. Kyuu ja muut.

  Koska otsikossa oli mainittu erillisenä Sanna Marin, niin muutama kommentti, vaikka en tunne häntä henkilökohtaisesti, mutta kyllä hänen kaltaisiaan menestyneitä naisjohtajia.

  Tässä kohtaa voi kysyä kuvainnollisesi ”hiiriä vai miehiä ” ?

  Olen ollut eri tasoisissa töissä niin kansainvälisissä kuin suurissa kotimaisissa yrityksissä keskijohdosta ylimpiin ”kerroksiin” ison väen kanssa.

  Niissä on ollut menestyviä naisjohtajia, jotka osan tunnette. Yhteinen menestyneiden naisten piirre on ollut äly, kunnianhimo, puhe- ja väittelytaidot, jopa kovuus, mutta hyvät suhdetaidot ja yleisesti parempi tilannetaju ja haju kuin miehillä. Eikä milloinkaan miellyttävä ulkoinen olemus ole ollut haitta – päinvastoin.

  Koen asian niin, että pääministerin hommissa nuo ominaisuudet on pakko olla kunnossa ml. perheen tuki. Muuten tippuu oravanpyörästä syystä, että kanssapelaajat eivät kaukaa katsele.

  Näin ollen Marinilla on tuolta pohjata hyvät lähtökohdat menestyä.

  Pahimmat öykkärit tällaisia naisjohtajia vastaan ovat huonosta itsetunnostaan kärsivät karvaperse-punaniska-äijänköriläät, joiden parhaat ansiot ovat paskan luomisen nopeus pihatosta ja hirviömäinen hellapoliisin maine.

  1. Eli, kun kommentoi Marinin töppäyksiä, on ”huonosta itsetunnostaan kärsivä karvaperse-punaniska-äijänköriläs”?
   Omakehu haisee Karjalainen ja sokea hypetys osoittaa jotain lähinnä kirjoittajastaan.

  2. Kiitos H.K. En olisi paremmin osannut sanoa vaikka olisin saanut samoja sanoja vuoden pyöritellä.
   Viimeinen kappale meni vähän överiksi -ymmärrän senkin. On vaikeaa säilyttää tyyneytensä kun ympärillä on varsinaisia lanttuja joihin ei uppoa mikään eikä mikään mene läpi.

   1. Kiitos Reijo !

    Täällä on joku lantunpää. Sanoin mitä tahansa, kaikki on päin persettä ja henkilökohtaisuuksissa pyyhitään vielä omalla paskapaperillaan naamaani.
    Täytyy vähän kirvoittaa kieltä, tulee niin runollinen olo.

 16. Kyllähän maailmalla tosiaan on ja on ollut kovia naisjohtajia – osa heistä on ollut jopa päteviä

  Margaret Hilda Thatcher. Anne-Catherine Berner, Katariina Suuri, Hillary Clinton, Queen Victoria, Mother Teresa, Margaret Thatcher, Angela Merkel. ..

  ****************************************************************************************
  Marinin työkokemus

  https://www.sannamarin.net/ansioluettelo

  Amnesty International Suomen osasto, korkeakouluharjoittelija 2012
  Valtiokonttori, hallinnon harjoittelija 2010
  Everdeal Retail Oy, myyjä 2008−2009
  Tampereen kaupunki, toimistovirkailija 2006−2007
  Tampereen Sokos Oy, myyjä 2004−2005
  Erilaisia kesätöitä 2000−2004

  1. Puuttuu jotakin: Tampereen kaupunginvaltuuston jäsen ja sitten puheenjohtaja. Onhan sitten ollut myös SDP:n eri asioissa mukana ja varapj. ministeri ja sitten pääministeri.

 17. Sehän tuo Thatcheeri pisti köyhät kyykkyyn eikä ne ole sieltä vieläkään nousseet. Varsinainen noita-akka.

 18. Menee paikoiteillen tasolle teinityttöjen kirjeet Dingolle, mutta kukin tavallaan.

 19. Lienee juuri tuo, mitä Karjalainen kirjoitti yllä pitemmässä kommentissaan ongelmana tässä koronakeskustelussa.

  Karjalainen painotti naisjohtajuutta. Ulkokultaisen herrasmiehen tavoin hän rynnistää puolustamaan naista, vain siksi että hän on nainen. Ja vielä nuorikin.

  ”Eikä milloinkaan miellyttävä ulkoinen olemus ole ollut haitta – päinvastoin.”

  Karjalainen ja kumppanit näkevät tämän keskustelun jonkinlaisena sukupuolten ja sukupolvien välisenä kiistana, mitä se ei kuitenkaan ole.

  Joten rauhoittukaa hyvät herrasmiehet. Kyse on asioista, ei sukupuolista.

  1. No, tuo JU:n kommentin analyysi meni täysin pieleen. Miehiä kehutaan tuon tuosta, naiset siinä vain esiliinana.
   Faktahan on, että maailmassa on /ollut hyviä, huonoja, kauheita naisjohtaja kuin miehiäkin. Pidän Sanna Marinia kuuluvana siihen hyviin tulevaisuuden johtajiin. Tuo ulkoinen kokemus ei ollut mikään erityinen kriteeri, mutta ei siitä haittaakaan ole. Onnea vaan täällä Uros-areennalla !

 20. Kuten täällä jo aiemmin kommentoitiinkin, niin Marinista löytyy monta puolta. Itsekin aikanaan seurasin netistä Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksia.

  Kyllä sieltä välittyi välittyi aika ikävä kuva Marinista. Miehen kyseessä ollessa olisi kai puhuttu öykkäröinnistä, mutta Marinia hehkutettiin jämäkästä johtamisesta. Niin se vaan sukupuoli vaikuttaa.

  1. On meillä sitten malkoja kaikkien simissä. Siellä häiriköi Raevaara- ex persu päällimmäisenä. Sitten Veltto jne. Mutta myös oma sdp. jne. Se oli kokouskuria parhaimmillaan. Siinä häiriköiden tarkoitus oli venyttää kokous niin, että ratikkapäätöstä ei voitaisi tehdä. Marin oli aivan ylivoimaisen tehtävän edessä, mutta selvisi.

 21. Naislogiikkaa parhaimmillaan.
  Tampereen valtuustossa Marin äänesti hoitajamäärän lisäystä vastaan.
  Eduskunnassa sen puolesta.
  Tämä lienee sitä ”hyvää tulevaisuuden johtajuutta”…

  1. Onhan se tullut julki.
   Sen voi silti mainita, kun tuota Marinin puuhastelua niin kritiikittömästi kehutte.

 22. 1) Laajemman asiantuntijaverkoston käyttö, ei pelkästään THL. THL on horjunut pahasti ohjeistuksissaan ja toiminut mm. WHO:n ja EU:n tartuntatautiviraston ohjeita vastaan.

  2) Kattavampi testausohjelma heti, kun tartunnat alkoivat Suomessa levitä. Tässäkin osasyyllisenä THL.

  3) Riskialueilta paalaavien lento- ja laivamatkustajien ohjaaminen karanteeneihin nopeammalla aikataululla

  Esimerkiksi noin. Kaikista näistä asioista hallitus sai viestiä hyvin aikaisessa vaiheessa. Reagointi vaan on ollut hidasta.

  1. Näin sen olisi pitänyt mennä, mutta pokka ei kestänyt ja toimenpiteisiin ryhdyttiin vasta painostuksen alla.
   Tuo piiloutuminen THL:n selän taakse ottamatta huomioon WHO:n ja muiden tautimaiden tiedot osoitti nimenomaan sen kyvyttömyyden ja haparoinnin.
   Komentoketjun syyttäminen on pelkkää käsien pesua varsinkin, kun lentokenttien ja satamien munaus johtui puhtaasti siitä, etteivät ministerit – pääministeri mukaan lukien – kyenneet selvittämään edes sitä, kuka asioista vastaa.

 23. Paskan marjat ja mansikat.
  Aikajanalla kaikki on mennyt sen hetkisen parhaan tiedon mukaisesti, mitä poliitikko voi saada. Eri asia on, ovatko asiantuntijat käyttäneet parasta tietoa.
  Suurin ongelma on ollut määräysten läpimenossa, kun jokaisen asian takana pitää olla ruoska ja ”valvontakomissio.”
  Niin paljon on ollut toimeenpantavaa koko valtakunnan tasolla, että hirvittää

 24. Asiallinen alku tuossa komentissasi, joten kiitos siitä Karjalainen.

  Kappas kun huomasitkin ottaa käyttöön tuon aikajana -termin. Mistähän?

  Mutta asiaan. Sen hetkinen paras tieto, nimenomaan oli ongelma kuten jo totesin. Pääministeri Marin piiloutui alkuvaiheessa jatkuvasti THL:n selän taakse. THL taas omassa erinomaisuudessaan ei ottanut koppia ulkomailta tulleista viesteistä.

  Määräysten läpimenon kanssa on varmasti ollut ongelmia, mutta ei ne asiat nyt niin ratkaisevia ole olleet, kuin Marin tässä muutama päivä sitten väitti ja jonka väitteet sinä näytät nielaiseen koukkuineen päivineen.

  Tämä tästä minun osaltani. Kunhan vastasin kun Pohjola kysyi.

  1. Määräysten läpimenon kanssa on varmasti ollut ongelmia, kun hallitus ei ole edes tiennyt, kuka määrää ja ketä.

 25. Korona –epidemia ei olutkaan ihan kausi-influenssan kaltainen. Hallitus perusti epidemian alkuvaiheessa toimintansa THL: kannanottoihin.

  Helsingin Laakson sairaalan pihamaalle on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt kontteja. IS:n tietojen mukaan kyse on kylmäkonteista, joita käytetään tilapäisinä ruumishuoneina koronaepidemian aikana.

  *
  https://www.verkkouutiset.fi/hs-thln-mukaan-korona-tappaa-kuin-kausi-influenssa/#1813b8fa

  HS: THL:n mukaan korona tappaa kuin kausi-influenssa
  Moni asiantuntija on pitänyt THL:n lukuja optimistisina. Esimerkiksi Helsingin yliopiston ekologian ja evoluutiobiologian tutkijatohtori Tuomas Aivelo on kiinnittänyt asiaan huomiota.

  1. Tietoa oli kylä tarjolla, jopa suomalaisessa mediassa. Hallituksen, kuten THL:n olisi kannattanut turvautua tavalliseen päättelyyn Ei varmasti ollut mitään syytä olettaa, Suomeen rantautumassa oleva korona – virus olisi jotenkin lievempi kuin mitä se oli Kiinassa ja Italiassa. THL:n vähättelevän informaation vuoksi hallituksen toimet viivästivät.
   .
   P.S.
   Luulisi THL:n asiantuntijoilla olevat suoria kansainvälisiä yhteyksiä eri maiden viranomaisiin.

   ***********************************************************************
   https://demokraatti.fi/italiassa-kuollut-koronaan-3400-ihmista-ohitti-kiinan-uhrimaarassa/

   19.3.2020 19:27

   Italiassa kuollut koronaan 3400 ihmistä – ohitti Kiinan uhrimäärässä

   ***********************************************************************
   https://www.verkkouutiset.fi/hs-thln-mukaan-korona-tappaa-kuin-kausi-influenssa/#1813b8fa

   19.03.2020

   HS: THL:n mukaan korona tappaa kuin kausi-influenssa

 26. *
  Tämän päivän todellisuutta – siis ei ihan tavallinen kausi-influenssa

  ***********************************************************
  https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006462072.html
  2.4.2020

  Koronaepidemia hidastaa hautausprosesseja ja ruuhkauttaa perinteiset ruumiiden säilytystilat.

  HELSINGIN Laakson sairaalan pihamaalle on kaikessa hiljaisuudessa ilmestynyt kontti/kontteja, jotka ovat herättäneet ihmetystä ohikulkijoissa. Ilta-Sanomien tietojen mukaan kyse on kylmäkonteista, joita käytetään tilapäisinä ruumishuoneina koronaepidemian aikana.

  Koronavirus kasvattaa kuolleiden määrää tavanomaiseen aikaan nähden – erityisesti siinä vaiheessa, kun epidemia saavuttaa huippunsa Suomessa, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n tuoreimman arvion mukaan toukokuun toisesta viikosta alkaen. Kun sairaaloissa ei riitä kaikille ruumille tilaa, osa säilötään kylmäkontteihin joksikin aikaa.

  1. Poliitikon tehtävä on selvittää asioita lajemminkin ja ottaa huomioon myös kansainvälinen informaatio varsinkin, kun se poikkeaa THL:n selityksistä.
   Poliitikon tehtävä on myös tehdä varautumista ennakolta eikä toimia vasta sitten, kun vetelät on jo housuissa.
   Sitä varten hallituskin on olemassa.

   1. Lentokennien ja satamien muniminen viikkoja myöhässä ei perustunut edes THL:n infoon, vaan siitä huolimatta pelkästään sisäiseen munimiseen ja kyvyttömyyteen ymmärtää ja päättää vastuualueista.

 27. Kun aiheena on Sanna Marin+hallitus ja kun on mahdollista jotain positiivista mainita niin hallituksen valtionvarainministeriltä hyvä ulostulo:

  ””Se on selvä, että hallitusohjelmalta on lähtenyt taloudellisesti pohja pois. Talouden osalta se pitää kirjoittaa uudelleen.”

  ”Se tarkoittaa, että niitä menolisäyksiä ei voi tehdä, joita on ajateltu tehtävän. Ja joudumme hallituksessa puhumaan myös niistä menolisäyksistä, joita on jo tehty.””

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006464515.html

  Nimittäin tähän asti tilanne on ollut aivan toinen muiden ministereiden lausunnoissa, vaikka tilanteen karuus on ollut kaikkien tiedossa.

 28. Lausunnoille on aikansa ja toimenpiteille toinen.

  Totta kai tämä on ollut hallituksen tiedossa ja näpeissä, mitä kivistä polkua tässä mennään saati sitten vielä minne päädytään.
  Orpo yritti nostaa profiiliaan itsestäänselvyydellä julkisuudessa tästä samasta asiasta, mille isot hörönaurut päästin.

  1. ”Orpo yritti nostaa profiiliaan itsestäänselvyydellä julkisuudessa tästä samasta asiasta, mille isot hörönaurut päästin.”

   Toivon todella, että realiteetit ovat itsestäänselvyyksiä kun koronatilanne helpottuu, mutta en tähän kyllä etukäteen sokesti luota. pPikimminkin veikkaan melko tuskaisia, ehkä jopa avoimen riitaisia neuvotteluita.

 29. Tietoa oli kylä tarjolla, jopa suomalaisessa mediassa. Hallituksen, kuten THL:n olisi kannattanut turvautua tavalliseen päättelyyn Ei varmasti ollut mitään syytä olettaa, Suomeen rantautumassa oleva korona – virus olisi jotenkin lievempi kuin mitä se oli Kiinassa ja Italiassa. THL:n vähättelevän informaation vuoksi hallituksen toimet viivästivät.
  .
  P.S.
  Luulisi THL:n asiantuntijoilla olevat suoria kansainvälisiä yhteyksiä eri maiden viranomaisiin.
  .

  ***********************************************************************
  https://demokraatti.fi/italiassa-kuollut-koronaan-3400-ihmista-ohitti-kiinan-uhrimaarassa/

  19.3.2020 19:27

  Italiassa kuollut koronaan 3400 ihmistä – ohitti Kiinan uhrimäärässä

  .
  ***********************************************************************
  https://www.verkkouutiset.fi/hs-thln-mukaan-korona-tappaa-kuin-kausi-influenssa/#1813b8fa

  19.03.2020

  HS: THL:n mukaan korona tappaa kuin kausi-influenssa

 30. Mihin tällä kommentilla pyrit ?
  Kukaan ei ole viisas tässä asiassa vasta kun jälkeenpäin on näyttöjä.
  Totta kai kaikkea tietoa on olemassa. Poliitikkojen on pakko luottaa sen hetkiseen parhaaseen tietoon, eikä mikään ei ole vielä varmaa, onko parasta vieläkään löytynyt. Aika sen vasta todistaa.

  Infulenssa on tappanut 2017-2018 noin 1 000 ihmistä vuodessa eli noin 85 / kk. Siihen on ollut rokotus. Se tarttuvuus ei ole niin salakavala kuin korona, josta ei todellakaan vielä tiedetä tarpeeksi.

  Ehkä olisi aika antaa tämän asian levätä kommentointeineen hiukan eteenpäin. Viisastelu ei auta nyt mitään.

 31. Mihin tällä kommentilla pyrit ? –kertomaan asiasta

  Vilkaise päivämääriä. jos ehdit

  *****************************************************************
  Tuhat ihmistä vuorokaudessa on vähän eri kuin 87 kuukaudessa
  Muuten mistä tuon tiedon 87 /kk:ssa repäisit – siis mikä on tiedon lähde?

  .
  *****************************************************************
  19.3.2020 19:27
  Italiassa kuollut koronaan 3400 ihmistä – ohitti Kiinan uhrimäärässä
  .*************************************
  19.03.2020
  HS: THL:n mukaan korona tappaa kuin kausi-influenssa

 32. THL, tai kirjoita hakukoneeseen ”infulenssakuolemat Suomessa”

  Luehan oikein: lukuni on 1 000 infulenssakuolemaa / vuodessa , joka mitattiin vv. 2017-2018 ja n. 85 / kk.

 33. Karjalainen : ”Infulenssa on tappanut 2017-2018 noin 1 000 ihmistä vuodessa eli noin 85 / kk. ”

  Karjalainen : ”Luehan oikein: lukuni on 1 000 infulenssakuolemaa / vuodessa , joka mitattiin vv. 2017-2018 ja n. 85 / kk”

  ***********************************************************************
  Siis miten pitäisi tulkita? – 85 / kk vai mitä?

  Linkkiä lähteeseen ei taida löytyä mitenkään.

 34. http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

  Vuonna 2018 yhteensä 450 ihmistä, 37 per kuukausi.

  **********************************************************************************
  Antako vuoden 2018 tilasto Suomesta syyn ignoneerata muista maista kantautuvat tiedot?

  *
  Onneksi hallitus yhdessä opposition kanssa ignoneerasi varsin nopeasti THL: n käsitykset ja ryhtyi valmiuslain mahdollistamiin toimenpiteisiin. Suurta vahinkoa ei ehtinyt syntyä.

   1. Potastaako tuollaisella linkillä tekee, kun joutuu etsimään neulaa heinäsuovasta.
    Voist opetella antamaan tarkan linkin.

   2. Heikki Karjalainen luepa tuota:
    http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

    ****************************************************************

    Etkö, Karjalainen, todella pysty antamaan eksaktia linkkiä lähteeseen, joka todistaisi, että väitteesi 85/kk kuollutta kausi-influenssan aikana olisi joskus tapahtunut Suomessa?
    .
    Aivan , potastaa …

    ******************************************************************

    Heikin linkki tietolähteeseensä on varmaan tässä:

    http://www.hatusta.hk/jotakin/jostakin

    1. Jos olette noin avuttomia löytämään siitä niitä lukuja erittäin suppeasta aineistosta ja tuolla hakusanalla, tuon sen teidän nenän eteen ap, kun kiireeltäni ehdin.

 35. Tuollaisen New York Times uutisen lukeminen varmaan miellyttää meitä suomalaisia. Ehkei kuitenkaan ole aika päästä omahyväisiä ajatuksia valloilleen. Toivottavasti ei tule takapakkia jatkossa. Parin kuukauden päästä varmaan tiedämme paremmin mihin suuntaan olemme menossa – niin Suomessa kuin maailmalla.

  *****************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2ca391f9-0931-4e3f-9107-dd935f032db2
  5.4.2020

  Amerikkalaislehti ylistää Suomea: ”Aina valmis katastrofiin tai maailmansotaan”

  New York Times hehkuttaa Suomen olevan parhaiten kriisiin varautunut Pohjoismaa.

 36. Auttaakohan tämä aapinen albanusta ?
  Alla sama linkki kuin sinulla ja ote tekstistä alimmaisena koko jutun osana.
  Tarkoittaako se 1000 h / vuosi vai 500 / vuosi ?
  Käyrä sojottaa kuitenkin voimakkaasti v. 2018 ylöspäin.

  http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

  ”Ylikuolleisuusseuranta tapahtuu osana eurooppalaista EuroMoMo-projektia. Arviot ovat kuitenkin suuntaa-antavia, koska ylikuolleisuus voi johtua muistakin tekijöistä kuin influenssasta, esimerkiksi säästä tai muista tartunta­taudeista. (Ikonen et al. 2019).

  THL:n arvion mukaan influenssa­kaudella 2017–2018 influenssan aiheuttama ylikuolleisuus olisi ollut noin 1 000 henkeä. (Ikonen et al. 2018).”

 37. http://www.stat.fi/tietotrendit/artikkelit/2020/kuinka-monen-kuoleman-syy-on-influenssa-kertovatko-luvut-kaiken/

  Sait linkin minulta.

  Mikset voi ilmoitta lähteitä, niin kuin muutkin tekevät?

  ************************************************************
  ”Käyrä sojottaa kuitenkin voimakkaasti v. 2018 ylöspäin.” – hmm.. Kuvaaja ei ole lineaarinen aikadiagrammi .
  .
  KUVIO 1. INFLUENSSAAN SUOMESSA VUOSINA 2000-2018 KUOLLEET, LKM
  .
  Kavion kulmapisteen kertovat kunkin vuoden aikana kuolleiden määrän, siis esim. vuona 2003 n. 70 ihmistä ja vuonna 2017 250 ihmistä. Vuonna 2018 kuvaajan mukaan kuolleita oli n. 440.
  *
  Alla olevan haun mukaan määrä oli takalleen 436 ihmistä. Lähde tilastokeskus
  *
  Haku : Vuonna 2018 influenssaan kuolleiden määrä

  Vuonna 2014 influenssaan kuoli Suomessa 45 henkeä ja vuonna 2018 kuolleita oli 436, kertoo Tilastokeskuksen kuolinsyytilasto.6.3.2020

  2017 – 2018 : kuolleita 436+ 250 = 686 ihmistä

  *****************************************************
  686 ihmistä/24 kk= 28,6 ihmistä kuukaudessa
  ****************************************************

 38. Tilastoista löytyy monenlaisia väittämiä , tässä yksi niistä:
  Huom. pvm: päivitetty 26.9.2011

  https://www.tilastokeskus.fi/artikkelit/2011/art_2011-05-30_007.html

  Influenssaan kuolee 20–60 henkeä vuodessa

  1. 1900-luvun influenssaepidemiat
  2. Influenssa on taltutettu
  Koko dokumentti yhdellä sivulla
  ________________________________________
  Kirjoittaja: Helena Korpi on yliaktuaari Tilastokeskuksen Henkilötilastot-yksikössä. Artikkeli on julkaistu Tilastokeskuksen Hyvinvointikatsauksessa 2/2011.
  Sikainfluenssa on herättänyt pelkoa influenssan vaarallisuudesta. Tilastojen mukaan influenssa on aikaisemmin ollut huomattavasti suurempi uhka.

  2000-luvulla influenssaan kuolleita on ollut melko vähän. Suurimmillaan uhriluku oli vuonna 2000, jolloin 150 henkilöä kuoli influenssaan.

  Vuonna 2009 Suomeen tuli H1N1-viruksen aiheuttama niin sanottu sikainfluenssa. Sinä vuonna sikainfluenssaan kuoli 24 ja kausi-influenssaan 17.

  Kuolemansyytilastossa kuolleet tilastoidaan peruskuolemansyyn mukaan, ja näissä tapauksissa influenssa on ollut lääkärin arvion mukaan henkilön peruskuolemansyy.
  90 prosenttia influenssaan kuolleista on ollut yli 65-vuotiaita. Sikainfluenssaan kuolleet olivat nuorempia, vain kolmannes oli yli 65-vuotiaita.

 39. Jos oletetaan, että kuoleman tapaukset ovat sattuneet 2017 syksyn ja 2018 kevään aikana, niin päästään kyllä aika kovaan lukemaan.

  686 ihmistä/12 kk= 57 ihmistä kuukaudessa

  ***************************************************************************************
  Vanhojen Suomen tilastojen sijaan virkamiesten THL: ssä olisi kannattanut tutkia uutisia maailmalta.

  Kiinassa Hubein maakunnan rakennettiin uusia sairaaloita pikavauhdissa koronaan sairastuneita varten –tuskin siis mikään kausi-influenssa.

  *****************************************************************************************
  https://demokraatti.fi/italiassa-kuollut-koronaan-3400-ihmista-ohitti-kiinan-uhrimaarassa/
  19.3.2020

  Italiassa kuollut koronaan 3400 ihmistä – ohitti Kiinan uhrimäärässä

 40. Lähetin 1.ohjeen sinusta 5.4 klo 16.19, jolla minun aivoni helposti päätyi tuohon linkkiin, jolla olisin uskonut muidenkin päätyvän samalle sivulle. Mutta hyvä näinkin. Tästä on turhaa enää jatkaa.

Kommentoi