Ammuniumnitraattia keskellä kaupunkia

Jalla, Jalla!

Kyseistä kemikaalia käytetään mm putkipommien, tienvarsipommien (IED) ja muiden räjähteiden valmistamiseen.

Beirutin ”pikku varasto” jonka räjähdys havaittiin jopa 200 km päässä oli varmasti pelkkää teollisuutta ja muuta toimintaa varten olemassa, pakkohan se on uskoa. 💪😂

Mikä ihmeen ammonium­nitraatti? Sama aine monien teollisuus­räjähdysten taustalla – ”Emme ruokkisi tämän päivän väestöä ilman sitä” https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006591920.html

9 vastausta artikkeliin “Ammuniumnitraattia keskellä kaupunkia”

  1. Ja tähän soppaan sotkeutuu myös tämä seniili…🤣💪💪

    ”Trump väittää Libanonin räjähdystä pommi-iskuksi – puolustusministeriö ei tiedä, mistä presidentti puhuu

    Trumpin mukaan kenraalit kertoivat hänelle räjähdyksen olleen ”kauhea isku”.

    Uutiskanava CNN:n haastattelemat puolustusasiantuntijat kertovat, että eivät tiedä, mistä presidentti puhuu.”

    (Iltalehti)

    Twitter Generallismus Trump ei ole tainnut saada aamulääkkeitään…

  2. Ettei sittenkin mennyt ”Jumalan puolueen” Hizbollahin varastot? HIzbollah uhkaili muutama vuosi sitten Israelia vastaavalla: Hizbollahin johtajan Nasrallahin mukaan Israelissa oli suuri ammoniumvarasto, johon iskemällä syntyisi ydinpommin räjähdystä vastaava tuho. ”Libanonilla on ydinpommi”, Nasrallah leveili. No, Israel purki oman varastonsa. Ei tuokaan aine kai ihan itsestään räjähdä joten kuka siellä on toheloinut?

  3. Ammoniumnitraatti on lannoite, joka väkevänä seoksena on myös räjähdysaine.
    Tätä väkevämpää seosta ei Suomessa ole saatavissa maatalouskäyttöön juuri räjähdysvaaran vuoksi, mutta ihan yllättäen sitä saa metsän lannoittamiseen.

    1. Juuri näin. On perin outoa että Beirutissa tätä ”säilötään” keskellä asutusta …

  4. On ihan oikein että Jalla jallat sai rangaistuksen hölmöilystään. Tässä näemme millaisia ”reketti-insinöörejä” sieltä olisi meillekin tarjolla. Ikävää sivullisille uhreille

  5. Räjähdeasiantuntijoiden mukaan siinä räjähti muutakin kuin ammoniumnitraattia, keltainen räjähdepilvi kertoo sotilasräjähteistä.

  6. Hizbollahilla on ollut vastaavaa ainetta varastossa Lontoossa keskellä kaupunkia ja Etelä-Saksassa. Toki tuo ammoniumnitraatti ilmeisesti oli päätynyt Beirutin satamaan vahingossa venäläisen laivan mukana jo vuosia sitten, joten ei välttämättä ollut Hizbollahin.

  7. Olisiko niin, että joku kaiffari on vuosien varrella pumpannut ammoniumnitraattia sisältäviin säkkeihin jotakin palavaa nestettä.

    *************************************************************************************
    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/9e4b0349-e2ac-4baa-b541-8db16c978ca7

    Ammoniumnitraatti itsessään ei ole räjähde, mutta se on voimakas hapetin ja kiihdyttää muiden aineiden palamista. Sekoittuessaan palavien aineiden kanssa se muodostaa seoksen, joka voi räjähtää kuumuuden vaikutuksesta.

    Da Silvan mukaan ammoniumnitraatin räjähtäminen vaatii kuitenkin äärimmäisiä olosuhteita, jotka ovat hankalasti saavutettavissa.

    1. Tai sitten jotkut esim. Hizbollahin ammukset räjähtivät ensin ja syntyneessä tulipalossa räjähti ammoniumnitraatti. Räjähdyksiähän oli monta, ensi pienempi ja CIA:n asiantuntija ainakin sanoi että keltainen pilvi on merkki sotilasräjähteistä. Jos niin olisi niin asiaa ei tietenkään haluta myöntää, ehkä lopulta syyllisiksi keksitään ”USA ja sionistit”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *