Viattoman naisen ampuneen poliisin tuomio lieveni roimasti Yhdysvalloissa

Minusta tämä usalaisen tuomioistuimen päätös on aivan uskomaton.

***********************************************************************

”Kun Damond (australialainen nainen), aseistamattomana ja paljasjalkaisena, lähestyi poliisiautoa, asiat menivät nopeasti täysin pieleen. Harrity veti aseensa esiin ja Noor perässä. Ensin mainittu ei osoittanut sillä Damondia, mutta Noor ampui ikkunasta naista kerran vatsaan kohtalokkain seurauksin. Oikeudessa hän puolustautui sanomalla, että pelkäsi parinsa hengen puolesta.”

Tuomio 4 vuotta ja yhdeksän kuukautta

*

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/cf43d7cd-7b85-4990-8f60-ef49ac1d1875

Yhdysvalloissa paljon julkisuutta saanut poliisin tekemä surma on ratkaistu Minnesotan korkeimmassa oikeudessa. Aiemmin 12,5 vuotta saanut poliisi Mohamed Noor selviää teostaan neljän vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeustuomioilla.

.Tapaus sattui Minneapolisissa heinäkuussa 2017. Australialainen Justine Damond (josta on puhuttu mediassa myös tyttönimellään Ruszczyk) oli soittanut hieman ennen puoltayötä hätänumeroon, koska hän uskoi havainneensa mahdollisen raiskauksen talonsa viereisellä kujalla. Noor ja hänen parinsa Matthew Harrity kävivät tarkastamassa paikan partioautollaan ja totesivat, ettei paikalla näkynyt mitään.

Kun Damond, aseistamattomana ja paljasjalkaisena, lähestyi poliisiautoa, asiat menivät nopeasti täysin pieleen. Harrity veti aseensa esiin ja Noor perässä. Ensin mainittu ei osoittanut sillä Damondia, mutta Noor ampui ikkunasta naista kerran vatsaan kohtalokkain seurauksin. Oikeudessa hän puolustautui sanomalla, että pelkäsi parinsa hengen puolesta.

 

 

9 vastausta artikkeliin “Viattoman naisen ampuneen poliisin tuomio lieveni roimasti Yhdysvalloissa”

 1. Clint Eastwoodin elokuvassa ”Muuli” tehdään armotonta pilaa tuosta amerikkalaisten poliisien tavasta ampua kaikkkea mikä liikkuu tai ei liiku.

  Muistan kun luin tuosta aloituksessa mainitusta tapauksesta. Nainjen siis itse soitti poliisit paikalle ja nämä tulivat ja ampuivat hänet.

  Ampuminen oli tietyllä tapaa vahinko mutta tuomia USA:n mittakaavassa naurettavan pieni. USA:n poliisien koulutuksessa on ilmeisesti jotain HIEMAN pielessä. Soita poliisi apuun niin se tulee ampumaan sinut.

 2. Kun maassa ammutaan vuodessa joka päivä poliisi virkaa tehdessään ei ole ihme että liipasin sormi on herkässä
  Mutta kun tietää joitakin peruasioita Amerikassa taikka Yhdysvalloissa kun poliisi sinut ottaa liikenteessä syrjään ei kannata käsiään irroittaa ratista
  Kymmentä vaille kaksi on silloin käsien paikka ratissa paras mitä voit tehdä muutoin voit saada kuulan kalloos
  Asia Suomessa on aivan eri juttu
  Yhdysvalloissa ei poliisia lähestytä samalla lailla kun hekään ei tiedä sinun lähestymistäsi minkä vuoksi teet niin
  Tuliko nainen tilanteeseen väärällä tavalla enpä siitä tiedä terv tepivaari

 3. Oon lukenut ammoin jutun kuinka nainen meni poliisiasemalle tuolla Amerikan ihmemaassa ja joutui ammutuksi.

 4. Mitä tulee Amerikanoikeuslaitokseen niin se näkyy olevan usein sellainen, että jos tunnustat teon -johon et ehkä ole edes syyllistynyt-saat 25 vuotta. Mutta jos et tunnusta saat 50 vuotta. Muistuttaa eräin osin erään itämaan oikeuslaitosta.

 5. Jenkkilässä tapetaan poliiseja melkoinen määrä joka vuosi, joten poliisi on sitten puolestaan varautunut koko ajan käyttämään asettaan, ettei itse kuolisi. Vahinkoja sattuu koko ajan monenlaisia, esimerkiksi liikenneonnettomuuksissa kuolee ihmisiä vahingossa ”joka minuutti”.

 6. Yhdysvalloissa pelkästään luoteihin kuolee n 30 000 ihmistä vuosittain, lisätään siihen auto-onnettomuudessa kuolleet, puukotuksiin kuolleet ja muut väkivallanteot. Yritäpä poliisina siinä välissä milloin estää milloin suojella….tottakai liipasin on aika herkkä poliisillakin…

 7. Aseiden suuresta määrästä tilanne pääosin johtuukin, mutta kyllä poliisin koulutuskin vaatisi kehittämistä. Jos joku tulee ammutuksi kotiinsa kun hälyttää poliisin rikosepäilyn vuoksi niin eihän siinä ole mitään järkeä. Sama juttu kun poliisi ampuu selkään epäiltyä auton ovella vaikka on kosketusetäisyydellä. Jos epäilty ei pidä käsiään näkyvissä komennoista huolimatta tai alkaa kaivaa jotain taskustaan niin asian voi vielä niissä oloissa ymmärtää.

  Kannattaa katsoa se Clintin elokuva muuten, hauska tarina vanhasta papasta joka ryhtyy rahanpuutteessaan huumekartellin kuriiriksi. Hyvää huumoria Clintin tapaan ja taustalla on tositapaus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *