Annan vain vihjeen siitä, mikä verojen ja julkislaitosten tehtävä, koska se on hämärtynyt

Vihje vain siksi, ettei minua syytetä heti punapelleksi, kommunistisi tai punavihreäksi vasuriksi. Syyttelyn voi ohjata myöhemmin alla oleville. En anna linkkiäkään, etteivät linkkiviidakoiden valtiaat, tarzanit koe kateellisuutta.  Enkä kopioi näyttämällä kirjoituksia ikään kuin omina viisauksinani.  Vaatii hiukan viitseliäisyyttä, jos kiinnostaa nähdä, mitä huu-haata meille toinen äärilaita, valkopestyt lipeäsuut yrittävät vakuutella.

Vihje epäuskoisille, että  niin minut kuin lähes kaikki meidät hoidetaan verovaroin aina hedelmöityksestä syntymään ja  saattohoidon kautta  julkisessa omistuksessa olevalle hautuumaalle ja jälkeläisille vielä paremmat oikeudet, jos ahneet lipeäsuut pesevät suunsa .

Etsi 23.5. 2021 AL:stä s. B 11 Lisäpöytäkirja; ” Yhtä köyttä vedetään eri suuntiin”/ Kari Huoviala

Etsi  21.5.2021 APU-lehti Uuninpankopoika : ”Hyvinvointivaltio ja verot” / Saku Timonen

Paljastan: olen kirjoittajien kanssa täysin samaa mieltä- siis meitä kolmea ainakin voi syyttää punavihreiksi vasuripelleiksi !

Yksi vastaus artikkeliin “Annan vain vihjeen siitä, mikä verojen ja julkislaitosten tehtävä, koska se on hämärtynyt”

  1. Kosta taloudesta kiinnostuneita ei ole, avaan ja hersytän hiukan omaa ajatusmaailmaani lyhyen kaavan mukaisesti:

    Vertaan julkistaloutta asuntoyhtiön taloudenhoitoon kuvaa hiukan kärjistämällä.

    ASOY:n yhtiökokous on ylin päättävä elin, johon osallistuvat monesti vain murto-osa osakkeenomistajista. Sijoitusasunnon omistajat varmasti.
    ASOY:llä hallinnoiva ja suunnitteleva elin on hallitus ja toimeenpanijana toimitusjohtaja= isännöitsijä ja suorittavana portaana huoltoyhtiö tai talkkari.
    Rahoitus muodostuu yhtiövastikkeesta ( hoito+rahoitus).
    Toiminta/vuosisuunnitelma ohjaa rahoitusta ja toimenpiteitä.
    Suurimmat ongelmat piilevät siinä, että rahoitus muodostetaan lyhytjänteisesti ottamatta riittävä pitkällä tähtäimellä varaumia jopa hissi-julkisivu-vesi-viemäröintien korjauksiin saati aivan yllätyksiin. Katevarauma tai poistot.
    Syitä: ei ole lakia, joka pakottaisi kaikki yhtiöt säännöllisin välein tekemään inventoinnit, mitä tulevaisuus voi tuoda tullessaan, saati yllätyksiä, koska osakkeenomistajat eivät tiedä, osaa, eivät osallistu, eivät halua varaumiskuluja säästöön. Sijoitusasunnon omistajat pitävät liian suurta valtaa ja melua sekä osallistuvat minimillään kulujen varaumiin. ASOY:den toiminta on pääasiassa vain lain ja toiminnan minimin täyttävää hutilointia ilman riittävää pakkoa( lakia) varautumisista suunnitelmineen.
    En puutu nyt osakkeenomistajien yhtiölainoihin, joka on vielä pahempaakin pahempia ongelmia.
    ASOY kuvaa verrannollisesti yhtiömuodoista parhaiten julkista valtaa, valtiota.
    Julkisomisteset ASOY:t toimivat sen sijaan hyvin suunnitelmallisesti.

    Valtiolla, kunnilla, julkisella puollella yleensä laki vaatii pitkäjänteistä suunnitemaa taloudelle varaumineen ( esim. nyt tämä pandemia, katastrofit, jopa sodan uhka jne,).
    Tulot muodostuvat laajoista tuloista ( yritykset, yksityiset jne.) ja omaisuudesta perittävistä veroista, valtion omistamista yrityksistä, sijoituksista, vähän tuottavan omaisuuden myynnistä= ( omaan toimintaan oleellisesti liittymättömästä vähän tuottavasta omaisuuden myynnistä ).
    Rahoituspuolen, Suomen Pankin takana oleva omaisuus. Lainat, joiden vakuus muodostuu kansan / valtion omistamasta määrättömän suuresta omaisuudesta.
    Kate taas hyvästä ”osto-osaamisesta”, kuluista, jolloin säästöt tulevat suoraan viivan alle.

    Suurin ongelma on niin yhtiöpuolella kuin julkisessa VARAUTUMINEN, kassa.

    … ja ovatko ”osakkeenomistajat” aktiivisesti mukana ja osaavia päättäjä pitkällä tähtäimellä eli eivät sellaiset, jotka haluavat: ”mullehetikaikkijanyt”.
    Vai näitä ”kaikillejotainkokoajan”.

    Julkinen puoli on aina varaumineen kansan turva hädässä kuin hädässä. Ja päättäjien pitää tämä nähdä. Ja, se on suurin ero yritys/yksityistalouden hallintaan. Se näkyy myös politiikan arvovalinnoissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *