Italia on paska maa, vei meiltä EU-tuet ja EUroviisutkin, voi ….

Nyt tulee linkkiviidakko:

Veivät meiltä voitonkin ihan jo suusta..

https://www.is.fi/euroviisut/art-2000007996211.html

Italiankielen oppitunti:

https://www.aamulehti.fi/kolumnit/art-2000007982355.html

Minä taas rakastan Italiaa, sen kaupunkeja kuten Ventsiaa, Roomaa, Pisaa ja kieltäkin, jopa niin paljon, että nuoruudessani makasin rannalla ja luin sanakirjaa lauseineen pari viikkoa, kuuntelin puhetta kaupoissa ja rantakauppiaita. Parin aktiiviviikon jälkeen pystyin keskustelamaan alkeellisesti rantakauppiaiden kanssa, etteivät päässeet kusettamaan.

Edelleen se on ihannepaikka matkustaa, jos vain korona sallii.

O´Sole Mio Pavarotin laulamana –o mama mio , kun hienoa !

 

26 vastausta artikkeliin “Italia on paska maa, vei meiltä EU-tuet ja EUroviisutkin, voi ….”

  1. Nua viisuthan nyt tiesi jo etukaäteen, eikä minua kylläkään kiinnosta vähääkään, eikä se vähennä Italian arvoa minunkaan silmissäni. On se maa tullut autolla kierrettyä pohjoisesta ihan alimpaan etelään ja lännestä itään.

  2. Ei kait oikeastaan sen suurempaa humpuukia liene kuin nuo viisut; toisaalta, eivät hän ne minua kiinnosta vähimmässäkään määrin.
    Italia sinällään on mielenkiintoinen maa, aina ollut ja olen kyllä moottoripyörällä sitä kierrellyt pitkin jos poikinkin.

  3. Ei Italia vienyt EU-tukia, vaan halituksemme ja eduskunnan enemmistä antoi tuet pelätessään Saksan sanktioita.

    Voidaan olla myös varmoja, että merkittävä osa Brysselin – poppoon italialle myöntämistä 200 miljardista eurosta menee merkittävä osa saksalaisille sijoittajille ja osa menee italialaiselle mafialle.

      1. Juu, ei jatketa väittelyä – EU-paketti on pahuksen hyvä Italian matkailuun sijoittaneille saksalaisille ja pahuksen huono suomalaisille.

  4. https://www.youtube.com/watch?v=RVH5dn1cxAQ

    Zitti E Buoni – Hiljaa ja hyvä [ jokseenkin ’merda’ ]

    **************************************************************************************
    Blogin avaajaan negatiivinen suhtautuminen omaan kansallisuuteen tulee esiin kerta toisensa jälkeen.
    Ehkäpä juuri tästä syystä hän vihaa Perussuomalaisia.

    Positiivisesti ajatellen:

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/05/23/suomi-oli-euroviisuissa-ennatyksellisen-hienosti-kuudentena-katso-miten-pisteet

    Suomi oli Euroviisuissa ennätyksellisen hienosti kuudentena – Katso miten pisteet jakautuivat maittain

  5. Italia on hyvä matkakohde, jos aikoo tärvellä ilmastoa vain kohtuullisesti.

    Vahinko voidaan kompensoida, jos puolitetaan muutamalta Pielaveden mummolta saunomiskerrat ja alennetaan kämpän lämpötilaa parilla asteella.

    1. Italia on tarkka maineestaan ja kunniastaan ml. historia. He ovat pirun vastuullista ja ylpeää väkeä ja kaikki pelaa. Taksi tulee ja junakin aikataulussaan.

      … mutta siellä on näitä Berlusconeja, Peppegrilloja ja ”Kusiseppiä Kontissa” ( mafiosoja), jotka tavallisen kansan persut pitävät vallan istuimella.

      Valitettavaa vain tuon vuoristohissin putoaminen ja yhden sillan romahdus muutama vuosi sitten.

      1. Täysin vastuutonta velkaantumista. Eivät osaa elää eurossa. Pitäisi potkaista unionista pihalle, ettei aiheuttaisi enempää vahinkoa.

        Musiikkipuoli Italiassa on kunnossa. Tähän viittaa sekin, että vasta toinen euroviisuvoitto. Eivät alistu tingeltangel -musaan.

  6. Kuten jo edellä mainitsin; Italia on hieno matkailumaa, siltikään nuo viisut eivät kiinnosta, jos eivät F1-kisatkaan. Aivan sama miten Suomi jos muutkaan maat niissä pärjää.

    1. Kalle, eivät nuo ”viisut” varmaan mitään humpuukia ole, vaikka ne meidän mielestämme sitä onkin. Musiikin ystävät ja ”parempi” väki varmaan tykkääkin, kun jotenkin ymmärtävät typeryyttä.

    1. Igor Stavinsky sävelsi baletin ”Kevätuhri”. Ensiesityksessä järkyttyneet melkein hävittivät teatterin.

      Baletti on saanut aiheensa nykyisen Venäjän alueella eläneistä kansoista ajalta ennen kristinuskoa. Oletettavasti lähinnä ugreista.

      Balettiin väitetään lainatun vanhojen kansanlaulujen melodioita aineksiksi.

      Nizinskyn, vai mikä se oli, luoma koreografia on katsomisen arvoinen. Muut vaikuttavat hoopoilta. Seuraava näyte edustanee Nizinskyn, vai mikä se oli, versiota;

      https://www.bing.com/videos/search?q=Youtube+stravinsky+sacre&view=detail&mid=C423B0A835DDEB6F1E4BC423B0A835DDEB6F1E4B&FORM=VRRTAP

  7. Italian niin kuin USA:n suurin ongelma on julkisen, riippumattoman lehdistön puute ja laaja kattavuus. Viestintää ovat pitäneet hallussaan kilpailevat eri tahojen yksityisen mainosrahoitteiset tv-kanavat Berlusconin Italiassa ja kuten USA:n Fox jne.
    Ihan lehtien laaja lukeminen kuten Suomessa ja Pohjoismaissa ovat siellä olleet täysin vain lööppijournalismia irtonumeromyynnin varassa.
    Meillä kun maailmankuulu sanomalehtien varhaisjakelu nostanut sivistystä sille tasolle, mitä se on ollut ennen ja nyt menneillään olevaa rapistumista lööppijournalismeineen.
    Eli Suomi on saavuttamassa ”lukeneisuudessaan ja riippumattoman” tiedon tasossa pikku hiljaa näiden alhaisen yleissivistyksen maat tällä menolla.

    1. Muutama vuosi sitten etsin Italiasta englanninkielisiä julkaisuja. Niitä oli muistaakseni vähän.
      Italiaanojen eurokielien taito lienee tinnastettavissa taitoonsa eurorahan kanssa arvosanalla heikko/välttävä.

      Tulisi kummallinen liittovaltio, jolla ei olisi yhteistä kieltä. Pässillä ei tarvitse olla kovin suuri järkiosamäärä ymmärtääkseen liittovaltion edellytykset heikoiksi.

      Voi olla onni, että ruotsalaiset etnonationalistit sabotoivat pakkoruotsilla eurokielten taitoamme niin, että emme luule liikoja eu-osaamisestamme, tietysti kaikkein höntimpiä lukuun ottamatta.

      Monikulttuurinen Jugoslavia hajosi tuotapikaa, kun fasismin keinoin Jugoslaviaa koossa pitävä Tito kuukahti. Rajojen noustua alkoi rauhan aika Balkanilla.

      Mutta vain me älyä omaavat ymmärrämme tämän. Suomi on valitettavasti hönttien hallusss.

      Espanja ja Belgia ovat väkisin koossa. Fasistit ovat laittaneet katalaanien ja baskien itsenäisyysmieliset johtajat lukkojen taa.
      Belgian flaamien ja valloonien olisi parempi ryhtyä eropuuhiin pakkoavioliitossaan.

      Ahvenanmaa ei pärjäisi itsenäisenä. Suomen armeija on kansainvälisin sopimuksin velvoitettu sen sotilaalliseen turvaamiseen. Itsenäinen Ahvenanmaa joutuisi loisimaan naapuriensa kustannuksella esimerkiksi koulutuspalveluissa. A. loisisi myös veroparatiisina.

  8. Ei Italia ole paska maa. Antoi Suomelle täydet pisteet viisuissa, koska Suomi, pienen väännön jälkeen, hyväksyi elvytyspaketin (en suostu vieläkään sanomaan elvytyspakettia elpymispaketiksi).

  9. Viisut ovat viihdettä, hyvää musiikkia siellä ei juuri ole. Mutta Italia on yksoi minunkin suosikeistani. Juuri ennen koronaakin ole tarkoitus sinne matkustaa, mutta kohde vaihtui Berliiniksi tuttavien kanssa. Onneksi varmaan, korona alkoi juuri riehua siellä, Berliinissä sitä ei vielä ollut.

    Hienoja paikkoja Rooman lisäksi ovat olleet erityisesti Verona ja Como järven seutu. Myös Bergamo jonne Ryanair lensi joskus Tampereelta oli hieno paikka. Milanosta en välitä, suuri ja rauhaton paikka, Venetsia taas oli täynnä turisteja ja vesi haisi. Bologna on oli vähän kuiva paikka, hienoja taloja mutta vihreyttä olisi kaivannut sinne sekaan. Kieltäkin on tullut tavattua mutta on vähän vaiheessa.Parlo italiano un po, e una lingua bellissima. Etelä-Italia on kyllä jäänyt näkemättä.

    1. Jotenkin tuo Bergamo säälittää ( koronakuolemat), kun siellä läpikulkumatkalla Venetsiaan tuli pysähdyttyä reilu puolivuotta ennen pandemian alkua. Toscanan ja Venetsian alueet ovat Italian helmiä myös historiallisesti.

      Italian ääntäminen on jopa helpompaa kuin espanja saati ranska.
      Italia on mielestäni kauniimpaa kuulla kuin espanja. Lisäksi sitä puhutaan yleisesti rauhallisemmalla tempolla kuin espanjaa.
      Laulettunakin se on upeaa, siinä kyllä ranska voittaa.

  10. Venetsiasta Heikki en ihan samaa mieltä ole. Pari kertaa käyneenä; haiseva, kulttuuria toki sitä haluaville, ravintolatarjonta kallista, eikä hinta/laatusuhde pärjää.
    Tosin sama kaikissa puhtaasti turistikohteissa; Suomessakin, turistia aina rahastetaan.

    1. Venetsiassa 2019 kesällä ei mitenkään haissut. Kaupungin ulkopuolella olleet leväiset vesialueet eivät häirinneet.
      Turisteja tietenkin oli, mutta ruoka oli hyvin edullista pinehköissä ravintoloissa turistirysien ulkopuolella.
      Kyllä sitä tavaraa on ihan riittävästi, ettei sieltä mukanaan kannata mitään kiinalaista tuoda.
      Hotellinamme oli ydinkaupungissa ”1000- vuotinen kivilinna”, joka oli pieteetillä nykyaikaistettu. Tervetuliaiseksi tuli tilaamatta ja pyytämättä pullot viiniä pihaterassille.

      Muualla kuten Toscanassa on hyvä olla kohtuullinen kunto ja hyvät jalat, koska korkeuserot ovat isoja kaupunkien sisällä.

  11. Taas täällä kummittelee eräs kommentoija alb. joka tuuppaa jo viidennen kerran poistetut, asiaan ”irvaillen” liittymättömät kommentit uudestaan ja uudestaan. Kiusantekoa, jos mitä vai mitä tämä on ?

    Ei ole kylläkään uutta !

    Tähän on ylläpidon syytä puuttua.
    En viitsi blogeerata kommentoijaa, se ei ole tapani.

    Huomautus tästä on mennyt Pentille ja Kyuulle / e-mail klo 8.56.

  12. Berlu on oikeassa. Europelleparlamäntti se vain möläyttelee.

    https://www.uusisuomi.fi/uutiset/euroopan-parlamentista-reaktio-silvio-berlusconin-ukraina-molaytykseen-italian-ex-paaministeri-vastasi-heti/83db0024-faf9-4273-bc20-17a3c849ff94

    Euroopan parlamentista reaktio Silvio Berlusconin Ukraina-möläytykseen – Italian ex-pääministeri vastasi heti
    18.2.2023 11:45

    Ukrainan kriisi
    EU
    Politiikka

    ”Ukrainan tukeminen ei ole valinnaista”, EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber korostaa.
    Kohu. Italian ex-pääministeri Silvio Berlusconi aiheutti laajan kohun syyttämällä Ukrainaa sodan aloittamisesta.Kuva: La Presse

    Euroopan parlamentin kansanpuolueen ryhmä EPP on perunut Italian Napolissa pidettäväksi aiotun tapahtumansa. Syynä tähän on Italian ex-pääministerin, senaattori Silvio Berlusconin viime sunnuntaina esittämä kommentti Venäjän Ukrainassa aloittamasta sodasta ja Ukrainan tukemisesta.
    LUE MYÖS
    Silvio Berlusconilta hätkähdyttävä Ukraina-kommentti – Italian aseapu muuttui juuri entistä epävarmemmaksi
    Valtasuhteet muuttuvat rajusti EU:ssa – Italia eristäytyy vaarallisesti

    Asiasta kertoi EPP-ryhmän puheenjohtaja Manfred Weber Twitterissä.

    Tilaa tästä Uuden Suomen maksuton uutiskirje – Lähetämme sinulle kiinnostavimmat jutut päivittäin.
    ”Ukrainan tukeminen ei ole valinnaista. Jatkamme yhteistyötä Italian hallituksen kanssa EU-asioissa”, Weber kirjoitti.

    Silvio Berlusconin vastaus tuli heti.

    ”Sen sijaan, että minua arvostellaan, he voisivat yrittää avata keskustelun rauhasta”, hän sanoi lyhyessä lausunnossaan.

    Kohu nousi siitä, että viime sunnuntaina toimittajille puhunut Berlusconi moitti Italian pääministeriä Giorgia Melonia siitä, että tämä tapasi Ukrainan presidentin Volodomyr Zelenskyin yhdessä muiden eurooppalaisten valtiojohtajien kanssa viime viikon EU-huippukokouksessa ja aikoo matkustaa Kiovaan Zelenskyin vieraaksi vielä ennen helmikuun loppua.

    ”Minä en pääministerinä olisi suostunut tapaamaan Zelenskyitä, joka on syyllinen sotaan. Jos hän ei olisi hyökännyt kahta Donbassin separatistista tasavaltaa vastaan, koko sota ei olisi alkanut. Tästä syytä minä arvioin hänen käyttäytymistään erittäin, erittäin negatiivisesti”, Berlusconi sanoi.
    LUE MYÖS
    Italiassa pelataan niin kovilla panoksilla, että EU ja EKP voivat joutua auttamaan – ”Helvetti voi olla irti”
    EKP-johtaja varoittaa Italian pankkeja luottotappioiden kasvusta – Suurpankkien tuloskunto vakuutti vielä vuonna 2022

    Lisäksi hän kehotti Yhdysvaltoja painostamaan Zelenskyä.

    ”Minun mielestäni Yhdysvaltain presidentin Joe Bidenin pitäisi ilmoittaa Zelenskyille, että hän saa rahallista apua Ukrainan jälleenrakentamiseksi sillä ehdolla, että Ukraina aloittaa tulitauon välittömästi. Missään tapauksessa Ukrainaa ei saisi nyt auttaa rahallisesti eikä asein yhtään enempää”, Berlusconi totesi.

    Lue lisää

    Valtasuhteet muuttuvat rajusti EU:ssa – Italia eristäytyy vaarallisesti
    Myrskyvaroitus kahdelle Vladimir Putinin tukijalle Italiassa, mutta pääministerin reaktio ihmetyttää
    Silvio Berlusconilta hätkähdyttävä Ukraina-kommentti – Italian aseapu muuttui juuri entistä epävarmemmaksi

    Katja Incoronato

    @KatjaIncoronato
    Ota yhteyttä
    Kirjoittajan muut jutut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *