Jälleen yksi hallituksen munimisen esimerkki – taaskaan ei osattu ennakoida ja valmistella etukäteen riittävän käyttökelpoista lakia

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007828372.html?utm_medium=promobox&utm_campaign=is_tf&utm_source=aamulehti.fi&utm_content=promobox

”Surullinen tilanne, sanoo ihmisoikeusprofessori Martin Scheinin. Hän kuvailee tartuntatautilakiin tehtyjä muutoksia ”tilkkutäkkimäisiksi” ja ihmettelee, miksi laki jätettiin sellaiseksi, että se ikään kuin suojelee ravintoloita sulkemiselta.”

”– Koronalukemat olivat syksyllä nykyiseen verrattuna aivan mitättömät. Silloin ei nähty perustetta pykälälle, jonka nojalla ravintoloita voitaisiin sulkea, vaan päätettiin pitäytyä vain rajoituksissa, hän (sdp:n kansanedustaja Aki Lindén ) sanoo.”

Kerrankin olen Scheininin kanssa samaa mieltä.

Emme (hallitus) kyenneet näkemään, että tulevaisuudessa tilanne saattaisi muuttua.

Emme (hallitus) tulleet ajatelleeksi, että lakiin voisi kirjata toimenpidemahdollisuuden, mitä ei olisi pakko käyttää.

Emme (hallitus) osanneet taaskaan ennakoida ja valmistella työkalua mahdollista tarvetta varten.

Jne. jne…………..

Hallituksen tyyli tehdä päätökset juuri nyt olevaa tilannetta varten ilman minkäänlaista ennakointia mahdollisia tilanteen muutoksia varten on kyllä tullut selväksi jo koko vuoden ajan, mutta se ihmetyttää, ettei vieläkään ole opittu.

19 vastausta artikkeliin “Jälleen yksi hallituksen munimisen esimerkki – taaskaan ei osattu ennakoida ja valmistella etukäteen riittävän käyttökelpoista lakia”

 1. IS=Tehohoidon ylilääkäri kauhistui nähtyään uudet koronaluvut:”Ei meillä ole aikaa odottaa lähes kahta viikkoa”

  Anestesia- ja tehohoidon ylilääkäri Risto Kuosa järkyttyi tuoreista koronaluvuista.

 2. Tää hallitus menettelee jotenkuten muussa paitsi korona-asiaa se on hoidellut asiat helvettiä. Jospa ne eivät uskalla suututtaa herkkähipiäisiä äänestäjiä tiukemmilla rajoituksilla? .Kupataan vaan kunnes saattaa olla liian myöhäistä. Eli tauti leviää niin, että hoitopaikat eivät riitä tai onotettava käyttöön poikkeuslaki.

 3. Twitterissä=”Sulkutilassa” siis kauppakeskukset yhä jylläävät, hiihtokeskuksissa lasketellaan, huonekalumarketeissa voi browsailla, iso osa lapsista käy koulussa, raksoilla raksataan eikä etätyöhönkään ole pakko siirtyä ja viikkikkselle voi lähteä perustason seuduille.

 4. Twitteristä viitaten nähtävästi Lappiin ryntääviin hiihtolomailaisiin jotka oikein tukkii nelostien ja tartunnatkin siellä jylläsivät. Oli lehtiotsikon yläpuolella teksti Twitterissä=”Ihminen on järjellinen eläin – niin ainakin minulle on opetettu. Koko elämäni ajan olen huolellisesti etsinyt todisteita tämän väitteen tueksi. Vielä tähän mennessä minun ei kuitenkaan ole onnistunut löytää niitä…”
  – Bertrand Russell

  1. Ennen oli vain persuallergia, nyt on tullut peilipelkokin, kun sontaa heitellään olan takana. Ei taida ymmärtää, että sonnanheittely oli etenkin ennen tärkeä maataloustoimi, ilman sitä olisi kansaa kuollut nälkään.

   En tiedä, miksi Hessu kokee itsensä kusipääksi. ”Onko syytä huoleen?”

 5. Oletan että kaikki mahdollinen pyritään tekemään, mutta sitä tekemistä vastustaa moni taho ja se hidastaa. Suomi ei ole yhden henkilön päätettävissä ja hallituksessakin on monta puoluetta sekä oppositio räksyttää. Jopa eräs pormestari haraa vastaan…

  1. Minä oletan valitettavasti, että kuntavaalit ja puolueiden ”oma etu” sanelee liikaa sitä, mitä tehdään.
   Noihin erilaisiin tilanteisiin ja niiden vaatimiin toimenpiteisiin olisi voitu varautua ja tehdä päätökset käyttöönotosta tilanteen mukaan.
   Nyt selkeästi kepulit harasivat kaikin keinoin vastaan niin matkailun kuin kapakoiden rajoituksia.
   Demut puolestaan erityisesti kiukuttelivat kaikesta, mitä THL tai muut esittivät sekä munivat mm. maskiasioissa ja viivyttelivät sekä mahdollisiin tilanteisiin varautumisessa.

  1. Eipä tässä rettelöinti auta, vaikka jotkut sellaista näyttävät haluavan.
   Ennemminkin tarvittaisiin loogista toimintaa, mikä hallitukselta tuntuu olevan kateissa.

  1. Ongelma rajoillla on ollut koko ajan muutoksessa erityisesti Haaparannassa. Mutta viime tietojen mukaan rajaturvallisuus on kunnossa paitsi sitten, jos massiivinen laivaliikenne alkaa ja testaukset pitää hoitaa siellä tai täällä.

 6. Iltasanomat=IS:n tietojen mukaan pääministeri Sanna Marin on antanut tehtäväksi valmistella valmiuslain ulkonaliikkumiskiellon pykälät jo valmiiksi. Ulkonaliikkumiskieltoihin voi olla tarvetta jo ensi viikolla, jos päivätartunnat nousevat yli tuhannen,

 7. Ravintola-alalta itseltään kysyttiin, että mitenkäs on, laitetaankos rajoituksia tartuntatautilakiin ravintoloidenkin osalta. Ravintola-ala vastasi, että ei kai nyt sentään.

  Ja niin tapahtui.

Kommentoi