Metsästäjien syytä

https://www.aamulehti.fi/uutiset/art-2000008200166.html

”Henkilöauton kuljettaja menehtyi hirvikolarissa Juupajoella”

Eiköhän näistä kohta taas syytetä metsästäjiä, vaikka pääosa hirvikolareista tapahtuu jahtikauden ulkopuolella ja reippaasti sallittua suuremmalla nopeudella hirvivaroituaslueellakin.

Jahtikausikin alkaa vasta lokakuun puolivälissä.

7 vastausta artikkeliin “Metsästäjien syytä”

 1. Ainahan se metsästäjä on syyllinen kun toinen ajelee autollaan 150 km vaikka alueella oliskin paljon alempi ja kaiken lisäksi hivivaarasta kertovia merkejä
  Tosi asiassa metsästäjää tarvitaan hirvilukumäärän laskussa
  Nyt kun ylivuotisia vasoja ajetaan omille teillene vauhkoontuneina juoksee minne sattuu
  Liian usein tielle jossa tulee pellilehmä päälle
  Nuot hirvivaara merkit olis hyvä ottaa vakavasti niistä kun voi sanoa hirvi kulkee omia polkujaan kulkenut vuosi tuhannet eikä ne paljonkaan heitä terv tepivaari

 2. Peurakolareihin ei niin kuolla, peltiä vaan ryttääntyy mutta niiden kohdalla kai vähän voi syyttää metsästäjiäkin kun hyysäävät riistapelloillaan ja ruokintapaikoillaan niitä.

  1. Eivät ne peurat keräänny riistapelloille tai ruokintapaikoille, vaan aivan niistä riippumatta muiden riistapeltoihin nähden kymmeniä tuhansia kertoja suurempien tavallisten peltojen ääreen.
   Peurojen lisääntyminen ei myöskään riipu millään perusteella riistapelloista tai ruokintapaikoista, vaikka asiaa ymmärtämättömät sellaista suuresti kuvittelevat.
   Riistapeltojen ja ruokintapaikkojen avulla peuroja saadaan metsästetyksi paljon tehokkaammin ja turvallisemmin kuin muilla tavoilla, mutta sen ymmärtäminen vaatisi edes hieman tietoa metsästyksestä.
   Ruokintapaikkojakaan ei yleensä pystytetä teiden viereen, vaan niistä kauemmaksi, jotta riskejä saataisiin vähennetyksi.

   1. Juhak:n viisastamana perun puheeni joita en ole itse keksinyt vaan hyvässä uskossa lehdestä lukenut. On sitten olemassa jotkut muut syys miksi peuroja on aina enemmän aikanamme vaikka on susiakin.

    1. Valitettavasti tätä soopaa julistavat ja levittävät henkilöt, joilla ei ole mitään tietämystä eläinten käyttäytymisestä ja metsästyksestä.
     Kun peuroja on palion, niitä liikkuu myös teiden varsilla paljon ja se johtaa kolareihin varsinkin, kun autoilijat eivät usko varoitusmerkkeihin ja nopeusrajoituksiin.
     Myös se, että peuroja havaittaessa ei suinkaan hidasteta nopeutta, aiheuttaa usein sen kolarin, koska suuremmalla nopeudella ei enää ehditä jarruttaa ajoissa.
     Kuolemaan johtaneissa hirvikolareissa tyypillistä on reippaasti yli 80 km nopeudet vaara-alueillakin ja niillä nopeuksilla se törmäys usein on tappava.

  2. Peura kolarit ovat luku sinänsä ja kyllä tuossa Kylmäkosken alueella ja Vammalan elikkä Sastamalan alueella saa olla tarkkana peurojen suhteen
   Muualla hirvien tulo teille on normaalimpaa jotenka tarkkuutta liikenteeseen kun näet neljä valkoista toilppaa ojan puolella on ne tolpat tiellä hetkeä myöhemmin ja päällä iso hirvi sonni terv tepivaari

 3. Odotan jo hirvestystä innolla vaikka en itse metsästä. Naapurin Kalle metsästää ja sain siltä viime syksynäkin hirvenlihaa eri muodoissa, josta taioin maukasta syötävää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *