Yliopisto-opiskelijat pukeutuivat Afrikan tähden pelihahmoiksi opiskelijatapahtumassa – tummaihoinen poliitikko koittaa kerätä irtopisteitä tekopyhällä ”rasismilla”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/6879f994-e264-4be3-a277-e8ead036287d

”Fatim Diarra pitää Afrikan tähti -valmistajan lausuntoa ”tosi surullisena””

Ei voi kuin ihmetellä tuota rasismitulkintojen määrää ja laatua.

Pelin nappuloiksi pukeutuminen ei mielestäni millään tavalla liity rasismiin, mutta ylihysteeriset tulkinnat syyllistävät kaikkia kaikesta.

Milloin nämä puuttuvat näiden maahan tuleiden rasismiin suomalaisia kohtaan?

 

25 vastausta artikkeliin “Yliopisto-opiskelijat pukeutuivat Afrikan tähden pelihahmoiksi opiskelijatapahtumassa – tummaihoinen poliitikko koittaa kerätä irtopisteitä tekopyhällä ”rasismilla””

 1. Myös shakki pitäisi kieltää. Siinä tummat nappulat on kentällä vaaleita vastaan. Todella rasistista.

  Tiernapojat ei saa enää esiintyä niin että murjaanien kuningas on musta naamainen.

  ”Murjaanien kuninkaan kasvoja ei saa enää mustata” – Tiernapoikien esitys uusiksi Oulun seudulla https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000008324465.html

  1. Onhan se kriisi jos sitä pelaa ja joutuu viemään sen Afrikan tähden Kairoon !!!!

 2. Jos rasismi trivialisoidaan tarkoittamaan aivan mitä tahansa tarkoituksenmukaista vaalikampanjatulkintaa, silloin viljelemme rasismi-termiä kuin rikkaruohoja.

  Silloin rasismi, monessa paikkaa vakava ongelma, otetaan yhtä arvokkaasti esille kuin rikkaruoho illallispöydässä.

  Rasismi pahenee, jos siitä tehdään sirkusnäytöstä.

 3. Ken Afrikan tähden kiihottuu rasismista saarnaamaan tekee karhunpalveluksen vakavamieliselle rasismin torjunnalle. Kovin on lapsellista.

  1. ”Meneehän tämä käsittämättömäksi touhuksi.”

   Heikki, miksi?

   Sinähän olet huutanut rasismista tällä ja aiemmalla AL-blogeila jo vuosia ihan yhtä vahvoilla perusteilla kuin on tämä Afrikan Tähti kohu.

   1. Ai niin, minähän olen ”vastustanut” ex-porvoolaisena Porvoon Brunbergin neekerinpusuja ja pidän Fazerin lakupiippujakin rasistisina ja mannea esittävää Aake Kalialaakin ja mustalaisorkesteri Horto Kaaloa ihan hirveän rasistisina ilmaisuina. Afrikan tähti sopisi Helsingin Yliopistoon alkeismaantiedon oppikirjaksi.

    Mutta saahan sitä Mika esittää parempaa, jos pystyy, rasismista syytetyn puolueen edustajana.

    1. Heikki, yritätkö nyt vakuuttaa itseäsi siitä, että et ole rasismista tyhjän perusteell huudellut ?

      1. Muisteloita ..
       *

       https://www.pirkanblogit.fi/2020/tuulijoki25kamp/rasisminvastaisuus-uhkaa-kansallismielisyytta-ja-sananvapautta-suomessa/

       Rasisminvastaisuus uhkaa kansallismielisyyttä ja sananvapautta Suomessa

       ****************************************************************
       https://www.pirkanblogit.fi/2019/juhak/irakilaistaustaisen-naisen-mielipide-suomalaisen-sanomana-koko-media-ja-suvaitsevaisto-huutaisivat-kurkku-suorana-rasismia/

       juhani karjalainen

       15.1.2019 19:00

       Voi tätä persujen avunhuutoa tyhjille seinille. Kaikesta pitää ottaa kiinni, mihin käsi vain yltää.

       1. ”likkitarzan taas iskee”

        No mitä ruikuttava linkkipöljä (hk) haluaa sanoa?

        Eikö hän kestä katsoa omia kommenttejaan?

       2. Kun persumulkkuilu on ammattina, näkee persuja kaikkialla sielläkin, missä persuista ei ole hajuakaan.

     1. Miten ihmeessä osaat ohittaa itse asian eli tämä yliopiston narrimaisen touhun ja kannaotot kansanpeliin Afrikan Tähti, ja jonkun yksittäisen moukkaopiskelijan harhoihin sekä yhdistää minut tähän jonkun alb… moukan linkkien siipielyllä ???

      Minä en hyväksy persujen ihmiskäsitystä ja maahanmuuttopolitiikkaa niin kuin ei valtaosa suomalaistakaan.

 4. Tällainen ”rasismijahti” johtaa yllättävän nopeasti tilanteeseen, jossa erilaisen taustan omaavien ihmisten yhteiselosta tulee henkisesti ahdistavaa.

  Jos ihmisen on jokaisen sanan, eleen tai teon kohdalla mietittävä, voiko toinen tulkita sen jollain tavoin rasistiseksi tai loukkaavaksi, aletaan tällaisia kohtaamisia tietoisesti välttää. Tällaisen välttelyn alettua, ihmisryhmien eriytyminen etenee yhä kiihtyvällä tahdilla, koska kohtaamiskokemusten puute lisää keskinäisiä epäluuloja vahvistaen eritymiskehitystä. Pahimmassa tapauksessa eriytymiskehitys voi johtaa viholliskuvien luontiin, ja sellaisen kehityksen mahdollisista lopputuloksista ei varmaan tarvitse edes mainita.

 5. Tässä on se vaara että joku näkee toisen kädenheilautuksen vaikka ”natsitervehdyksenä”, joku näkee Rooman aikaisen ”AVE!” tervehdyksen, joku jotain muuta ja mieli pahoitetaan aina…

  Hullummaksi tämä on mennyt, lakupiiput yms,,,kaikki eletty elämä onkin joidenkin muualta tulleiden mielestä rasistien elämää…🤔 🐫🐫🐫🌴🌴🌴

 6. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008344347.html

  ”Somaliasta Suomeen pakolaisena tullut Jama Jama ei ymmärrä Afrikan tähti -keskustelua: ”Ihan älytöntä””

  ”– Nämä ihmiset, jotka suureen ääneen kertovat taistelevansa rasismia vastaan, unohtavat joko tarkoituksella tai tahattomasti kysyä usein meiltä asianosaisilta eli tummaihoisilta, että miten me koemme jonkun asian.”

  Niinpä eli taas nämä toisten puolesta loukkaantujat vetävät hysteerisesti ohi kaiken suhteellisuudentajun.

 7. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008345409.html

  ”Hyvät instituutiot, älkää taipuko vaatimusten edessä. Älkää lähtekö tarjoamaan ratkaisuksi kriisi- ja keskusteluapua. Se saa teidät naurunalaiseksi, sillä teidän jos jonkun pitäisi ymmärtää mistä tässä woke-kulttuurissa on kyse. Uskottavuutenne ja sivistyneisyytenne on haastettu.”

  Lisää järkevää asiaa.

 8. Amerikan vasemmisto lanseerasi poliittisen korrektiuden käsitteen 1970-luvulla. Siitä tämä lähti. Amerikan vasemmisto huomasi itsekin, että nyt lähdettiin metsään ja yritti pysäyttää aloittamansa kehityksen. Se oli kuitenkin myöhäistä. Piru oli päästetty irti ja se rupesi elämäänsä omaan elämäänsä.
  Nyt sitten ollaan tässä. Rasismista on tullut troijalainen, joka uhkaa romahduttaa länsimaisen sivistyksen.
  Esimerkiksi saamelaiset eivät enää voi saada käsitöitään kaupaksi. Turistit eivät uskalla ostaa niitä, jottei heitä syytettäisi kulttuurin omimisesta.
  Nyt Atlantin takana kuulemma hommataan tv-sarjoja ja elokuvia, joissa pääosa näyttelijöistä olisi värillisiä, ja jos filmissä on valkoisia, heille on varattu ainoastaan pahisten ja surkimusten roolit.

  Oman määräaikansa kesti alkuperäisen Roomankin suuruus, kun kaikki tiet veivät Roomaan. Sitten siitä tuli entinen suuruus.

  Olikohan filosofi Platon sittenkin oikeassa, kun hän tuomitsi demokraattisen hallintomuodon? Kysymys kuuluu mitä tilalle. Oligarkia vai orwellilainen dystopia? Platonin luoma filosofien hallitsema ihannevaltio on ollut sekä kommunismin että kansallissosialismin esikuvana. Eri juttu se tarkoittiko Platon tämän Valtionsa kuvaelmaksi siitä minkälainen ihannevaltion pitäisi olla, jos sellainen olisi mahdollista sada aikaan ihmisten maailmassa.
  Ehkä Platon yliarvioi ihmisen älykkyyden ja viisauden ja kyvyn kehittyä humanistiseen suuntaan.

  Ennen minua askarrutti miksi kaksi 1800-luvun merkittävää ajattelijaa, Kierkegaard (vaikka oli luojauskovainen) ja Nietzcshe tuomitsivat jyrkästi läntisen kristinuskon. Ei askarruta enää.

 9. Kuuskyt-luvulla neekereitä ei ollut, kuin virressä ja lakupötkössä!

  ’Ei taivahassa kuolon vaaraa,
  ei kyyneleitä, yötäkään’.
  Näin lauloi kerran musta Saara,
  pien’ neekerlapsi hyvillään.

  Taivaassa Herra tuskat poistaa
  ja huokaukset kokonaan.
  Siell’ Herran kasvot mulle loistaa,
  siell’ luonaan aina olla saan.

 10. Anteeksi, arvon blogistit mutta oletteko kuulleet pelastajastanne Keijosta?

  En ole nauranut näin paljon vuosikausiin. Jos tämä ja erinäiset taustat osoittautuvat oikeaksi, tässä on yksi tragikoomisimpia keisarin uusien vaatteiden paljastuksia vuosikymmeniin.

 11. Minua ei naurata yhtään.
  Sen mitä olen lukenut inarinsaamelaisen Jouni Kitin kirjoituksia (saamelaispolitiikkaa) ei naurata häntäkään.

Kommentoi