Jotenkin tuntuu tutulta puolueelta

Minkä suomalaisen puolueen päätavoitteet ovat lähellä naapurivaltion  kohderyhmää heittää kapuloita mm. EU:n rattaisiin. Naapurin sekasortoon tähtäävät rahoitukset kohdistuvat:

  1. Kohdistuu populistipuolueisiin
  2. Kohdistuu EU-vastaisuuteen ja haluaa eripuraa EU:ssa
  3. Ilmastonmuutosvastaisuuden lietsominen
  4. On korostuneen kansallismielinen

Mitähän tuo MOT tänään kertoo ?

32 vastausta artikkeliin “Jotenkin tuntuu tutulta puolueelta”

 1. Että tällanen tällä kerralla, onneksi ei yhtään epätoivoisen oloista, mutta arvuutellaan nyt siten.

  Suomalaiset puolueet, jotka ovat saaneet rahoitusta naapurivaltiolta, en tiedä ainuttakaan ja jos sellaista olisi jaettu se olisi tiedossa.
  Tai no vasemmistopuolueet liene saivat 70-80 luvuilla Neuvostoliitosta kaikenlaista, ehkä myös rahoitusta.

  Tässä ajassa itänaapurin suunnalta rahaa on saanut kaasuputkijuoksupoika Lipponen (SDP) ja Hjallis Harkimo (Liike Nyt). Itänaapurin kerhotoimintaan taasen on vaatinut rahaa ex-ministeri ja Suomi -Putin seuran silloinen puheenjohtaja Kulmuni ( Kesk), saman seuran nykyinenkin puheenjohtaja edustaa muutoin samaa puoluetta.

  EU:ssa kapuloita rattaisiin tuoreimmin ovat iskeneet Pekkarinen (kesk), Heinäluoma ( SDP) ja Kumpula-Natri (SDP) äänestämällä Venäjä julkilausmaa vastaan ja Sarvamaa ( Kok) estääkseen suomalsiten metsien siirtymistä Brysselin valvontaan, mutta kait sitäkin joku saitten kannattaa, kuten ihan mitä tahansa muuta mitä EU:sta esitetään, kuten vaikkapa pankkien yhteisvastuuta tai huuhaa koronapakettia.

  1. Rahaa saaneisiin pitää toki lisätä vielä Esko Aho (kesk), jok asai juuri palkkionkorotuksen Putinin pankissa istumisesta.

 2. Seli, seli…Minkä puolueen ohjelma stemmaa juuri naapurivaltion tavoitteisiin. Yksittäisiä ihmisiä kyllä tulee löytymään, mutta ihan koko puolueen perustavoitteet, jolla on julkusuudessa mesottu.
  Loppu häämöttää ”isänmaallisuudelle”.

  1. Mepitkö eivät edusta puolueitaan, vaan on ovat yksittäisiä ihmisä?

   No miten vaan, mutta kerro nyt minkä puolueen ohjelma stemmaa naapurivaltion tavoitteisiin?

   Mitkä ovat naapurivaltion tavoitteet, siitä varmasti olisi halukkaita kuuleemaan myös ihmiset laajemminkin, ihan politiikan tutkijoita ja jopa valtioiden päämiehiä myöten?

   Linkkaa tarkoittamasi puolueohjelmaohjelma ja määrätä kohdat joita tarkoitat, ei se sen vaikeampaa ole.

   Samalla toki voit esittää todisteet avauksessa vihjaamistasi rahoituksista.

  1. Heikki, toisin sanoen, teit mielikuvituksesi pohjalta tyypillisen trolliavauksen, jonka tueksi et löydä mitään faktaa yhtään mistään, mutta kuvittelet sen säväyttävän mahdollisesti jotakuta.

   No tämä liene tyypillistä Tampereen kuntapolitiikan naamakirjan vasemmalla laidalla, kun kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta ja olet aiemminkin jopa ylpeänä levittänyt väärää tietoa samasta lähteestä.

   Tähän voisi kommentoida jotain analyyttisempaa, mutta se olisi asiatonta.

   1. ”No tämä liene tyypillistä Tampereen kuntapolitiikan naamakirjan vasemmalla laidalla, kun kyse ei ole ensimmäisestä kerrasta ja olet aiemminkin jopa ylpeänä levittänyt väärää tietoa samasta lähteestä.”

    FB:ssä on kaksi Tampereen kuntapolitiikkaryhmää, vanhin on nykyisin vain persun Erkki Seppäsen ylläpitämä, kun muut sen hylkäsivät juuri sen persujen öykkäröinnin vuoksi.
    https://www.facebook.com/groups/tampereenkuntapolitiikka

    Uusi on Tampereen kuntapolitiikka 2., joka perustettiin kaikkien muiden puolueiden ylläpitämäksi neutraaliksi alustaksi.
    https://www.facebook.com/groups/tampereenkuntapolitiikka2.0

    Mikä on väärän tiedon levittämistäni ? Älä yritä kääntää asiaa toisille raiteille.

    1. ”Mikä on väärän tiedon levittämistäni ?”

     Se on sitä kun ei kykene esittämään ainuttakaan faktaa väitteidensä tueksi.

 3. Noin voi olla ja onko jotkut muut tahot saaneet Kiinasta taikka Venäjältä rahaa vaali työhönsä kertokaapa niistä jos uskallusta riittää terv tepivaari

  1. Nyt puhutaan Venäjän vaikutustavoitteista populistisiin kansallismielisiin tahoihin, joiden ohjelmat tukevat sen tavoitteita horjuttaa EUta. Ei sekoiteta asiaa nyt muihin.

   1. Noinkin voit Heikki sanoa ja kelle se sitten rahaa on antanut vaali työhön tuskinpa Suomi ainoa on tuossa asiassa terv tepivaari

   2. EU on uhka kansallisvaltioille liittovaltiopyrkimyksen takia. Kansallimielisten puolueiden suosio kohoaa liittovaltiosuunnitelman edistyessä.

    Etnonationalistipuolue RKP ei juhli Ahvenanmaalla, koska finnet eivät ole siellä uhka.

    Mantereella varmaankin yli 70% äänestää RKP:tta.

    Kansallismielisten puolueet kasvavat rinnan maahamuuton myötä. Koska Tanskan demarit omaksuivat kansallismielisyyden, se on saanut pitää johtoasemansa.
    Ruotsin demareiden on viisasta omaksua Tanskan esimerkki. Nykyinen demareiden sisäministeri puhuu niin kuin Halla-aho olisi antanut hänelle yksityisopetusta.

    ——-

    Kaikki liittovaltiot, etenkin EU kansallisvaltioista koostuvana, ovat uhkana ympäristölleen, koska ne joutuvat pitämään yllä sotatilaa pysyäkseen yhtenäisenä.

    EU on automaattisesti uhka Venäjälle ja muille naapurimaille.

    Ranska kumppaneineen jo pommitti Libyan tasaiseksi ja Stubbi ja Elisabeth Rehn, nuo kaksi sotahullua olisivat tahtoneet Suomen liittyvän mukaan.

    Suomen ulkoministerit Vänä, Vanha Erkki ja Timbe, ovat antaneet ymmärtää, että liittovaltiohanke on tyhjäpäiden mölinää.

    1. Näyttää menevän juuri päinvastaiseen suuntaan, kansallismieliset persujen sisarpuolueet kärsivät toinen toisensa jälkeen EU:ssa vaaleissa tappiot.

     Tuota samaa jargonia olet levittänyt aiheista kuin aiheista ”monistuskoneella”.

 4. Suomessa on tällä hetkellä yksi puolue, jonka hallinto, rahoitus ja ohjeet tulevat Venäjältä, mutta onneksi sillä on vain yksi kansanedustaja.

  Kylmän sodan aikana oli, kuten sanottiin sekä ruplia että dollareita jaossa puolueille ja päättäjille todella hurjia määriä.

   1. ”Rahoituslähteistä ei tässä blogissa ole ollut kysymys- ainakaan vielä, vain puolueen politiikan tavoitteista EU:ssa.”

    Aha, miksi mainitset avauksessa rahoituksen, jos siitä ei ole avauksessa kyse?

    1. Rahoitukseen liittyviä asioita ei suoraan voi ottaa vielä erittelyyn. EU:n vastustamiseen käytetään rahaa monella eri taholla. Olkoon se sitten jatkossa, kun selviää enemmän.

 5. KUn aloittaja jauhaa tuota samaa jargonia, niin esittäköön selvät todisteet väitteeseensä.

  1. Lienee tehnyt kuppia kirjoittaessaan. Joku voi intuitionsa avulla saada selvää. Onnittelen. Loogikkona en saa.

 6. Vaikka persut kuinka yrittää kääntää huomiota muualle, Venäjän tavoitteet ovat yhteneväiset persupolitiikan tavoitteille.
  Se, onko joku siitä taloudelliset hyötynyt, ei ainakaan vielä ole selvillä paitsi Venäjä.
  Venäjä tuki myös Trumpin valintaa, niin myös persut.
  Mutta kalikka on kalahtanut, katsotaan mitä jatkossa selviää.

 7. Jotenkin tulee mieleen Ano Turtiaisen puheet koronarokotteista, niissä on ihan yhtä paljon faktaa kuin tässä avauksessa.

  1. Ilmeisesti koko Venäjän toimintaan liittyvä laaja selvitys on turtiaista sekin, että persut on populistipuolue ja kansallismielinen puolue, joihin Venäjän toiminta tähtää kuten myös EU- vastaisuus. ”Potaskaa” varmaan koko selvitys yhtymäkohtineen.

   1. Jahas, no minkä selvityksen nyt sitten olet lukenut ja mitä siinä tarkoittamastasi puolueesta sanottiin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *