Kiukku.

Meillä kun tuo pikkuperhe; Kiukku ja neljä tirppaa asuvat tuolla tirppatalossa, tänään kun vein aamuruuat, Kiukkua ei näkynyt. avasin ns yöpymisosaston, Kiukku oli jo sitten syömässä; yllätykseni, 9 munaa. Normaalisti kanaemot alkavat munimaan tirppojen ollessa runsaat kaksi kuukautta.

Monasti olen huomannut; ei se Kiukku mikään normaali liene.

3 vastausta artikkeliin “Kiukku.”

  1. Mikä on ero jos vertaat kaupan myymiin muniin? Isältäni kuulin, että edesmennyt tätini joka oli maalaistalon emäntä ei voinut syödä ostettuja ”vanhoja” kananmunia. Tosin siitä on aikaa, kaupna munien säilytys ja laatu on voinut parantua.

    1. Koska meidän kanat laiduntavat vapaina, ainoastaan yöpyvät ja munivat kanalaan, eivät saa mitään teollisia rehuja, viljan lajittelujätettä ja ylijäämäruokaa; siis ravitsemus on monipuolinen, hankkivat kesäaikaan yli puolet ravinnostaan laiduntamalla, niin munia ei edes voi verrata kaupan kananmuniin.
      Munatilanteen niin salliessa, myyntiinkin menee osa munista.

  2. Jos vertaa vaikka autoja muniin niin vapaat kotikanan munat ovat kun rols roise ja kaupan munat kun pikufiiatti takka vanha mosse
    Kotikanojen tuotokset keltuanenkin on nimensä veroinen eikä mikään sameen harmaa ja pahalta haiseva klöntti terv tepivaari

Kommentoi