Tämmöistä syötiin tänään.

Otin pakkasesta viimesyksyisiä muikkuja, latelin ne tillin ja suolan kera vuokaan ja vuoka yön yli jääkaappiin.

Aamupäivällä sitten paistelin niitä vähän uudella moodilla.

Öljy kuumaksi, ruisjauhoissa pyörittelin, kuumalle pannulle ja hellalle.

Kun kalat alkoivat ruskistua, kaadoin voisulaa kalojen päälle. Kääntelin kalat ja sitten tulenkestävään vuokaan hellalle. Tillisilppua päälle ja uusi pannullinen tulemaan.

Sitten laitoin lämpiämään juuresmuhennosta ja sekaan valkohomejuustoa.

Kutsuin vaimon syömään ja kertoili tekoseni syötävää olevan. Valkosipuliaiolin kanssa söimme.

Tuosta tuoretillistä; sitä ei talvipakkasilla kannata tuoda sisälle vaan antaa jäätyä. Ei pilaannu mutta sisällä helposti kuivuu.

Yksinkertainen ruoka mutta ah niin maukas.

Kaloja paistaessa moni kehaisee; voissa paistoin. Ei tule hyvää. Palaa helposti, rapeaa et saa.

Mutta kun kuumentaa öljyn ja sitten lisää voita; hyvä tulee tai jos tekee kuten kerroin rapeita muikuista tulee.

5 vastausta artikkeliin “Tämmöistä syötiin tänään.”

  1. Nuo muikut olivat 8 mm verkosta; muutama 10 senttinen muut tuommoista 7 – 8 senttisiä; mitä parasta muikkua.
    Tuo mainitsemani paistamissysteemi oli tuttavani Salven (vanha salve) keittiöpäällikön vihje.

  2. Ruuan ei tarvii lla monimutkaista ollakseen hyvää sen olen todennut jo kauan sitten ja esim muikuisrta saa lähes aina hyvää syötävää terv tepivaari

      1. Se perunamuusi ei minulle oikein maistu, varsinkaan valmismuusit, jos perunaa niin mieluiten teen kuorimatonta, lohkottua paahtoperunaa valkosipulin kanssa; sopii muuten paistetun muikun kanssa oivallisesti.

  3. Mun muikkuni:

    – Keskikokoisia, perattuja noin kilo
    – Voideltuun uunivuolaan kerroksittain muikkuja, suolaa, jauhettua mustapippuria, sipulinrenkaita ja valkosipulia ( kohtuullisesti )
    – Päälle vahvaa kerma-smetanaseosta niin, että kaikki peittyy

    Uuniin 180 C 45 min-tunniksi, että pinta hiukan ruskistuu. Hyvää tillisilppua (ei ruukkutilliä), kun otat uunista.

    – Ruisleipää, uuniperunoita ja voita

    Ruisleivän päälläkin muikku on herkullista.

Vastaa käyttäjälle Kalle Pohjola Peruuta vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *