Venäjä – Latvia – Eesti-raja-aita.

Viro pystyttää itärajalleen 40 kilometriä piikkilanka-aitaa – MTVuutiset.fi

Viro rakentaa aitaa Venäjän vastaiselle rajalleen (iltalehti.fi)

Yllä kaksi linkkliä tuohon paljon puhuttuun Eestin kaakkois – etelä suuntaiseen raja-aitaan. Jälkimmäinen syyskuulta, joten aivan uudesta asiasta ei ole kysymys. Linkit selventävät myöskin tämän aitajutun kokonaisuutta; kysehän on ainakin kaksijakoinen. Salakuljettajat ja muut luvattomat rajanylittäjät.

Rajalinjahan, varsinkin Venäjälle on viime syksyyn asti ollut, varsin epämääräinen ja osittain määrittämätönkin. Näiltä alueilta ei Venäjän ja Eestin osalta ole edes virallista rajasopimusta. Nyt kuitenkin tämä epämääräisyys hieman helpottaa jos tosin tämä piikkilankaosuus määritellään Eestissä väliaikaiseksi rajaksi eikä se ole edes yhtenäinen aita.

Yksi asia on myöskin eestiläiset maanomistajat, pakkolunastussumma koetaan pieneksi ja ymmärtää voi kun osa maanomistajista saa tuloja mm kaupallisesta metsästyksestä, riistaeläinten rajanylitykset estyvät ja pelätään riistakantojen kärsivän.

Olipa niin tai näin, raja-aita jakaa valtioiden alueita kuin myöskin eestiläisten mielipiteitä.

 

4 vastausta artikkeliin “Venäjä – Latvia – Eesti-raja-aita.”

  1. tänään sitten kuulin tuttavaltani uutta ko raja-saitatilanteesta.
    Kyseessä tosiaankin on 40-59 km piikkilanka-aidasta, resrvläiset ihan normaalissa ns virka-aputehtävissä. Rakentavat kaakkoisrajalle strategisiin kohtiin Venäjän rajan ”kulkuväyliin”. Siis ei liene kyseessä mikään mobilisaatio vaan normaali reserviläisten virka-aputehtävä.

  2. Se, että reserviläisille jaetaan ”taistelupatruunat”; en tosin tuommoista käsitystä tunne, tunnen ainoastaan latharjparuunat, paukkupatruunat ja kovat patruunat.
    Varusmiehillä jaetaan kovat patruunat mm vartiopalvelukseen; minulle tuttua mm Helsingin päävartiosta. Oma aseistukseni tuli olla parabellum pistooli mutta pääsääntöisesti minulla oli kotelo, jonka sisällä pari banaania ja pari tomaattia välipalaksi, kova panostus tuokin.
    Päävartiopalvelus koostui presidentin linnan kunniavartiosta, arestilaisten ulkoiluttamisesta ja vartioinnista; vuoro kesti 24 tuntia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *