Nato-raportti kertoo Suomen hallituksen olevan poikkeuksellisen vihakampanjan kohde somessa – totta kai kertoo, koska pääministerin kanslia on tilannut kyseisen raportin

”Suomen naisvetoinen hallitus saa internetissä niskaansa paljon naisvihamielistä häirintää. Tämä selvisi Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen StratComin tuoreesta raportista, joka julkaistiin 18.3.2021.

Huomiota herätti raportin datatutkijan Rolf Fredheimin tiedotustilaisuudessa julkaisema kalvo, jossa kerrottiin, että raportti olisi Valtioneuvoston kanslian tilaama.”
­
Siis hetkinen, onko pääministeri Marin näin epätoivoinen?
Joko koronapandemian antama noste Sanna Marinille on hyödynnetty ja Marinin osaamattomuus pääministerinä rupeaa paljastumaan kaikessa karuudessaan ja nyt on sitten vuorossa uhriintumiskortti: Kun on niin paljon naisministereitä ja silleen.

Sosiaalisessa mediassa tutkimuksen alkuperästä on noussut suuri ihmetys

Esimerkiksi julkisoikeuden dosentti, Itä-Suomen yliopiston yliopistonlehtori Matti Muukkonen ihmetteli raportin alkuperää Twitterissä.

– Ei herranjumala sentään. Siis miten kukaan on edes saanut tällaisen idean? Valtio tilaa omien kansalaistensa Twitter-tekemisiä suhteessa hallitukseen tarkastelevan tutkimuksen.

Kun pääministeri Marinilta kysyttiin asiaa, hän tapansa mukaan väisti kysymyksen ja linkkasi vastaukseensa Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtajan Päivi Anttikosken Twitteriin postaamaan selvityksen asiaan.

Anttikoski selittelee, että tutkimusta ehdotettiin – ei tilattu – Valtioneuvoston kansliasta StratComille keväällä 2019, kun Juha Sipilä (kesk) oli pääministerinä. Tuolloin aiheena oli informaatiovaikuttamisen tutkiminen.

– Keskus pyytää tällaisia ehdotuksia vuosittain. Ideana oli siis tutkia, onko sosiaalisessa mediassa koordinoituja vaikuttamiskampanjoita, joiden kohteena on Suomen valtio tai esimerkiksi vaalit, Anttikoski kirjoittaa.

IS ei tavoittanut Anttikoskea kommentoimaan asiaa.
—————————–
Lähteet: Ilta-Sanomat 18.3.2021,
Yle uutiset- nettisivusto 17.3.20121.

13 vastausta artikkeliin “Nato-raportti kertoo Suomen hallituksen olevan poikkeuksellisen vihakampanjan kohde somessa – totta kai kertoo, koska pääministerin kanslia on tilannut kyseisen raportin”

  1. Pasi Jaakkonen
    22:00
    VALTIONEUVOSTON viestintä kiistää, että Naton strategisen viestinnän osaamiskeskus StratComin torstaina julkaisema tutkimus Sanna Marinin (sd) naisministereihin kohdistuvasta vihapuheesta olisi hallituksen tilaama.

    Tällainen käsitys syntyi raportin päätutkijan Rolf Fredheimin esiintymisestä tutkimuksen julkistustilaisuudessa torstaina.

    Fredheim sanoo aloitussanojen jälkeen sanatarkasti ”tämä raportti oli tilattu pääministerin kansliasta Helsingistä”. Samaan aikaan esiintymistilaisuudessa näytettiin kuva, jossa luki sama asia. – tämän päivän Ilta-Sanomat otsikolla ”Naton naisvihatutkimuksen taustasta nousi kohu – Anttikoski huomiota herättäneestä kuvasta: ”Siinä on varmasti käännösvirhe”
    Valtioneuvoston kanslia kiistää raportin laatineen tutkijan suullisesti ja kirjallisesti esittämän tiedon ja sanoo sitä väärinkäsitykseksi:”

    Jos tuo Anttikosken selitys, että tutkimusta ehdotettiin – ei tilattu Valtioneuvoston kansliasta StratComille keväällä 2019, kun Juha Sipilä oli pääministerinä, kun aiheena oli infosmaatiovaikuttamisen tutkiminen, pitää paikkansa, silloin siellä StratComissa on sytytys pahasti myöhässä. Ja tämän lisäksi siellä StratComissako olisi kompetenssia ja kiinnostusta seurata milloin pienen Suomen miespääministeri vaihtui naispääministeriin kuin myös seurata mitä sosiaalisessa mediassa kirjoitellaan suomen kielellä Suomen naisvetoisesta hallituksesta.Hm.

  2. Jos Suomen pitää mennä Natoon, sitten pitää.
    Jos Sanna Marinin poseeraminen Time-lehden kannessa oli maailman kallein poseeraaminen, sitten oli (EU-elvytyspaketin hyväksyminen).
    Jos Venäjä on kristinuskon viimeinen linnake, joka pitää murtaa kulttuurimarxismin kulttuurimädätyksen turmeltavaksi, jotta orwellilainen dystopia pääsee oikeuksiinsa, sitten pitää.

  3. Nuo kaikki väitteet hallituksen tilaamasta raportista on kumottu monesta lähteestä, vaan ei kaikista ip-lehtien lööppilähteistä.
    Tuntuu enemmänkin ison meren takaisesta Quanon uutislähteestä.
    Herkkäuskoisia on helppo kus,,,,,aa.

  4. Kun lehdistö kysyi pääministeri Marinilta asiaa (ko.nato-tutkimus), Marin tapansa mukaan väisti kysymyksen ja linkkasi vastaukseensa Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtajan Päivi Anttikosken Twitteriin postaaman selvityksen asiaan.

    Anttikoski korostaa, ettei kyseessä ollut tilaus, vaan ehdotus.
    Sitten puheenvuoro annetaan johtavalle viestintäasiantuntijalle Jussi Tolvaselle valtionneuvoston kansliasta.

    Toivanen muistuttaa, että Suomi on ollut Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen jäsen vuodesta 2015 lähtien. Osaamiskeskus on itsenäinen tutkimuslaitos.

    – Jäsenet voivat joka vuosi ehdottaa tutkimushankkeita tai projekteja.

    Toivanen kertoo, että talvella 2019 osaamiskeskuksesta kysyttiin ensimmäisen kerran, mitä tutkimushankkeita Suomi voisi ehdottaa vuodelle 2020.

    Hetkinen, toisaalta tällainen tutkimuksen alkuperä on nähnyt päivänvalon 2015 Sipilän hallituskaudella. Toisaalta tämä osaamiskeskus kysyi Suomelta (siis hallintokoneistolta kanslioineen päivineen) Ensimmäisen kerran, mitä tutkimushankkeita Suomi voisi ehdottaa vuodelle 2020. Silloin Suomen hallintoporras, joko pääministeri Marin itse tai hallituskoneiston virkamiehistä joku, ehdotti, esitti tietynlaisen tutkimuksen tekemistä. (Huomatkaamme, että se ei Tilannut vaan Ehdotti tietynlaista tutkimusta.)

    Ja katso! Tietynlainen tutkimus julkaistiin 18.3.2021. Ja tutkimuksesta ilmeni, että naisvihaa oli ollut ilmassa ja paljon, kun Marin naisministereineen (myös naisministereineen) oli johdatellut Suomen kansaa kohti luvattua maata (entistä pääministeri Lipposta hieman mukaillen).

    Lopuksi: Lehdistö kysyy pääministeri Marinilta tästä nato-tutkimuksesta. Marin delegoi asian Valtionneuvoston kanslian viestintäjohtajalle Päivi Anttikoskelle. Anttikoski väittää, ettei kyseessä ollut tilaus vaan ehdotus. Tämän jälkeen Anttikoski delegoi asian Valtioneuvoston kanslian johtavalle viestintäasiantuntijalle Jussi Tolvaselle. Tämä Jussi Tolvanen tekee sitten parhaansa hämärtääkseen faktan ja fiktion rajan tässä keississä siten, että sitkainkin journalisti lakkaa kyselemästä tästä nato-tutkimuksesta, jota ei siis Tilattu ja josta poliittiset päättäjät eivät ainakaan ole Vastuussa. Piste.

  5. Edellisen kommenttini lähde: Iltalehti 18.3.2021 otsikolla ”Naton naisvihatutkimuksen alkuperä ihmetyttää – tästä on kyse: ”Marinin hallituksella ei mitään tekemistä hankkeen kanssa.”

  6. Suomen naisvetoinen hallitus saa internetissä niskaansa paljon naisvihamielistä häirintää. Tämä selvisi Naton strategisen viestinnän osaamiskeskuksen StratComin tuoreesta raportista, joka julkaistiin 18.3.2021.

    Huomiota herätti raportin datatutkijan Rolf Fredheimin tiedotustilaisuudessa julkaisema kalvo, jossa kerrottiin, että raportti olisi Valtioneuvoston kanslian tilaama.” – Ilta-Sanomat 18.3.2020.

    Iltalehden artikkelissa 18.3.2020 Valtioneuvoston kanslian viestintäjohtaja Päivi Anttikoski ja Valtioneuvoston kanslian johtava viestintäasiantuntija Jussi Tolvanen vakuuttelevat, ettei kyseistä tutkimusta ole tilattu.

    Joku valehtelee.
    ­

    1. Ainakin se on tullut tietoon, että alunperin piti tutkia somevaikuttamista, mutta, kun sitä ei löytynyt, keksittiin uudeksi kohteeksi ”naisvihamielisyys”…

  7. Valtamedian lehdet ovat yrittäneet pestä Marinin hallintoa pulmuseksi kyseisen natotukimuksen osalta. Joka tapauksessa raportin päätutkija Rolf Fredheim on sanonut 18.3. aloitusanojen jälkeen sanatarkasti, että raportti on tilattu Suomen pääministerin kansliasta – Ilta-Sanomat 18.3. – samassa Ilta-sanomien artikkelissa on myös kuva Rolf Fredheimista ja englanninkielisiä lauseita, joista ensimmäisessä sanotaan ”Requested by finnish Prime minister´s Office”.

    Olkoon tuon vatvomisen ”tilattu, pyydetty, ehdotettu”, laita raportin osalta miten vain, kylmä tosiasia on, että Sanna Marinin johtaman valtionkanslian virkamiehet ovat tehneet yhteistyötä 2019-2020 Naton strategisen viestinnän osaamiskeskus StratComin kanssa.

    Iltalehden artikkelissa 18.3. valtionhallinnon kanslian virkamies Jussi Tolvanen vakuuttamalla vakuuttaa, ettei Sanna Marinin hallinolla ole mitään tekemistä kyseisen raportin kanssa.
    Hetkinen, eikö pääministeri Marin johda omaa kansliaansa? Jos ei johda, kuka sitä johtaa?
    Tekevätkö valtionhallinnon virkamiehet omin päin tällaista(kin) yhteistyötä kansainvälisten ”osaamiskeskusten” kanssa?
    Jos tämä tällainen ei liity politiikkaan, kuten valtionhallin kanslian virkamies Jussi Tolvanen väittää, mihin se liittyy?

    Onko Sanna Martinin avustajaleegio niin avuton ja tunarimainen, että valtamedian pitää pelastaa heidät kiipelistä kerta toisensa jälkeen

    Lopuksi: kohuraportissa Suomen media on vahvasti liioittellut hallitukseen kohdistuvaa naisvihaa (ei juurikaan yllätä).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *