Mikä ’Suomi’ tulisi olla vuona 2050 ?

Kysymys Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Jaakko Eskola’lle: Mikä tai kuka ’Suomi’ on vuona 2050?

Eskolan tavoitteen on ilmeisesti, että puolet ’suomaisista’ olisi vuona 2050 muualta tulleiden synnyttämiä
( – ja väkiluku 10 miljoonaa ?).

Juuri nyt yleisesti puhutaan maapallon väkiluvun kasvamisesta ylisuureksi – 8 miljardia on juuri menossa puhki.

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Jaakko Eskola puolestaan näkee Suomen hitaan väestön kasvun bisneksen teon esteenä – raha ratkaisee.

***

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/efaa547e-92ea-4ca6-985d-73eb65d4fed5

Teknologiateollisuus: Suomi tarvitsee 28 vuoden ajan vuosittain yli 50 000 maahanmuuttajaa

Teknologiateollisuus ry:n puheenjohtaja Jaakko Eskola: ”Vuoden 2050 Suomea koskevat päätökset tehdään jo nyt”.

***

https://www.stat.fi/julkaisu/cku2ehapc8hl90c58br8mqkkj

Tilastokeskuksen väestönmuutostietojen mukaan syntyvyys nousi viime vuonna. Vuoden 2021 kokonaishedelmällisyysluku oli 1,46, kun edellisvuonna se oli 1,37 lasta naista kohden. Vuonna 2021 syntyi yhteensä 49 594 lasta, mikä on 3 131 enemmän kuin edellisvuonna.5.5.2022

14 vastausta artikkeliin “Mikä ’Suomi’ tulisi olla vuona 2050 ?”

 1. Aivan sama mikä on tuskinpa enää olen maanpäällä elävänä terv tepivaari

 2. Jotain apuahan maapallo tarvitsee, kun eilen mitattiin jo 8 mijardia ihmistä täyteen. Täällähän sitä olisi tilaa.

  1. Pentti : ”Täällähän sitä olisi tilaa.”

   Tuskin tila on merkittävin tekijä. Saharassakin on tilaa -niin Alaskassakin ja Gobin autiomaassa.

   Elipä ihminen missä tahansa tarvitaan luonnonvaroja. Jaa niin, suomalaisten tulisi metsittää pellot ja palauttaa metsät luonnontilaan.
   *
   Olen varma, että jos Suomen viranomaiset antaisivat maahamme tulleille pakolaisille muutaman hehtaarin maata ja muutaman säkin viljaa ruuaksi ja siemeniksi, niin tulijat eivät selviäisi vuottakaan elossa.

   *
   Suomaliset selvisivät 1500-luvula Ruotsin Värmlandissa.
   *

   https://fi.wikipedia.org/wiki/Mets%C3%A4suomalaiset

   Metsäsuomalaiset (ruots. skogsfinnar, svedjefinnar, suom. kaskisuomalaiset) olivat Ruotsissa ja Norjassa asuneita suomalaisia, joita siirtyi 1580-luvulta alkaen Savosta ja Pohjois-Hämeestä Keski-Skandinavian havumetsävyöhykkeelle uudisviljelijöiksi. Maahanmuuttajat levittäytyivät laajalle alueelle Etelä-Ruotsin Tivedenistä aina Ruotsin Lappiin, ja idässä Pohjanlahden länsirannikolta Gästriklandista Norjan Telemarkiin asti.
   [ Näin sivistyneet ruotsalaiset ]

   Skandinavian metsäsuomalaisten asemaa vaikeutti entisestään se, että kaskenpoltto ja metsien asuttaminen kiellettiin heiltä kaikkialla Ruotsissa. Ainoastaan ne suomalaiset, jotka hankkivat kuninkaan vahvistuskirjan saivat pitää maansa ja asuntonsa. Vuonna 1639 nämä omistusoikeuspaperit nousivat entistä tärkeämpään asemaan. Tuolloin annettiin kuningatar Kristiinan nimissä määräys, jossa määrättiin vangittaviksi kaikki lupakirjatta metsissä asuvat suomalaiset. Myöhemmin annettiin muita käskykirjeitä, joissa suomalaisten pirtit ja viljat määrättiin ilman tuomiota poltettaviksi ja hävitettäviksi.

 3. Olen valmis kannattamaan maahanmuuton lisäämistä heti kun korjaamme maahanmuuttopolitiikan valuviat.

  Jos emme korjaa niitä, moninkertaistamme ongelmat ja minimoimme hyödyt.

  Maahanmuuttajat voivat olla suuri etu meille, mutta vain jos pelaamme korttimme oikein. Nyt emme niin tee. Syyttävää sormea voi osoittaa joka puolueeseen.

  1. Ideologiat estävät ongelmien korjaamisen ja jatkossa teemme vain seurauksien ja vahinkojen korjauksia.

 4. Kyllähän tänne todellakin mahtuu ja loput kaikki Inarijärven jäälle.

  1. Pentti – entäs sitten kun ovat mahtuneet – hankkiiko Pentti kaikille mahtuneille kaiken elämiseen tarvittavan?

   Vihreää ajattelua on, että jalkaparien määrän kasvaessa, niin kaikkien ihmisten tarvitsemien hyödykkeiden tuotanto maassa kasvaa samassa suhteessa, kuin itsestään.

   Jaa’a – kun ei kuitenkaan kasva samassa suhteessa, niin mikä ratkaisuksi – otetaan lisää velkaa

   *
   Tämmöistä viisautta brysselinpoppoolta:

   https://mvlehti.net/2016/06/27/eun-pakolaissijoituslaskelman-mukaan-suomeen-mahtuu-62-miljoonaa-asukasta/

   EU:n pakolaissijoituslaskelman mukaan Suomeen mahtuu 62 miljoonaa asukasta!

   EU julkaisi vuonna 2010 raportin, jossa tutkittiin kansainvälistä suojelua saavien sijoitusta eri Euroopan maihin.

   1. Tuossa pitää aidata oma tontti vähintään 5 m korkealla sähköistetyllä piikkilanka-aidalla, että jotain pysyy tallessa.

 5. ” .. jatkunut sisällissota sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat luoneet Somaliaan .”

  Niinpä niin kuten aina – väestön kasvua ei kannata edes mainita syyksi.

  *
  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0a7a09a6-ff7d-4d05-9246-85a605fb6a9d

  23.11.2022

  Ukrainan sota suistaa Somaliaa humanitaariseen katastrofiin
  Kehitysjärjestöt varoittavat, että Ukrainan sodasta aiheutunut ruoan hinnan nousu, vuosikymmeniä jatkunut sisällissota sekä ilmastonmuutoksen vaikutukset ovat luoneet Somaliaan ennennäkemättömän humanitaarisen katastrofin.

 6. Surullista, mutta mietin, että mitkä mahdollisuudet ylipäätään useiden sukupolvien ajan aliravitsemuksessa eläneillä ihmisillä, joiden aivojen kehitykseenkin varmasti tuo perinnöllinen aliravitsemus vaikuttaa ja on vaikuttanut, olisi voida vaikuttaa omaan tilanteeseensa, kun tuntuvat elävän biologian ohjaamina.

  Ihmisille ilmeisesti kuitenkin syötäväksi kelpaavat ja joissakin maailmankolkissa herkkuna pidetyt heinäsirkat vaikuttaisivat kuitenkin menestyvän kuivuvilla alueilla, kuten tuolla Afrikan sarvessa:

  ”According to the UN’s World Food Programme, nearly 13 million people, mostly farmers and herders, are going hungry in the region: 5.7 million in Ethiopia, 2.8 million in Kenya and 4.3 million in Somalia — a quarter of the country’s population.

  Humanitarian organisations have been ringing alarm bells on the deteriorating situation in the Horn of Africa for weeks, with fears of a repeat of the 2011 famine in Somalia that cost the lives of 260,000 people.
  Insufficient rainfall since late 2020 has come as a fatal blow to populations already suffering from locust invasions between 2019 and 2021 and the Covid-19 pandemic.”

  (https://www.france24.com/en/live-news/20220223-baidoa-crossroads-of-despair-in-drought-ravaged-somalia)

  ”Kulkusirkka on yleisnimi joukolle heinäsirkkalajeja. Näillä lajeilla on tapana muodostaa ajoittain valtavia parvia, jotka vaeltaessaan ravinnon perässä aiheuttavat tällöin mittavia vahinkoja viljelyksille syöden hyvin lyhyessä ajassa käytännössä kaiken vihreän kasvillisuuden. Kulkusirkkaparvi voi peittää satojen neliökilometrien kokoisen alueen, ja siihen voi kuulua miljoonia kulkusirkkoja.

  Kulkusirkkojen parveilu käynnistyy, kun tavallisesti rauhallisissa erakkona elävissä heinäsirkoissa tapahtuu muutos, joka vaikuttaa paitsi eläimen käyttäytymiseen myös niiden ulkonäköön. Erikoinen käytös on ilmeisesti sopeutuma, jolla heinäsirkkapopulaatio vastaa sirkkojen lukumäärän liialliseen kasvuun. Cambridgen yliopiston tutkijat osoittivat Schistocerca gregaria -lajilla, että heinäsirkka, jonka takajalat altistuvat kosketukselle useita kertoja minuutissa neljän tunnin ajan, muuttuu parveilevaksi kulkusirkaksi.

  Kulkusirkat ovat olleet merkittävä haitta maanviljelylle, ja ne mainitaan myös Raamatussa yhtenä suurista vitsauksista.”
  (Wikipedia)

 7. Kehittyvissä maissa olisi mahdollista tehdä paikallisesti hurjasti ruokaturvan ylläpitämiseksi – mutta sen sijaan he toimivat usein todella tyhmästi: tuhoavat vähiä metsiä, käskevät perheitä hankkimaan tusinan lasta, ostavat ruoan sijaan aseita tai diktaattorin urheiluautoja, yms.

  Vaan kuten Liisa muistuttaa, sekin voi johtua tyhmyydestä joka tulee lapsuuden aliravitsemuksesta. Muna ja kana.

Kommentoi