Mitä asiantuntijat kertoivat?

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/8de0a75d-dcce-42ad-8fae-7b35fd1fd810

.

”Miksi Suomen on sitouduttava ilmastopolitiikkaan, vaikka Kiina ja Intia saastuttavat enemmän? Asiantuntijat kertovat”

.

”Asukaskohtaisesti Kiina tuottaa nyt enemmän päästöjä kuin Suomi, mutta vähemmän kuin amerikkalaiset. Kiina on kuitenkin ohittanut Suomen päästöissä vasta noin vuosi sitten. Sen asukasluku oli tuolloin hiukan yli 1,40 miljardia ja Suomen liki 5,5 miljoonaa.”

.

1400 * P >>>> 5.5 *P

Kiinassa pian varmaan 1800 * P * 1,1

*

Tässäkö on villakoiran (asiantuntijan) ydin?

”Kyseessä on moraalikysymys. Jos heidän päästönsä kasvavat vielä, jotta ihmiset voisivat saavuttaa kohtuullisen elämäntason, kyse on ihan erilaisista päästöistä kuin täällä, eikä niitä voi edes verrata, Kopra sanoo.”

Sitähän asiantuntija Kopra on juuri tekemässä – vertailee Kiinaa ja Suomea. Pitäisikö myös vertailla asukaslukujen kasvuja?

*

Mitkä ovat Kiinan sotakoneiston päästöt?

Niin, että moraalilla mennään.

 

 

14 vastausta artikkeliin “Mitä asiantuntijat kertoivat?”

 1. Kyllä sillä maailma pelastuu kun en käytä enää tulipesiä ja muutan kylmään luolaan asumaan…

 2. Suomalaisten pitää maksaa, jotta ”kehittyvät” maat saavat lisätä päästöjään.

  1. Kyllä. 8 miljardia ihmistä pelastuu kun 5 miljoonainen kansa maksaa enemmän sähköstä, ei polta puuta, ei aja autolla ja syö ituja

  1. Juhak: ”Elävien itujen syöminen=murha”
   ja
   ”Kuuluvat sarjaan ekoterroristit ilman vastuuta tarkoituksenaan haitata yhteiskunnan muiden jäsenten elämää”

   Olisiko tässä vastuullinen vastaus-yritys punaisen lihakimpaleensa puolesta meuhkaavalle kiviselle ja soraselle:

   ”Runsaan lykopeenin saannin on useissa tutkimuksissa todettu suojaavan syöpä-, sydän- ja verisuonitaudeilta. Lykopeenin lähteitä ovat tomaatti, vesimeloni, verigreippi ja ruusunmarja. Muiden karotenoidien tapaan lykopeeni imeytyy parhaiten käsitellyistä elintarvikkeista. Jauhaminen ja kypsennys lisäävät imeytymistä merkittävästi. Tuoretta tomaattia parempia lykopeenin lähteitä ovatkin esimerkiksi ketsuppi, tomaattimehu tai vaikkapa tomaattinen pastakastike.” (Wikipedia)
   ?

   Lisäksi minusta Pirkan blogeja lukiessa tuntuu usein siltä, kuin koira olisi lähtenyt kierrättämään isäntäänsä tontin rajoille; vastuullisesti koipeaan jokaiseen puunrunkoon nostaen samalla, kun tyhjässä talossa lukkojen takana isännän levysoittimessa on jäänyt levysoittimessa neula jumittamaan kohtaa: ”Aimo paunio meets intersektionaalinen feminismi”. Eikä kukaan ole nostamassa neulaa tai vaihtamassa uutta levyä — minullakin jo muuta askaretta.

   Onnellinen olen kuitenkin siitä, että minulle useinkin annoksiksi riittää se, kun saan syöttää nelijalkaiselle sen 500g raakaa luomu-naudanjauhelihaa lattialle kauniissa, kotimaisen keramiikkataiteilijan valmistamassa koiran astiassa. 😇

 3. Edelläkävijyys on sinänsä hieno asia, mutta joku tässä nyt klikkaa. Suomessa sähkön tuotanto on nykyään edullista, pitkälti päästöttömien ratkaisujen – mutta sähkön hinta on helevetin kovaa, kiitos Saksan fossiilisen energiatalouden.

  Eikö meidän pitäisi nauttia siitä että meillä menee hyvin, eikä kärsiä siitä että muilla menee päin helvettiä?

 4. ”Päästöstr.” on unohtanut kriisistrategin täysin Euroopan osalta, että sellainen on mahdollista, niin kuin on juuri nyt.
  Kun se str. on ensin tarkasteltu uudelleen, voidaan miettä päästökä takataskussa, miten edetään.
  Ei kukaan halua Ruhrin teollisuussaasteita, mutta ei pakkasia tupaan tai telollisuuden alas ajoa.

 5. Onhan nämä saastumiset yms. olleet tiedossa tuhansia vuosia.
  Turhia ovat vihreiden räpistelyt niitä vastaan!

  https://www.bible.com/fi/bible/365/ISA.24.4-6.FB38

  Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät. Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton. Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

  Tämänkin kuukauden aikana on ihan tarpeeksi kuumuudesta korvennuttu.
  Mitä se onkaan ollut vähän etelämpänä?

 6. Kiinan elintason nousu nostaa päästöjä ja vielä enemmän jos siirrämme sinne loputkin tuotannostamme.

 7. Lääkintöneuvos Mikko Paunio kertoo 112-sivuisessa kirjassaan ”Hourulan väen lmastovallankumous” (2019) mistä tässä ilmastonmuutosvouhkaamsessa on todellisuudessa kysymys.

 8. https://www.pirkanblogit.fi/2021/tuulijoki25kamp/sensuuri-suomi-suomalainen-kirjakauppa-veti-mikko-paunion-kirjan-pois-myynnista/

  Suomalainen kirjakauppa veti Mikko Paunion kirjan pois myynnistä.

  1.2.2021.
  ”Elokapina, lyhyesti XR (eng. Extinction Rebellion) on äärivasemmistolainen potentiaalisesti vaarallinen uskonnollinen kultti, jolla on ollut keskusjohto Isossa- Britanniassa ja jonka syntymiseen on mennyt useita vuosikymmeniä. XR:llä ei ole mitään tekemistä rationaalisen ympäristökeskustelun kanssa.

  1. Kuuluvat sarjaan ekoterroristit ilman vastuuta tarkoituksenaan haitata yhteiskunnan muiden jäsenten elämää.

 9. Molemmat voivat olla totta:
  1. Ihmisen toimien kiihdyttämä ilmastonmuutos on katastrofaalinen riskitekijä tulevaisuudellemme ja sen torjuminen vaatii isoja toimia.
  2. Useat ympäristöjärjestöt on perustettu lähinnä ajamaan henkilökohtaisia poliittisia etuja ja/tai ne toimivat venäjän rahoittamina laitoksina joiden tarkoitus on luoda riitoja demokraattisiin yhteiskuntiin.

Kommentoi