Korpisoturin päivitys

Valmiina ollaan. Puolustusvoimat nostaa valmiuttaan. Proto pyörii jo valmiina ja ukot odottaa tuvassa jakkaralla. Venäjä alkaa mahdollisesti sijoittamaan ydinohjuksia Valko-Venäjälle. Ranskan presidentti puhuu pehmeitä, haaveilee EU:n yhteisestä puolustuksesta. Ruotsi sekoaa saappaisiinsa. Baltian maat valmistautuu Venäjän varalle ja moni maa antaa aseistusta sekä koulutusta Ukrainalle. Erikoista on, ei ole ainakaan tylsää. Vettä on jäällä erämökin rannoilla, huomenna se jäätyy…

Onkohan pääsikunnasakin joku ”sotasiipi” kun tuommoisia lausuu:

HS: Pääesikunnan valmiuspäällikön mukaan valmiutta on tehostettu https://www.is.fi/kotimaa/art-2000008552263.html

”PUOLUSTUSVOIMAT on tehostanut valmiuttaan kiristyneen tilanteen vuoksi, sanoo pääesikunnan valmiuspäällikkö Janne Huusko Helsingin Sanomille.

Huuskon mukaan tilanne on heikentynyt jo pitempään eli pari kolme viime kuukautta”

16 vastausta artikkeliin “Korpisoturin päivitys”

 1. Tällä hetkellä Valko-Venäjän kansa on neutraalia; eivät halua kumartaa itään tai länteen vaan olla itsenäisiä. Haluaisivat tehdä kauppaa EU:n kanssa kuin myös Venäjän kanssa.

  Tuon tempun kun tekevät niin voipi olla että kansan tuen rippeetkin menevät.

  1. Eihän sinne venäjille jää kuin kourallinen sotahulluja vartiomaan pommiensa päällä. Kansa koukkaa omia teitään kohti zausevitsejä tuomioineen.

  2. Diktaattori Likasanko haluaa varmistaa että hän klaaninsa kanssa saa olla johdossa vielä pitkään, se ajaa omaa etuaan sallimalla venäläisten joukot ja ohjukset maassaan.

 2. Luulisi, että Ahvenanmaan demilitarisointisopimuksen purku olisi yksinkertaista, kun sopimuskumppanit ovat eu-maita. Eikö Suomi uskalla olla aloitteellinen?

  Varustelun kannalta olisi välttämätöntä irtisanoa NL:n kanssa tehty sopimus olla linnoittamatta Ahvenanmaata. Sellainen sopimus palvelee ainoastaan Venäjän etua.

  Jos A myytäisiin Ruotsille ei linnoittamattomuussopimus sitoisi sitä.

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fcf0724-38a7-47ff-82e5-de82a30e741a

     1. Lisäys:

      Tämän Diktaattori Putin lukee mielellään SUOMEN PÄÄMINISTERIN sanomana:

      ”Pääministeri ei usko Suomen hakevan sotilasliitto Naton jäsenyyttä” (YLE)

      Saa varmaan jonkun prenikan kuten Lipponen ja muut punaiset on jo saaneet.

 3. Belarusin johtaja oli aikoinaan viisas, kun erotti Belarusin Venäjästä doveltaen meikälaista mallia talouselämän muutoksessa. Pidettiin maa-alueet ja suurteollisuus valtiolla eli oligarkeilta turvassa. Mutta annettiin mahdollisuus pienyrityksille ja ihmiset saivat hankkia omistusasuntoja.
  Taloudellisessa murroksessa venäläisten miesten elinajanodote aleni toista kymmentä vuotta, mutta en pitäisi ihmeenä, jo Belarusin miesten keski-ikä olisi hiuka kohonnut.
  En ymmärrä, miksi Lukashenko nyt haluaa vastustaa muutosta. Mahtaneeko pelätä kaaosta ja oligarkkien ryntäystä Venäjältä valtaamaan Belarusin rikkauksia.

 4. Ainakin minun arvostukseni Mariniin laski melkoisesti.

  **************************************************************************
  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/fef2d208-cab4-4a9f-9f75-c04b8937b942
  20.1.2022
  ,
  Marinin Nato-lausunto nostattanut kovaa kritiikkiä – ”Pelaavat yksin Venäjän ja Putinin pussiin”

  Pääministeri Sanna Marinia (sd) syytetään myös siitä, että hän poikkesi valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteon Nato-linjauksesta.
  ,
  Valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko on Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan tärkein ohjausasiakirja.
  .
  Elinkeinoelämän valtuuskunnan (EVA) toimituspäällikkö Sami Metelinen syyttää Marinia vakavasta ulkopoliittisesta virheestä. Hänen mukaansa Marinin muotoilu kaventaa Suomen ulkopoliittista liikkumatilaa antamalla ymmärtää, ettei Suomi tosiasiassa pidä ovea auki Natoon edes tarvittaessa.

  Kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen sanoo, että Marinin huolimattomat ja harkitsemattomat puheet pelaavat yksin Venäjän ja Putinin pussiin.

  1. Lisäys:

   Näin vakavasta asiasta Manna Sarin pistää ihan omiaan…

   ”– Suomen ulkopolitiikkaa johtaa TP (tasavallan presidentti) yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. (Marinin kanta) ei vaikuta PerL menettelyssä tehdyltä. Onko kyse PerL:n rikkomisesta.” (IS)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *