Venäjä haluaa saada Kiinan mukaan sotaan

Tässä suoraan IS linkistä:

”Venäjä ja Kiina ovat pitäneet ensimmäisen yhteisen sotaharjoituksensa sen jälkeen, kun Venäjä aloitti kolme kuukautta sitten hyökkäyssodan Ukrainassa, kertoo The New York Times.

Asiaa kommentoi lehdelle korkea-arvoinen amerikkalainen virkamieslähde, jonka mukaan hallitus oli seurannut sotaharjoitusta Koillis-Aasiassa, kun Yhdysvaltain presidentti Joe Biden tapasi Australian, Intian ja Japanin johtajat Tokiossa.

Nimettömänä puhunut virkamies sanoi, että Venäjä ja Kiina lähettivät pommikoneet Japaninmeren yli ja lentokoneet jatkoivat matkaansa etelään kohti Itä-Kiinan merta.

Etelä-Korean viranomaiset ovat sittemmin vahvistaneet, että kaksi kiinalaista ja neljä venäläistä sotakonetta saapuivat sen ilmapuolustuksen tunnistusalueelle.

Yhteinen sotaharjoitus näyttää olevan merkki Kiinan ja Venäjän vahvoista siteistä Ukrainan sodan aikana.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov kommentoi aiemmin, että Venäjä keskittyy suhteiden kehittämiseen Kiinan kanssa. Lavrov muotoili, että Kremlin tavoitteena on kehittää edelleen suhteita Kiinaan nyt, kun länsi on ottanut ”diktaattorin kannan” Ukrainan sodan keskellä.”

Venäjän on pakko saada toinen rintama vaikka niin että toinen maa joka on sen liittolainen sen järjestää. Nyt Kiina alkaa toimimaan vastoin sen omia etujaan. Jos Kiina laukaisee sodan hyökkäämällä Taiwaniin niin se tulee pelaamaan täysin Venäjän pussiin ja maasta tehdään samanlainen hylkyvaltio. Vieläkö kiinnostaisi ostaa kiinalaisia ylihintaisia i-Phoneja…🤔

3 vastausta artikkeliin “Venäjä haluaa saada Kiinan mukaan sotaan”

 1. No ei kaikki mutta ostajia on silti paljon
  Ja syynähän on pelkästään raha puolessa kun se roina maksaa puolet siitä mitä alkuperä valmistajan tekemä tuote
  Kestävyyshän ei olekkaan se ykkös asia lainkaan
  On toki sekin ettei tehdä muualla kun Kiinassa terv tepivaari

 2. Kun venäjän joukot hyökkäsivät Ukrainaan, niin useat (viisaat) poliitikot Suomessa ja muullakin Euroopassa sanoivat, että Putinin ei tule sada tuntea voittaneensa hyökkäyksessä. Voitontunteinen Putin olisi entistä suurempi riski koko Euroopalle.
  .
  Yhdysvaltain entinen 98-vuotias ulkoministeri Henry Kissingeriin ei ole lukenut historian läksyä.

  *****************************************************************************
  Arthur Neville Chamberlain, oli brittiläinen liikemies ja konservatiivipoliitikko, joka oli Yhdistyneen kuningaskunnan pääministeri ennen toista maailmansotaa vuosina 1937–1940.

  Chamberlain allekirjoitti kohutun Münchenin sopimuksen Adolf Hitlerin kanssa syyskuussa 1938.
  Chamberlainia pidetään 1900-luvun epäsuosituimpana pääministerinä, koska hänen myöntyväisyyspolitiikkansa johti Tšekkoslovakian luovuttamiseen Saksalle.
  Samana vuonna hän luopui Kuninkaallisen laivaston tukikohdista Irlannin vapaavaltiossa, mikä antoi saksalaisille sukellusveneille mahdollisuuden pysyä 200 mailin päässä Irlannin länsirannikolta, jossa ne saattoivat pysäyttää kauppalaivoja.

  https://fi.frwiki.wiki/wiki/Neville_Chamberlain

  Chamberlain uskoi tehneensä kunniallisen sopimuksen.

  Kaksi miestä allekirjoittavat asiakirjan välittömästi. Myöhemmin, kun Reichin ulkoministeri Joachim von Ribbentrop moitti Hitleriä tämän asiakirjan allekirjoittamisesta, Führer vastasi, että ” oli turhaa ottaa sitä vakavasti. Tällä paperilla ei ole mitään arvoa.

  *****************************************************************************
  https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008798473.html

  26.5.2022

  Britannia: Venäjän maahanlaskujoukot ovat epäonnistuneet monin paikoin – Zelenskyi tyrmää Kissingerin ehdotukset alueluovutuksista Venäjälle.
  .
  Presidentti viittasi Yhdysvaltain entiseen ulkoministeriin, 98-vuotiaaseen Henry Kissingeriin, joka ehdotti Davosin talousfoorumissa, että Ukraina voisi luovuttaa joitakin alueitaan Venäjälle.
  .
  ”Herra Kissinger ilmestyy syvältä menneisyydestä ja sanoo, että osa Ukrainasta pitäisi antaa Venäjälle, jotta Venäjä ei vieraannu Euroopasta.”

Kommentoi