Puten uusin temppu

Putln kiirehtii ”kansanäänestyksiä” Ukrainalta valloitetuilla alueilla. Se tarkoittaa, että nuo alueet julistettaisiin osaksi Venäjää ja Putte voisi valehdella ”puolustavansa Venäjää” kun yrittää estää ukrainalaisia ottamasta niitä takaisin. Jonkinlaista osittaista liikekannallepanoa on uumoiltu, ”Venäjän puolustaminen” antaisi syyn siihen. Myös ydinaseilla pelottelu voisi tulla kyseeseen. Putin on sanonut auemmin että niitä voitaisiin käyttää vsin jos ”Venäjän olemassaolo” on uhattuna. Kun Ukrainan alueet olisi liitetty Venäjään voisi  sotimista niiden pitämiseksi väittää ”eksistentiaaliseksi kysymykseksi”.

Lännen ei pidä taipua pelotteluun. Ukrainalle pitäisi antaa entistä tehokkaampia aseita, esimerkiksi tankkeja, jotta sen eteneminen vauhdittuisi. Tosin nyt alkaa olla jo myöhäistä siinä mielessä että Venäjä suunnittelee ”kansanäänestyksiä” jo ensi viikolle. Toivotaan, että Puten rosvojoukot romahtavat pahasti jo sitä ennen.

5 vastausta artikkeliin “Puten uusin temppu”

 1. Niin,,,olisko ollut liikekannallepanon julistaminen. Tuttavani laittoi myös viestiä että 18-65 vuotiaita miehiä olisi kielletty poistumasta maasta? Tiedä häntä ….

  ”There was speculation that Putin would announce full mobilization in his speech tonight.

  That speech has now been postponed to another date and time.” (Visegrad24)

  1. Piti olla tiistai-iltana puhe mutta se on siirretty keksiviikolle.

   Olipa äsken hyvä sarja Mike Tysonin elämästä mikä tuli katsottu loppuun

 2. Joo, lisää aseita ja kalustoa Ukrainalle.

  Esimerkiksi Australia on lahjoittanut Ukrainalle panssaroituja 4×4 ajoneuvoja Bushmaster noin 60 kpl. Ukraina pyytää niitä lisää kun oikeita läntisiä rynnäkköpanssarivaunuja (IFV) ei jostakin syystä anneta.

  Onhan sellainen selvästi parempi kuin kuljetus vaikkapa kuorma-auton lavalla.

  1. Venäjällä on helkutinmoinen kiire yrittää julistaa jo valloitetut alueet joita Ukraina valloittaa takaisin niin kansantasavalloiksi Venäjä nyt yrittää niitä julistaa ja että äänestys sitten että kuuluisivat osaksi Venäjää. Duumassa ja Kremlissä on saatananmoinen kiire….sitten voisivat kertoa että Ukraina hyökkää ”Venäjään”. Eli näille alueilleen joita venäläiset on varastamassa paperilla. Kuulostaako tutulta …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *