Feministit marssivat tasa-arvon puolesta

Venäjä on pakottamassa leijonaosaa täysi-ikäisistä miehistä rintamalle suorittamaan joukkomurhia ja muita sotarikoksia surkealla henkiinjäämisprosentilla. Venäjän naiset ovat tältä uhalta turvassa, uhka kohdistuu vain miehiin. Kyse on sukupuolittuneesta ongelmasta.

Marssi muutokselle

Äänekkäimmät feministit ovat viime vuosina muistuttaneet, miten he välittävät suuresti kaikkien sukupuolten oikeuksista, siten siis myös miesten oikeuksista. Koska nyt on esillä valtava, miljooniin miehiin kohdistuva julma uhka, he ovat tietenkin valppaina. Sanna Marinin tähdittämä jättitilaisuus toi Helsingin torille kymmeniä tuhansia feministejä vaatimaan oikeutta venäläisille miehille.

Tilaisuudessa julistivat feminististä solidaarisuutta myös Krista Mikkonen, Anna-Maja Henriksson, Maria Ohisalo sekä joukko eturivin taiteilijoita. Paikalla olivat myös edustajat Amnestysta, SPR:stä, Feministisestä puolueesta, SYL:stä sekä Greenpeacesta, joka ikävöi miesten joutumista ympäristötuhon aiheuttajiksi Ukrainassa. Yhteen ääneen ryhmä vaati itänaapuriamme tilille ja miesten sortamisen loppumista sekä muistuttivat myös, että intersektionaalinen feminismi puolustaa kaikkien sorrettujen oikeuksia. ”Emme ole naisliike, vaan ihmiskunnan tulevaisuuden liike” lausuttiin lavalta ja yleisö hurrasi.

Ainoa huono puoli ylläolevassa on, että sitä ei oikeasti tapahtunut. Miksi?

3 vastausta artikkeliin “Feministit marssivat tasa-arvon puolesta”

  1. Nyt ei taida naisasianaiset ja ministerirouvat tykätä kirjoituksestasi. Minä tykkäsin.

    1. Niin, minun ongelma feministinä kun on että haluan antaa hoitajille lisää palkkaa mutta en halua kiistää naisten(kaan) oikeutta fyysiseen koskemattomuuteen. Pitäisi olla toisin päin että voisi ratsastaa uudella aallolla. Mutta hei, koirat haukkuu, karavaani kulkee.

  2. Kannatan itse tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Kun vielä tietäisi miten ne määritellään ja mitataan. Miten olisi Märta Tikkasen määritelmä ”Samat oikeudet, samat velvollisuudet”, jolle määritelmälle feministit eivät lämmenneet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *