13 vastausta artikkeliin “Kaksi kokoomuslaista kenraalia pääsi Eduskuntaan – hyvä”

 1. Pekka Toveri on kyllä pätevä. Hyvät keskustelut monesti hänen kanssaan Twitterissä. Paljon käyttää Twitteriä kuten Emil Kastehelmi. Heidän juttujaan on mukava lukea ja monesti kommentoivat samoista asioista kuin itse olen kiinnostunut.

  Pekka on myös muissakin keskusteluissa minun yksityisellä tilillä jäsen…

  1. Se on hyvä alusta kun haluaa ”twiitata”, lyhyttä keskustelua, toisaalta lähteet saa normaalisti 👍

 2. Perussuomalaisten listoilta Keski-suomen Laukaasta eduskuntaan nousi EVP Everstiluutnantti Tomi Immonen.

 3. Tässä vielä näiden tyly kohtalo:

  ”Suomen jäsenyyttä sotilasliitto Natossa vastustaneista kansanedustajista lähes kaikki putosivat tulevasta eduskunnasta.

  Maaliskuun alussa Suomen Nato-sopimusta vastaan äänestivät vasemmistoliiton Matti Semi, Katja Hänninen, Anna Kontula, Johannes Yrttiaho, Veronika Honkasalo ja Markus Mustajärvi sekä Valta kuuluu kansalle -puolueen Ano Turtiainen. Tästä joukosta ainoastaan Honkasalo ja Kontula uusivat paikkansa sunnuntain vaaleissa. Mustajärveä lukuunottamatta kaikki olivat ehdolla.” (3.4.2023 YLE)

  Jos tälläisenä aikana ei aivot raksuta sen verran että ajattelee edes jotenkin Suomen puolesta asioita eikä oman ikiaikaisen tavan mukaisesti kun elettiin sitä YYA aikaa mutta ei.

  Eniten ihmetyttää Semin asenne, tiedän että hänen suvultaan jäi sotien jälkeen paljon maita ja oma tila. Silti hännystellään Venäjää ja ”ymmärretään” niitä…

  En vaan tajua. En.

 4. Ehkäpä se on hyvä että tällaisena aikana on turvallisuuspolitiikan osaamista. Limnell minua vähän mietityttää, hän on ollut aikamoinen tuuliviiri ja tuntuu että pääsy mediaan on ollut tärkeämpää kuin faktojen tunteminen. Toivottavasti tsemppaa.

 5. Kari piirsi aikanaan kokoomuksen ”Kypäräpapiksi”.
  Kokoomuksen kannatus on etelässä ja nyt tulee huoli että muistavatko mitä on Pasilan takana?

 6. Suomen Sotilaan blogistin todella asiallinen kirjoitus:

  KENRAALITASON ASIANTUNTEMUSTA EDUSKUNTAAN
  3.04.2023 by Pekka Virkki
  ”Suomessa on perinteisesti hiukan karsastettu sotilaiden osallistumista politiikkaan, mutta Venäjän suurhyökkäyksen ja Nato-prosessin myötä ovat kansalaiset alkaneet arvostaa entistä enemmän myös evp-upseerien kovaa maanpuolustus- ja turvallisuusasiantuntemusta.

  Tämä näkyi eduskuntavaalituloksessa hyvin selvästi.

  Kenraalikuntaan aiemmin kuuluneista eduskuntaan nousivat entinen puolustusvoimain komentaja Jarmo Lindberg sekä kenraalimajuri evp Pekka Toveri, jonka Suomen Sotilaaseen kirjoittamat Ukraina-tilannekatsaukset lukeutuivat suosituimpiin juttuihimme.

  Panssarikoulun johtajana (2000-2002) sekä Panssariprikaatin komentajana (2011-2013) työskennellyt Toveri kartutti kansainvälistä kokemusta puolustusasiamiehen tehtävässä Yhdysvalloissa ja Kanadassa vuosina 2016-2019, minkä jälkeen hänet nimitettiin pääesikunnan tiedustelupäälliköksi.

  Kenraali Jarmo ”Charles” Lindberg puolestaan on entinen hävittäjälentäjä, joka toimi komentajana ensin Ilmavoimissa 2008-2012 ja sitten Puolustusvoimissa 2014-2019 – toisin sanoen Krimin miehityksen jälkeiset viisi vuotta. Hänen kausillaan niin Ilmavoimien kuin sittemmin myös muiden puolustushaarojen länsiyhteistyö syveni merkittävästi.

  Myös lukuisia muita maanpuolustus- ja turvallisuusasioissa vahvasti profiloituneita henkilöitä sekä entisiä kadettiupseereja nousi eduskuntaan ensikertalaisina tai uusi paikkansa.

  Vaikeina aikoina heidän arvonsa ymmärretään. Hyvä niin.”

  Laitoin kokonaisuutenaan tähän, oli erittäin asiallinen kirjoitus, jos jotain vaivaa niin poistakaa…

 7. Toveri on kyllä sellainen kaveri, joka tietää paljon. Hyvä että haki eduskuntaan, niin saatiin sinnekin jämäkkä kaveri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *