Persu-sisäministeri on syyllinen

Vuonna 2015 Petteri Orpo oli sisäministeri, kun Suomeen saapui kansainvaellus turvapaikanhakijoita. Silloin ainakin julkisuudessa nimenomaan sisäministeri leimattiin syylliseksi siihen että se porukka päästettiin Suomen alueelle. Ei pääministeriä, eikä hallitusta vastaan hyökätty asiasta, vaan nimenomaan sisäministeriä.

Nyt Suomessa on persu sisäministerinä. Eikös jo johdonmukaisuuden vuoksi sisäministeri ole nyt syyllinen siihen, että ryssiä päästetään Suomen alueelle?

18 vastausta artikkeliin “Persu-sisäministeri on syyllinen”

 1. Tulijoiden sekaan on luultavasti ujutettu vakoilijoita ja sabotöörejä.

  Sitä paitsi Putin pitää kaikkia maassamme asuvia venäläisiä kaartiinsa kuuluvina, vaikka asianomaiset eivät sitä aina hyväksyisikään.

  Supo on varoitellut etenkin kiinalaisista ja venäläisistä pyrkimyksistä.

  Minusta myös eeuun agentteja on liikaa.

  1. Niin. Ei ole mitään merkitystä kuka nyt on sisäministeri (ollut sen muutaman päivää), kyllä ongelma on monen vuosikymmenen takaa kun näitä ryZZiä on päästetty sankoin joukoin, milloin vasemmistojohtoisen tai porvarijohtoisen hallituksen ja päättäjien toimesta ja antoivat näiden pesiytyä tänne Suomeen asumaan. Se 5. kolonna on täällä tälläkin hetkellä …

 2. Aiemmin Suomeen päästetyt venäläiset ovat tietenkin suuri ongelma Suomessa – niistä pitäisi päästä eroon.

  Kuitenkin venäläisiä tulee koko ajan lisää Suomeen eri syistä. Pitäisi sulkea Suomi kokonaan venäläisten tulolta Suomeen. Rajavartiolaitokselle ohje, että yhtään venäläistä ei saa päästää Suomeen, mistään syystä. Sen ohjeen tekeminen on sisäministerin asia.

  1. Eeuu saattaa ryppyillä kieltos vastaan. Muistaakseni aiemmin Stubb sanoi, ettei venäläisten kiinteistökauppa voida rajoittaa eu-sääntöjen takia. Vai oliko kyseessä Euroopan Neuvoston kanta?

   1. Stubb ajoi agendaa jolla venäläiset olisi saaneet viisumivapauden Suomeen, lähes maanpetollinen ehdotus…

    1. Stubb oli silloin kauan sitten samanlainen naiivi kuin lähes kaikki Euroopan poliitikot. Kuvittelivat, että ryssistä voisi tulla ihmisiä kaupankäynnin ja kanssakäynnin avulla. Melkoisen moni heräsi ”Ruususen unesta” 24.2.2022 kun imperialistinen roistovaltio Venäjä teki brutaalin täysimittaisen hyökkäyksen Ukrainaan yrittäen valloittaa koko Ukrainan ja murhata presidentti Zelenskin.

     Toivottavasti kaikki persut ovat jo heränneet ”Ruususen unesta” – ei ole pitkää aikaa kun persuissa oli liuta venäjämielisiä. Stubb ei ole koskaan ollut venäjämielinen, hieman naiivi kylläkin.

     1. PS on ollut kriittinen eli arvioiva Venäjän suhteen. On suhtauduttu myönteisesti myönteiseen toimintaan ja ensimmäisenä vastustettu sotilaalliseen vihamielisyyteen viittaavia toimia, kuten epäilyttäviä kiinteistöhankintoja.

      Nyt niitä myönteisiä yhteistyömuotoja ei ole liiemmin näkyvissä, eikä varmaankaan ole tietoa, mitä kautta niihin päästäisiin.

      Kyllä minä pidin Stubbin toimia liian rohkeina. Mutta taisi tulla varovaisemmaksi myöhemmin. Ressukka ei taida ymmärtää sitäkään uhkaa, mikä tulee Suomelle Unionin suunnasta.

 3. Kyllä Orpo oli voimaton sillä tilanteen lopulta korjasi pres Niinistö?

  1. Siis yksi henkilö vastuussa, kun koko hallitus ei tehnyt mitään?
   Jo on paksua.

 4. PS:n sisäministeri ei yksin edelleenkään päätä Suomen ulkorajoista Juhani.

  Mutta nyt tapahtuu!

  Suomi kiristämässä Venäjän kansalaisten matkustamista Suomeen ja Suomen kautta muihin Schengen-maihin https://www.is.fi/kotimaa/art-2000009683271.html

  ”SUOMI on kiristämässä Venäjän kansalaisten matkustamista Suomeen ja Suomen kautta muualle Schengen-alueelle. Asiasta linjattiin tänään presidentin ja valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisen ministerivaliokunnan yhteiskokouksessa.

  Kokouksessa todettiin, että Venäjän kansalaisten matkustaminen voi edelleen vaarantaa Suomen kansainvälisiä suhteita. Ei-välttämättömän matkustamisen rajoittamista on siksi syytä jatkaa ja rajoituksia kiristää väärinkäytösten estämiseksi, tiedotteessa todetaan”

  1. Myöskään Petteri Orpo sisäministerinä vuonna 2015 ei päättänyt yksin, mutta nimenomaan Orpoa syytettiin turvapaikanhakijoiden päästämisestä Suomeen.

   Kirjoitukseni ”pihvi” ei ole vieläkään löytynyt. Vuonna 2015 sisäministeri ”oli syyllinen” – vuonna 2023 sisäministeri ”ei ole syyllinen”.

   Pahoin pelkään, että ei ryssien tuloa Suomeen estetä vieläkään.

   1. Nyt tapahtuu. Se on tyhjääkin parempi. Olisi fiksumpaa jos näiden vihrervassareiden ja punaisten touhuihin puuttuisimme enemmän …

    1. Minusta on erinomainen asia, että Suomessa on nyt ainakin periaatteessa porvarihallitus. Kokoomus, persut ja kristilliset ovat lähtökohtaisesti OK. Pahoin pelkään, että rkp on ongelma – toivottavasti olen väärässä.

     Punikit ovat nyt oppositiossa ja räkyttävät sieltä – siinäpähän räkyttävät.

     1. RKP järjestää vielä kasan ongelmia, koska ovat oikeasti punaisia, minun mielipide.

 5. Suomi demokraattinen valtio, toisin kuin joku vitun ryzzä. Täällä mikään asia ole yhden jantterin peukalon alla, vaikka blogialustalla joka saatanan asia vedetään huvittavuuteen asti jonkun poliittisen ideologian läpi, lukuun ottamatta ehkä jotain emäntäkoulureseptejä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *