Ukrainan Suuri Vastahyökkäys – ollakko, vaiko eikö olla

On mielenkiintoista seurata miten varsinkin sotilasasioista kiinnostuneet henkilöt (esimerkiksi korkea-arvoiset evp. upseerit) ”ympäri Maapalloa” kommentoivat Ukrainan sodan nykytilannetta.

Odotetaan kuin kuuta nousevaa, että milloin ja missä se SUURI vastahyökkäys oikein alkaa.

Jotkut tyytyvät  ihan asiallisesti toteamaan, että se vastahyökkäys ei ole vielä alkanut, vaan Ukrainan joukot vasta etsivät pitkästä rintamasta heikkoa kohtaa, johon kannattaisi iskeä.

Joku on huolissaan siitä, että Ukraina ei osaa keskittää ratkaisevaan kohtaan riittävän suurta ylivoimaa.

Joku heristää sormea, että ei niin saa sotia, kun Ukrainan joukoille tulee jossakin pienessä tiedusteluhyökkäyksessä vähän tappioita – tietysti niissä tulee tappioita, mutta myös saadaan hyödyllistä tietoa.

Minulle tämä on mielenkiintoista aikaa.

——

Se on kuitenkin ihan perseestä, että Joe Biden ei ole vieläkään antanut Ukrainalle, Ukrainan välttämättä tarvitsemaa materiaalia:

– ATACMS-ohjuksia raketinheittimiin HIMARS;

– F-16 hävittäjiä laajalla asevalikoimalla;

– Abrams-taistelupanssarivaunuja;

– jne., jne.

Joe Biden harrastaa neliraajajarrutusta – ja se tietää aivan turhia tappioita Ukrainalle ja ukrainalaisille.

9 vastausta artikkeliin “Ukrainan Suuri Vastahyökkäys – ollakko, vaiko eikö olla”

 1. Ei aina noista uutisoinnista tiedä mikä pitää paikkaansa, esim se että puolet (3) Suomen lahjoittamista leopardeista olisi tuhottu. Itse en tiedä tuon uutisen varmuutta.

  1. Kenraalimajuri Pekka Toverin mukaan niitä ei ole tuhottu, vaan vauriot voidaan korjata. Toveri on ollut myös Panssariprikaatin komentajana – ei ihan täysin sivullinen henkilö.

 2. Niin, saa nähdä onko tämä nyt se vai onko Ukrainalla jokin ässä vielä hihassa. Parempi olisi olla sillä hyökkäys on aina kuluttavampaa ja pienemmällä ei ole varaa kärsiä suurempia tappioita.
  Ukraina teki sodan alussa virheen kun ei uskonut USAn tiedustelun varoituksia Venäjän hyökkäyksestä. Venäjä ei ehkä olisi päässyt etenemään noin pitkälle jos Ukrainan armeija olisi mobilisoitu ajoissa.

 3. Ei tarvitse lukea asiantuntijoita (ihan oikeitakin) montaa minuuttia kunnes löytää pari tusinaa erilaista, perusteltua, tutkittua, analysoitua näkökulmaa – kaikki keskenään ristiriitaisia.

  Eiköhän tässä kohtaa ole paras odottaa rauhassa varmistettua tietoa.

 4. Ei ole menossa vielä suuri vastahyökkäys. Edelleen tunnustellaan ja etsitään todellista murtokohtaa. Suuri vastahyökkäys vaatii kaikki aselajit käyttöön ja nyt ei ole niin.
  Sekä emme voi odottaa täällä ”kehitysmaassa” nimeltä Eurooppa että Yhdysvallat hoitaa kaiken.

 5. Ukrainan presidentti Zelenskyi kirjoitti juuri omalle Twitter sivuilleen:

  ”Thank you @POTUS for another package of defense assistance. Weapons and military equipment worth $325 million is exactly what the 🇺🇦 Defense Forces need today. We appreciate the unwavering support of the friendly 🇺🇸 people. And effective assistance in liberating the territories temporarily occupied by the Russian aggressor. Together we will restore Ukraine’s territorial integrity, preserve its independence and protect its democracy.”

  Vai ei saa Yhdysvalloilta tukea…🤔

  Yhdysvallat on tukenut enemmän kuin muut yhteensä

  1. Kun Biden on neliraajajarruttanut mm. ATACMSien, F-16 hävittäjien ja Abrams-panssarivaunujen toimittamista Ukrainalle, niin se on maksanut ja maksaa Ukrainalle paljon ukrainalaisten kaatumisina, haavoittumisina, invalidisoitumisina, jne. Puhumattakaan valtavista taloudellisista menetyksistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *