Putin on kuollut!

…no, todennäköisesti ei ole. Mutta tarinan absurdius on tarina itsessään. Istukaapa mukavasti hetken aikaa, ystävät hyvät.

Yle kertoi pari päivää sitten seurantaketjussaan kremlin tiedottajan ulosannista, siteeraten brittimediaa. Kremlistä tulleen viestin sisältö oli, että Putin ei ole kuollut. Lähtökohtaisesti sääntö on, että venäjän virallinen tieto on 180 asteen kulmassa totuudesta. Siten siis ukkopaha olisi kuollut.

Vaan mikä oli lähde? Tämä tuli Telegram-kanavalta General SVR, jota maammekin media on ajoittain siteerannut. Jos Telegramia käyttää, heidät löytää täältä. Kanava väittää sisällön tulevan lukuisilta eläköityneiltä tiedustelu-upseereilta, joilla on erinomaisia kontakteja. Herra yksin ties onko näin, mutta ainakin tarinaa löytyy.

Neljä päivää sitten kanava todellakin kertoi että putte-possu oli potkaissut tyhjää. Tarina sisälsi yksityiskohtia, kellonaikoja sun muuta. Kiireisin operaatio oli saada kaksoisolento aktiiviseksi. Ukrainassa pitkään toiminut arvostettu brittitoimittaja ja kirjailija John Sweeney ei osta koko tarinaa, mutta toteaa Putinin kuitenkin kadonneen muutama päivä sitten. Jos luotamme hänen tarkkaan silmäänsä, hän arvioi että kaksoisolennon kanssa pidettiin turhaa hoppua, koska hänet oli niin helppo tunnistaa tuoreimmista esiintymisistä.

Tarinaa on yhä jatkettu alkuperäisellä kanavalla. Siinä kerrottiin, minkälainen vääntö piti tehdä niiden lääkärien kanssa jotka olivat paikalla diktaattorin kuollessa. Paljon on myös juteltu siitä miten Putinin perheen kanssa tehdään. Kertomusten mukaan vallassa on nyt tunnettu voimahahmo Nikolai Patrushev ja esiripun takana kiirehditään kovaa vauhtia vallanvaihdosta tai -kaappausta.

Edelleen, hyvät ystävät, ylläoleva on tarina, ellei ihmeen kaupalla joku toisin todistaisi. Mutta tarinan olemassaolo itsessään on mitä erinomaisinta hupia. Se selkeästi myös pelotti Kremlin haukkoja, kun niin kovaan ääneen piti hyökätä kertomusta vastaan. Kaikki, mikä heikentää vallanpitäjiä itärajan väärällä puolella, on hyväksi.

Toistaiseksi suosittelen ottamaan viihteenä. Saa sitä toiveajattelua olla. Siksi kait jotkut lottoakin pelaavat.

7 vastausta artikkeliin “Putin on kuollut!”

 1. Eikös se tsetseenijohtajakin ollut kuollut , sitten koomassa ja sitten se heräsi 😂

  1. Esiintymisestä kyllä paistaa läpi terveysongelmat, mutta kuolleelta kuitenkin verrattain sujuvaa 😂

  2. Kyuu, jos oikein monta kertaa tarkkaan tuon päivityksen katsoo niin…

   Hmm…?

 2. Joka kaikkeen uskoo saa uskoa vaikka senkin että lehmä lentää tosin itse olen sellasenkin kyllä nähnyt
  Ja absoluuttina ihmisenä ei ollut alkolla osuutta tosin sitä lehmää lennätti pyörremyrsky noin kahden metrin korkeudella josta sitten putosi ja kuoli terv tepivaari

 3. Kaikki tieto on seulottava tiheällä kammalla. No kuolleenakin elämä jatkuu sillä puheita ja kokouksia voi olla varastossa julkaistavaksi jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *