Kävin Molarin Matin vieraana

Molaritube on ajankohtaisen poliittisen keskustelun kanava, jossa ei ole ennalta sovita poliittista mielipidettä. On piristävää nähdä keskustelua, jossa ennalta sen paremmin vasemmisto kuin oikeistokaan ei ole kaikesta oikeassa tai väärässä. Sain itse kutsun kanavalle ja juttelimme yhtä sun toista.

Ajatuksemme lyhyestä jutustelusta vähän venähti ja leikkailujen jälkeenkin lähes puolitoista tuntia juteltiin – eikä jokaista kiveä käännetty. Keskustelussa myös päästiin pallotteluun jossa heiteltiin avoimin mielin ajatuksia ilman tarvetta absoluuttiselle totuudelle.

Aihepiireissä käytiin kosketuksia eri syvissä päädyissä omien kokemusteni pohjalta – kommunisteista kansallismielisiin ja kaikkea väliltä. Lisäksi puhuimme vähän kulttuuripiireistä ja niiden kyvyistä hyväksyä erilaisuutta. Parhaani mukaan koitin haastaa stereotypioita ja osoittaa mahdollisuuksia olevan uhkia enemmän. Matti huolehti, ettei vastauksia nielty purematta.

Itse olen pitänyt pidemmistä keskusteluista muutoinkin, jos tarkoitus olisi vaikeaa asiaa ymmärtää niin alle tunnissa ei pitkälle pääse. Ylellä on fiksuja toimittajia mutta liian moni asia jutellaan vartissa ja jää pintaraapaisuksi. Muutaman sekunnin tiktok-videoiden ja ohimenevän huomion keskellä on erinomaista pystyä keskittymään asiaan. Ei perinteiselle kirjalle ole voittajaa tokikaan ja itselläkin olisi kirjoitettuna jos vain saisi julkaistua. Vaan niiden rinnalla myös terävä keskustelu löytää paikkansa.

Kuuntele ja kommentoi.

4 vastausta artikkeliin “Kävin Molarin Matin vieraana”

  1. Niin, on hyvä että meillä on puolueita ja niihin sitoutuneita ihmisiä mutta useammin soisi näkyvän sellaista tosiasioihin perustuvaa dialogia jossa totuutta ei kielletä tosiasioista piittaamatta silloin kun oma puolue on selvästi erehtynyt. Tai niin kuin nyt kun Orpo puhui vastoin tosiasioita mutta selitti sen olleen ”pientä epätarkkuutta”. Selitys jonka olisi voinut laittaa hyvin Uuno Turhapuron repliikiksi elokuvaan.

  2. Se totuuden kertominen on monelle politiikolle täyttä hebreaa vaikka niin kyllä pitäisi tehdä

    Vaalien alla en usko heistä ketään sen verran puppuroottori pulisee mitä sattuu terv tepivaari

  3. Asiasta keskustelu on taitolaji jos sen oikein osaa eikä sorru alatyyliin.
    Politiikka on taitolaji puhua myönteiseen sävyyn
    ja eri asia on se itse asioiden hoitaminen…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *