Ruokaahan voi tehdä lähinnä kahdella tavalla; lämmittää raaka-aineita ja ehkä lisätä jotain, lopputulos ei kovinkaan kaksinen ole mutta lähteehän sillä nälkä. Toinen vaihtoehto on maukkaan ja herkullisen ruuan valmistamisen opetteleminen sekä erilaisten maustamistapojen opettelu. Pitää myöskin tässä jälkimmäisessä tapauksessa opetella erilaisten salaattien valmistaminen, salaatit ja vihannekset meillä ainakin kuuluvat jokaiselle aterialle; ovat myöskin perusedellytys terveelliselle ruokailulle.
En myöskään lähtisi toisen ruuanlaittoharrastusta nimittelemään konstailuksi; en tosin ole kokki mutta toisaalta, olen melko perusteellisesti yrittänyt perehtyä perheemme arkiseen ruuanlaittoon.
Tällä hetkellä opiskelen lähi-idän, aasialaisen ja ylipäätään Välimeren maiden maustamisen ja maustetahnojen valmistamista ja maustamisen perusteita. Muutama onnistuminenkin on ollut.
Edellisen lisäksi arvostan aivan tavallisen perinneruuan valmistamista; karjalais/venäläistä ruokaperinnettä, perinteisiä arkiruokia, erilaisten kalojen ja kalatuotteiden valmistamista jne.
Jos yrittää opetella valmistamaan maukasta ja ravitsevaa ruokaa; ei siinä todellakaan ole kyse kikkailusta vaan itsensä kehittämisestä ruuanlaiton vaativalla areenalla.

