Junttimaisuus loistaa

https://www.aamulehti.fi/kulttuuri/finlandia-palkittu-juha-hurme-latasi-palkintopuheessaan-opetelkaa-ruotsia-juntit-200569237/?sent=true#comments

Täytyy olla täysi ”juntti”, kun haukkuu suomalaisten enemmistöä tuolla tavalla.
Ainakaan en tuota kirjaa osta enkä lue, kun kirjoittaja on tuollainen asennevammainen.
Sitä paitsi tuo rantaruotsalaisten ikivanha murre, missäon suuri määrä suomen ja muiden kielten sekoitettuja sanoja, ei ole ruotsia, koska sitä ei edes Ruotsissa ymmärretä.

Tosin tuon ymmärtää, kun valitsija on rantaruotsalainen ja sitä pitää kehua…

Kohta eräs ruotsalaisuutta holtittomasti ihaileva älähtää, vaikka haukkuukin Pirkan blogia mennen tullen.

72 Replies to “Junttimaisuus loistaa”

 1. Kalle juuri siihen pyrkimiseen oppikouluun katson että ne aineet oliva t tiedossa mitä siellä opiskellaan .
  toki ne opetuskaavassa sitten olivat pakollsiakin omalla tavallaan muttei niin kun peruskoulussa .
  Elikkä ero on siinä oppikoulua ei tarvinnut kenenkään käydä pakon edessä peruskoulu sitä on .
  On toki selvä että oppikoulun käynyt sai parempia työpaikkoja kun muut . terv tepivaari

  1. Ennen oli ennen, nyt on nyt. Simputtaminen pakkoruotsilla alkoi kouluaikojesi jälkeen, vaikka kansainvälisyyden edistyessä olisi pitänyt olla päin vastoin. Eri oppilaitosten ohjelmassa englanti syrjäytyi pakkoruotsituksen tieltä, koska pöhkövaivaiset ja psykopaattiset poliitikot päästettiin sabotoimaan finnien koulutusta.

   1. Tietääkseni ennen oli kansakoulun ylemmillä luokilla mahdollisuus opiskella englannin alkeita.
    Kun peruskoulu-uudistus tehtiin, niin psykopaattiset isoruotsalaiset nationalistipoliitikot käyttivät kiikunkaakun -asemaansa häikäilemättömästi hyväkseen niin, että saivat englannin syrjemmäksi ja samoin teoin sabotoivat finnien menestystä.

    Johannes Virolaisella oli kiire saada peruskoulu-uudistus aikaan, joten hän taivutteli myös kokoomuksen suomalaisia sabotoivan pakkoruotsituksen taakse. Tästä palveluksesta psykopaatit antoivat Virolaiselle rotutohtori Freudenthalin muistomitalin, jonka ohessa kai annettiin jo tuolloin kassillinen kahisevaa.
    Myös Lipponen sai palveluksistaan psykopaattien hyväksi samat tunnustuksen osoitukset paljon myöhemmin. Ehkä Tarja Halonenkin olisi nuo palkinnot ansainnut, vahinko, ettei saanut, sillä Tarja ymmärtää rahan päälle yhtä hyvin kuin Ahtisaarikin tai oikeastaan paremminkin.

 2. Luin Jukka Hankamäen blogin ”Svenlandin-rangaistukset lukijoille” 29.11.2017. Valaiseva kirjoitus, jos on epävarma pitääkö Juha Hurmeesta puhua kirjailijana pienellä vai isolla alkukirjaimella.

 3. Romaanikirjailijan työ ja ammatti on ”heittää huulta”, ovat taiteijoita. Saattavat ainakin omasta mielestään olla fiksumpia kun me tavalliset perusjuntit. Odottavat lukijolta ja kuulijoilta enemmän kun pitäisi. Kuulija saattaa ymmärtää että aika ajoin päästävät suustaan sammakoita vaika kirjailija itse kokee vitsailevansa tai puhuvansa vertauskuvien kautta.
  No ei sitä käy kieltäminen että ”kokoonsa” nähden ruotsinkieli Suomessa on viime vuosien Finlandia karkeloissa ollut kovin paljon fokuksessa.

Kommentoi