Unelmablogialusta – sellaista ei tietenkään ole, eikä tule

Ajatukset eivät ole prioriteettijärjestyksessä. Numeroitu ne ovat siksi, että on helpompi kommentoida.

 1. Blogikirjoituksia, eikä kommentteja ei moderoida, eli ne ilmestyvät näyttöön reaaliajassa. Se mahdollistaa oikean keskustelun. Jos moderoidaan, niin se aiheuttaa sietämättömän viiveen.
 2. Blogialustan ylläpitäjät eivät sensuroi blogikirjoituksia, eikä kommentteja, henkilökohtaisten mieltymysten ja/tai poliittisten suuntautumustensa mukaan vaan vain tiettyjen selvien sääntöjen rikkoutuessa.
 3. Toivottavaa, mutta ei ehdottoman välttämätöntä, on että kirjoittajat ja kommentoijat kirjoittavat vain omalla oikealla nimellään ja omalla oikealla tunnistettavalla kasvokuvallaan. Mahdollisten nimimerkkien pitää olla selvästi nimimerkkejä ja väärällä nimellä kirjoittamisen pitää johtaa ikuiseen bannaukseen.
 4. Kommenteista tulee haluttaessa sähköpostiviesti, jossa on jo mielellään myös kommentin sisältö.
 5. Sekä blogikirjoitukseen, että kommentteihin, pitää voida lisätä: kuvia (mukaan luettuna suuria ja tarkkoja tilannekarttoja), taulukoita, piilolinkkejä, tavallisia näkyviä linkkejä, loppuviitteitä, korostuksia (Bold, Italic), erottuvia väliotsikoita. Olisi varsin upeaa, jos kuvaa voisi klikata, jolloin se muuttuisi tarkemmaksi – jopa kokoruudulla ja zoomauksella operoitavaksi (varsinkin sotahistorian tilannekartoissa erinomainen ominaisuus).
 6. Kirjoittajien identifiointi pankkitunnuksilla. Jos ei ole pankkitunnuksia, niin passin näyttö ”toimituksessa”.
 7. Blogikirjoittajille oikeus asettaa henkilökohtaisia banneja omaan blogiinsa. Kun esimerkiksi ”Koivula” on pistetty banniin, niin siitä IP-osoitteesta ei enää voi kommentoida. Jos se kommentoi toisesta IP-osoitteesta, niin senkin voi vastaavasti bannata.
 8. Mahdollisuus peukuttaa sekä blogikirjoituksia että kommentteja sekä ylöspäin että alaspäin – toki vain yhden peukutuksen yhdestä IP-osoitteesta.
 9. Blogikirjoituksessa vierailulaskuri – monestikko siellä on käyty.
 10. Blogikirjoittajalla oikeus deletoida saapunut kommentti kokonaan.

9 vastausta artikkeliin “Unelmablogialusta – sellaista ei tietenkään ole, eikä tule”

 1. Hyviä ehdotuksi Putkiselta, toivottavasti eivät masenna tämän blogin puuhamiehiä. Jos pikkuhiljaa ehdotettuun suuntaan mennään niin sisältöä rupeaa varmasti urkenemaan vuolaammin.

 2. Tuskinpa sellasta ns unelma blogi alustaa on missään enkä usko että sellasta tulisi .
  Aina on joku joka onkin erimieltä, sellasia me suomalaiset ollaan ja varmaan siinä ei suunta muutu että myötäilisimme .
  Ja onko sitten muuta kun se yksi mielipide ja sellasta muualla sanotaan diktatuuriksi . terv tepivaari

 3. Ei löydy ei, mutta pitää huomioida resurssit. Kuten Kyuu jo tuolla sanoikin, että esim. Aamulehden blogien takana oli iso mediatalo.

  1. 2. Ja 10. täyttyy jo täälläkin. Ainoastaan uuden kirjoittajan blogit tarkastetaan pari kertaa, että nähdään millainen kulkija on kyseessä. Muutenhan blogit ja kommentit tarkastetaan reaaliajassa yhteisesti sovittujen sääntöjen mukaisesti.

  Muut vaihtoehdot täyttyvät osittain, tai ovat Kyuun harkinnassa. Täytyy ihan oikeasti muistaa, että tämä sivusto on täysin vapaaehtoista talkootyötä.

  Juuri nämä mielipiteet ja toiveet ovat kuitenkin arvokkaita, niitähän Kyuu on pyytänytkin.

 4. Kyllähän teoriassa tekniikalla voi tehdä melkein kaiken tästä – jos kaikki toteutuisi, olisi kuitenkin aika sekametelisoppa. Pankkitunnistus tekisi myös järjestelmästä sangen kalliin ylläpidettävän.

  Mutta tottakai, ideoita pöytään.

 5. Kuvan liittäminen kommentiin olisi mukava ominaisuus, mutta ei välttämätön.

 6. Pitäis vissiin yrittää laittaa omakuva tähän profiiliin, en oo vain saanut aikaiseksi.

 7. Juha, jos Sinulla on esimerkiksi Facebook profiili, niin sen kautta kuva tulee helposti.

  En ymmärrä miksi kuvan lisääminen omaan profiiliin ei ole helppoa. Kaitpa oletetaan että kaikki ovat naamakirjassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *