Luvassa mielenkiintoinen täysistunto

Torstaina (28. syyskuuta) on lähetekeskustelussa Valtiontalouden tarkastusviraston vuosikertomus.

Vuosikertomus (ja tarkastuskertomus) sisältää varsin suoraviivaisesti moittivan lausuman ja tarpeen muuttaa toimintamalleja, mutta nykyhallitus on jo julkisesti jättänyt nämä huomiotta.

Luonnollisesti oppositiossa olevien Vihreiden pitäisi moittia hallitusta siitä, että se pyyhkii takapuoltaan VTV:n tarkastuskertomuksella. Tässä tapauksessa Vihreiden pakotietä on mielenkiintoista arvailla, koska VTV:n kritiikki koski tuulivoiman tukijärjestelmiä. On vaikea uskoa, että Vihreät kritisoisi hallitusta tästä, kannattaahan se suorastaan hysteerisesti tuulivoimaa tukineen.

Jos VTV:n lausunto on päässyt unohtumaan, sen ydinkohtia olivat, että tuulivoiman tukijärjestelmä tulee valtiolle erittäin kalliiksi, mutta on tehoton ja siirtää tuulivoimayhtiöiden tavanomaisen yritysriskin veronmaksajien maksettavaksi.

5 vastausta artikkeliin “Luvassa mielenkiintoinen täysistunto”

  1. Mieleeni on jäänyt maan johtavan populistin, Ville Niinistön lausuma siitä, että ”tuulivoimaa pitää rakentaa kaikkialle, jossa se on taloudellisesti kannattavaa, eikä siitä ole haittaa luontoarvoille”.

    Keksiikö joku kriteerit täyttävän paikan?

  2. Tämä tuulivoimanäytelmä on aivan absurditeatteria – melkein kuten Venäjän vaalit.

    Tuulivoimaa Suomessa tuetaan verovaroin aivan hirvittävän suurilla summilla. Kuka voi ihan aikuisten oikeasti näyttää toteen, että niistä valtavista tukiaisista olisi Suomelle ja suomalaisille minkäänlaista hyötyä? No, tietysti tuulivoimahuijarit (rikolliset) hyötyvät, mutta entäpä rehelliset veronmaksajat?

    1. On ne ovelia. Väittivätten, ettei pienituloisen tarvitse osallistua tuulivoiman tukeen, jos ei maksa valtion tuloveroa.

      Jos ne väittivätten vahingossa, eivätkä muistaneet, että kaikki maksavat arvonlisäveroa ja että suorien verojen lisäksi kuluttajat maksavat välillisesti veroja tuotteissa ja palveluissa korkeampien hintojen muodossa, niin tuulivoimaporukka ei ymmärrä yhteiskunnallisia ja kansantalousasioita.

      Jos ne taas väittivätten tahallaan vastoin parempaa tietoaan, niin se oli huijaus.

      Vihertäneistön himot kyllä tulevat tuulivoiman lisäyksen kautta tyydytettyä, koska tuulivoimatuki lisää valtion velkaa orgasmin rajamaille ja kansallisomaisuuden myynti polkuhintaan veroparatiiseihin tuottaa sitten lopullisen laukeamisen.

  3. Entäs ne paikat joista on haittaa ihmisille taikka kulkemiselle kun voimalan siivistä tippuu jäätä tai peräti muuta roinaa terv tepivaari

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *