Moderointia

Olihan se odotettavissakin, että täällä vauhti kiihtyy ja tunteet lämpiää.

Yksi avaus poistettu ja samalla sen muutama kommentti. Täällä ei tulla hyväksymään vihaa lietsovia manifesteja valtiovaltaa, eikä tiettyjä virkamiehiä kohtaan. Valtiovalta on demokraattisesti valittu ja siihen meidän on tyytyminen.

Aiemminkin on sovinnaisuuden rajoja kokeiltu ja haettu, tästä se löytyy nyt.

9 vastausta artikkeliin “Moderointia”

 1. Tässä on tavallaan yksi ongelma, tai en tiedä onko se ongelma, mutta mistä tietää mikä avaus on ylittänyt rajat?

 2. Mika, senpä vuoksi juuri yritin tuossa muutamalla sanalle selittää. Kyllä sinäkin tiedät missä kulkee yleisesti hyväksytyt sovinnaisuuden rajat. Olisihan sen voinut poistaa kertomatta yhtään mitään, mutta näin nyt. Periaatteessahan se raja on näkymätön, eikä siihen ole mitään henkilökohtaista vaikutinta mihinkään suuntaan.

  1. Pentti, en yhtään kyseenalaista moderointia, päinvastoin se on mielestäni toiminut aivan erinomaisesti verrattuna vaikkapa Aamulehden blogien loppuneljännekseen, jolloin moderointia ei enää oikeastaan ollut ollenkaan.

 3. Miten blogi avauksissa tarpeettomat herjaamiset tarkoituksella mahdollisesti saataisiin ”hienosyisemmiksi”,vaiko turhaa napinaa jos kohdalle osuu kuten tuntemattomassa sotilaassa ?

  Samaa pätee kommentteihinkin jos ylittää ”tietyn tason” huom.sulkumerkit !

 4. Kyllähän tämä tilanne synnyttää vihaa.

  Itse sanoisin että on ihan luonnollista pelätä ja haluta huutaa. Paras paikka huutaa on metsä. Ihan oikeasti, mene metsään huutamaan jos tekee mieli huutaa, se ihan oikeasti auttaa.

  Jos pitää jotakuta haukkua, suosittelen että hauku ministereitä ja virkamiehiä, älä viattomia. Ja kun haukut ministereitä ja virkamiehiä, hauku heidän poliittisia päätöksiä, ei ulkoasua tai luontaista hajua. Jos et ole varma miten menee, kirjoita blogaus, lähde lenkille ja oikolue sitten ennen julkaisua.

  Mutta ennen kaikkea: ollaan toisillemme kavereita nyt kun kavereita eniten tarvitaan.

 5. Täytyisi neuvoa poliitikkoja ja virkamiehiä esiintymään niin, etteivät nostaisi kansan vihaa itseään kohtaan.
  Jos eivät ota neuvosta vaarin, niin otteita voisi sitten koventaa. Ei kuitenkaan pidä lähteä vihervasemmiston hyväksymälle sabotaasilinjalle.

 6. Kyyun viimeinen lause kiteyttää sen olennaisimman !

  Samoin Markun sabotaatista,sillä se on kuin purisi samalla itseään ja – ikuinen kierre ilman katkaisua ” silmä silmästä ” kuitenkaan toista poskea kääntämättä alttiiksi seuraavaan iskuun.

  Hyvä pitää mielessä että rajansa kaikella !

 7. Joo-o pittää käyttee tiplomaattien kiältä.
  Uhkailut poikkeesa tykkänää.
  Er miälä saapi olla.
  – Herrat päättäjät uhraavat paljon aikaa ja rahaa estämään tekosia ja ainakin tuomitsevat tekojen perusteella jälkikäteen.
  – Vähemmälle jäänee itse asia miksi nuoret päästetään syrjäytymään – eikö olisi edullisempaa panostaa heidän toimettomuuden poistoon vaikkapa työllistämällä? No työnantajat kyllä ottaisivat ilmaista työvoimaa, mutta kuka se palkan maksaisi jotta rahakkaat voisivat nostaa suurempia voittoja? Kas siinäpä pulma.

 8. Niilo,
  ”Joo-o pittää käyttee tiplomaattien kiältä.”
  Ei varmastikaan tarvitse ja mistä sen koskaan tietää, mitä kieltä diblomaatit puhuvat.

  Kyllä ihan tavallinen kielenkäyttö, jota aikanaan Esson baarissa käytettiin, kun maailmaa parannettiin, riittää.

  Eikä milloinkaan synny keskustelua, jos ollaan kaikki samaa mieltä. Eikä se joo, joo keskustelu kuulosta edes kivalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *