Anna-Kaisa Ikonenkin roskapankkiyliopistoon…

https://yle.fi/uutiset/3-9784459

Ex-pormestarille uusia hommia: Anna-Kaisa Ikonen työelämäprofessoriksi Tampereen yliopistoon

Työelämäprofessorin tehtävän alana on kaupungin johtaminen.

Anna-Kaisa Ikonen vaalivalvojaisissa Hotelli Ilveksessä 09.04.2017

Tampereen yliopisto on valinnut Tampereen edellisen pormestarin Anna-Kaisa Ikosen työelämäprofessorin tehtävään, jonka alana on kaupungin johtaminen. Yliopiston tiedotteen mukaan pesti on kaksivuotinen.

Yliopiston johtamiskorkeakoulu kokeilee työelämäprofessuuria pilottiluonteisesti, kertoo dekaani Antti Lönnqvist.

– Työelämäprofessorin tehtävänä on tuoda opiskelijoiden ja tutkijayh- teisön käyttöön käytännön kokemuksia ja osaamista suuren kaupungin johtamisesta ja siihen liittyvästä ongelmakentästä.

Yliopiston rehtorin Liisa Laakson mukaan työhön kuuluvat myös mm. johtamiskorkeakoulun ja yliopiston sidosryhmätyöhön liittyvät tehtävät.

– Erilaiset kansalliset asiantuntijatehtävät, sekä Tampereelle syntyvän uuden korkeakouluyhteisön selvitys- ja kehittämistehtävät, erityisesti Tampere3:ssa edistettävään SOTE-alaan liittyvät asiat.

Pilottikokeilu

Työelämäprofessorin tehtävä on uusi, vielä vakiintumaton tehtävätyyp- pi suomalaisissa yliopistoissa, kertoo Tampereen yliopiston tiedote.

Tehtävillä tavoitellaan opetus- ja tutkimushenkilöstöä täydentävää käytännöllistä erityisosaamista sekä näkyvyyteen ja sidosryhmäyhteis- työhön liittyviä hyötyjä, selvittää dekaani Antti Lönnqvist.

– Johtamiskorkeakoulun professorit ja tutkijat katsovat johtamisen ilmiöitä omasta tutkijan näkökulmastaan, mutta käytännön toimija näkee asiat hieman eri tavalla.

Lönnqvist pitää täydentävää osaamista ja ymmärrystä arvokkaana sekä koulutuksessa että tutkimuksessa.

– Konkreettiset esimerkit ja omakohtaiset kokemukset kiinnostavat varmasti opiskelijoita.

Ikosella laaja kokemus

Pormestarina 2013 – 2017 toiminut Anna-Kaisa Ikonen on yhteiskunta- tieteiden tohtori ja Tampereen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja.

Ikonen on työskennellyt myös valtiosihteerinä valtiovarainministeriös- sä, Tampereen apulaispormestarina, Pirkanmaan TE-keskuksen kehit- tämispäällikkönä ja projektijohtajana ja liiketoiminta-alueen vetäjänä julkishallinnon konsulttitoimistossa.Hän on myös muun muassa Kevan hallituksen puheenjohtaja, Pirkanmaan maakuntahallituksen varapu-heenjohtaja ja kolmen ministeriön lapsi- ja perhepalvelujen muutosohjelman selvityshenkilö.

Uuteen tehtäväänsä hän sanoo tarttuvansa innolla.

– On hienoa päästä luomaan uutta työelämäprofessuuria ja tuomaan omat johtamiskokemukseni, osaamiseni ja verkostoni yliopistoyhtei- sön käyttöön. Tampereen yliopisto ja johtamiskorkeakoulu ovat korkeatasoinen näköalapaikka johtamisen kehittämiseen, politiikan, hallinnon, ja liike-elämän dynamiikkaan sekä tietysti Tampereen uuden yliopiston rakentumiseen. ”

Anna-Kaisa Ikosen erikoisala on velkaannuttamisjohtaminen.

Sinne rupeaa kasaantumaan tätä ja vain tätä porukkaa…

https://www.pirkanblogit.fi/2017/risto_koivula/puoskaritiedejohtaja-marja-makarow-kuuluu-linnaan-eika-yliopistosaation-johtoon/

” Tampereen Korkeakolusäätiön hallituksessa tasan yhdellä (1),lasken- nallisen teoreettisen fysiikan professori Risto M. Niemisellä on todellisia tieteellisiä ansioita.

Puheenjohtaja Marja Makarow on kohkannut just pahimpaan ”rotumur-hapeilineurooniaikaan” Helsingin yliopiston ”tukimuksesta” vastaavana vararehtorina, samoin hän on heilunut EU-hommissa, joista on rahoitettu pelkkää paskaa.

Tuo sama roskapankki, joka on pannut sileäksi Nokiat ja aivotutkimuk- set, on kiertänyt  kuin pieru Aatun nahkahousuissa ainakin 20 vuotta säätiö- ja muissakin hörönlöröyliopistokuvioissa.

Kankkulan-Prunnilakin taas nimitettiin joksikin opetusministeriön ”tie- dejohtajaksi”. Ei ymmärrä tieteestä enempää kuin sika Pohjantähdestä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *