Trumpin aikana USAlla pyyhkii hyvin

Kauppalehden tämänpäiväisen artikkelin mukaan USAssa syntyi lokakuussa 250 000 uutta työpaikkaa ja syyskuussa 118 000. Työttömyysaste oli lokakuussa 3,7%. Suosittelen vertaamaan lukua Suomen työttömyysasteeseen (7,6% elokuussa 2018).

Media hehkuttaa Trump sitä ja Trump tätä – faktat meinaavat hukkua sen hehkutuksen alle.

Muuten, Trump uhkasi aivan oikein, että jos kiviä heittelevät mamut tunkeutuvat väkisin USAn alueelle, niin sotilailla on oikeus vastata kivääreillään. Hyvä Trump.

19 vastausta artikkeliin “Trumpin aikana USAlla pyyhkii hyvin”

  1. Eikös myös Ronald Reaganin aikana USAssa ollut hyvä työllisyystilanne? Niin ainakin muistan, vaikka oli hänkin möläyttelijä.

    1. Ronald Reagan saattoi hyvinkin olla USAn paras presidentti kautta aikojen, vaikka vastustajat mollasivat häntä kakkosluokan näyttelijäksi.

      1. Kyllähän se kakkosluokan näyttelijä olikin. Politiikka sujui paremmin.

  2. Mieleen on jäänyt Reaganin ”pommituspila”, kun hän sanoi, että ””Neuvostoliitto on juuri julistettu lainsuojattomaksi ja pommitukset aloitetaan 5 minuutin päästä”” Tarkoitti vitsiksi, mutta jotkut ottivat sen vakavasti.

    1. Reaganilla oli paljon hyviä neukkuvitsejä. Jos minun pitää jossakin tilaisuudessa välttämättä kertoa joku vitsi, niin kerron nimenomaan Reaganin esittämiä neukkuvitsejä.

  3. Reagan osasi kasata itselleen hyvän ”miehistön”, itse ei tarvinnut tietää ja osata kaikkea.

    Myös Trump on ilmeisesti osannut kasata itselleen hyvän ”miehistön”, joten hän voi käyttää ison osan ajastaan mieliharrastukseensa Golfiin.

  4. Olen muuten nähnyt yhden mustavalkoisen Ronnien tähdittämän westernin, eikä se oikeastaan kovin huono ollut.

  5. Trump ja Putin (ja moni muu) ymmärtävät miten on puhuttava että oman maan ihmisten enemmistö tykkää, ei kai se sen kummallisempaa ole. Näin se menee pyrky yksi tai kaksipuoluejärjestelmissä.

    1. Voit hyvinkin olla oikeassa siinä ”pyrky” asiassa. Oleellista on kuitenkin huomata tulokset.

      USA on sotilaallisesti ehdottomasti voimakkain valtio Maapallolla. Se taas perustuu siihen, että USA on taloudellisesti voimakkain valtio Maapallolla.

      Jenkkilä porskuttaa, mutta ryssälässä valtaosa kansasta ovat köyhempiä kuin ns. kirkon rotat. Jenkkilän köyhä on verrattavissa ryssälän rikkaaseen. Upporikkaat ovat tietysti kokonaan eri asia.

  6. Trumpilla on omat erikoisuutensa mutta ei tuo hullumpi ”johtaja” ole…hyvä valinta amerikan kansalta… Pitäisivät vaan rajan kiinni siltä ”karavaanilta”… vaikka sitten kivääritulella…

    1. Niin, valtioiden rajat pitää saada taas oikeiksi rajoiksi, joita ei saa ylittää ilman lupaa. Itävalta jo irtisanoi ”pakolaissopimuksen”.

  7. Osalla menee hyvin, mutta Kiinapakotteet ovat ajaneet suuren määrän viljelijöitä ahdinkoon.
    Lisäksi lienee myös niin, että työpaikkoja menetetään jatkossa, kun jenkkikamaan alkavat tullit purra eikä kotimarkkinoilla ole vastaavaa kysyntää tuotteille.

    1. Minun nähdäkseni Trump on ainakin periaatteessa oikeassa yrittäessään tasapainottaa Kiinan ja USAn välistä kauppaa. Kiina on vallannut USAn markkinoita polkumyynnillä.

      Keinoista en osaa sanoa, en ole tutkinut asiaa tarkemmin.

  8. Kansa presidenttinsä valitsee itse eikä se muille maille kuulu nyt menossa oleva aika on vaan elettävä onko hyvä tai huno se ei oikeasti Suomelle kuulu .
    Muiden maiden presidnteille pitää olla kunnioitus, kuninkaallisille ei sitä tarvitse olla koska eivät he eivät ole kansan valitsemia terv tepivaari

    1. Tähän Niilon kysymykseen en osaa vastata.

      Suomessa presidentillä ei enää ole muodollista valtaa sisäpolitiikkaan ja talouspolitiikkaan juuri ollenkaan.

  9. Toivottavasti Trump pitää päänsä ja laittomasti USAn alueelle kiviä heitellen tunkeutuvat ammutaan. Se ei ole oleellista ammutaanko kivääreillä, pistooleilla, haulikoilla, tms.

    Pitää tehdä selväksi ettei valtion rajaa saa ylittää ilman kyseisen valtion lupaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *