Jari Korkki sai potkut

Yle sitten antoi potkut Korkille, taannoin myös tähtitoimittajat  Jan AnderssonJohanna Vesikallio ja Susanne Päivärinta ovat poistuneet Ylen palkkkalistoilla ja Kirsi Heikelkin siirretty A-studio hommista jonnekin muualle.

Pitääkö minun, Ylen rahoittaja kun kumminkin olen, olla huolissani. Pitääkö minun olla tyytyväinen uuteen päätoimittaja Juha Jokiseen, se vasta epäilyttääkin.

Kas siinäpä kysymyksiä, nyt kun en tarkemmin taustoja tunne olen pahoillanii ja epäilen löytyykö vastaavan tasoisia toimittajia tilalle, varsinkin Anderssonia arvostin.

Toivottavasti Ylä-Anttila osoittautuu tolkun johtajaksi, häneen nyt kumminkin on toivo laitettava.

19 vastausta artikkeliin “Jari Korkki sai potkut”

  1. Ei taida olla Jouko Jokisella täysin puhtaat jauhot taskussaan, vaikka niin lehdessä väittää. Hän on edelleenkin vastauksen minulle velkaa, jo Aamulehden ajoilta asti.

    Johanna Vesikallio oli erittäin pätevä ja hillitty toimittaja, niitä toimittajien parhaimmistoa. Hyviä olivat tietysti Andersson ja moni muu, nyt ei Ylellä oikeastaan kukaan. Toivotaan, että heistä edes joku kouluttautuu ajan myötä meillekin mieluisaksi.

    Moneen kertaan on Yle haukuttu, mutta eihän se nyt ihan niinkään ole. Paljon hyvää löytyy senkin ohjelmistosta, vaikka en nyt ihan heti osaa mainita.

    1. Se on totta. Yleisistä veroista menee melkoinen osa sellaisiin tarkoituksiin, joihin minun mielestäni verorahoja ei saisi käyttää.

      Yle-vero menee kuitenkin yhteen tiettyyn tarkoitukseen, joka voisi aivan hyvin olla tavallinen maksullinen palvelu heille, jotka sitä palvelua haluavat ostaa – onhan niitä erilaisia maksullisia TV-kanavia. Miksi Ylen TV-kanavat eivät voisi olla vastaavasti maksullisia heille, jotka niitä lähetyksiä haluavat katsoa?

      Ihan erillinen vero, jotta voidaan tehdä venäjämielistä propagandaa. Tukea vihreille ja muillekin punaisille. Grrr…

  2. Merja Yli-Anttila tuli toimitusjohtajaksi ja Jouko Jokinen vastaavaksi päätoimittajaksi ja niin alkoi Ylen pyöröovi pyöriä kiihtyvällä vauhdilla.

    Jari Korkki on asiantunteva, kuvia kumartelematon tiukka toimittaja. Kenties joillekin se oli liikaa. Ehkä nykyisen Ylen profiiliin sopii paremmin hössöttävät, haastateltavien päälle puhuvat ”mukatoimittajat”, jotka ovat ihastuneen omaan ääneensä ja omiin mielipiteisiinsä.

    No ehkäpä pian saamme jostain kilpailevasta mediasta lukea, mitä olivat Korkin potkujen syyt.

  3. Juha Un pelko pelottaa, että ajankohtais- ja politiikkaohjelmatkin vesitetään viihteeksii, mennään formaattiin joka on vallalla ns viihdeohjelmien kohdalla, on ”puheenjohtaja” ja ympärillään muutama näsäviisas, omaan itseensä ihastunut, tyhjänhöpöttäjä.
    Mutta olkaamme toivorikkaita, Ylä-Anttilan etsikkoaika ei ole vielä ohitse.

    Kiivaana ja äkkipikaisena luonteena Jokiselle olisin valmis keksimään jo jotakin muuta askaretta.

  4. Jari Korkista ei jäänyt mitenkään tarkkaa kuvaa. Siis ei mitään pahaa, mutta ei mitenkään mielestäni erottunut. Asiallinen toimittaja.

    Sen sijaan Yle on tappanut asiaohjelmistaan radiossa ja tv:ssä jo 70-80% noin viiden vuoden aikana. Se on aivan järkyttävä määrä. Ulkomaiset ostot ovat lisääntyneet hurjasti.

    1. Olisiko kyse siitä mistä kautta aikojen on ollut, leipää sirkushupia kansalle että suosio säilyy

  5. Jari Korkki oli aikanaan -80 luvulla Radio 957:n kantava voima.

  6. Ei niin pahaa kuvausta jäänyt Korkista mieleeni… asiallinen kuin toisaalta ehkä liikaakin haukutaan Yleä,siis toimittajista … nuo katsantokannat ?

    Olemmeko toisaalta liian herkkiä kaikille,jotka eivät miellytä mutta toisinaan puolueellisuus paistaa liian läpi eräistä toimittajista,etenkin jos on jatkuvaa !

  7. En minä koko Ylestä mitään hirmuisen hirveää puolueellisuutta näe. Vähän kallellaan ovat toki jotkut toimittajat sinne tai tänne.

    Sen sijaan näen viihteistämisen. Ei tarvitse montaa sivua kääntää Aamulehteä tai blogosfääriä löytääkseen kirjoituksia jossa kauhistellaan Ylen ohjelmalinjaa. Lisää viihdettä. Lisää julkkiksia. Puheradio pois, musiikkiradio tilalle. Ajankohtainen ykkönen pois. Ajankohtainen kakkonen pois. A-studio säästöliekille. Ajantasa pois. Politiikkaradio säästöliekille. Leikola ja Lähde pois. Verkon uutissivulle lisää amerikkalsista urheilua, vähemmän tutkivaa journalismia. Uutislähetysten mitasta puolet pois ja siihen vähäänkin sekaan aina julkkisuutinen.

    Tuo kaikki muutamassa vuodessa. En sano salaliittoteoria, sanon radikaali linjanmuutos – ja se on jo vähentänyt katsoja- ja kuulijamääriä. Linja on siis selvästikin väärä. Miksi se siis jatkuu? Kenellä siellä johdossa on pää pensaassa?

  8. Ei minunkaan mielestä YLE yleensä ottaen kovin kallellaan mihinkään suuntaan ole ollut. Nämä viime aikoina poispotkitut eivät äärilaitoja myötäilleet ja siinä syy miksi vahvasti vasemman laidan kulkijat eivät heidän objektiivisuuttaan oikein sietäneet, tyytyväisiä vain kun eivät enää ole läsnä YLEssä.

  9. Joku mellakka siellä on menneillään, koska suuri joukko loistavia toimittajia on ottanut käpälät alleen. Syy lienee sylttytehtaassa, Ylä-Anttilassa ja Jokisessa. Mitään muuta syytä erinomaisen Jari Korkin äkkilähtöön en näe kun ja, jos hänellä olisi ollut varoituksia allaan joistakin asioista, ja nyt se jokin asia ylittyi.

  10. Taitaa levitä kuin Jokisen eväät.?
    On vaikea löytää mitään katsottavaa
    korkeintaan pintapuoliset uutiset
    ja nekin tiedot tulee radiokanavilta jo ennakkoon.

  11. Jouko Jokinen /AL:n päätoimittaja 28.8.2016 ( ote edmpänä)
    *
    Persjalkaista pohdintaa AL:sä

    Muslimi- ja maahanmuuttotaustaisen erikoisjulkaisun päätoimittaja pohtii, miksi Ruotsi sai olympialaisista runsaasti mitaleja ja miksi Suomi ei saanut.
    Loppupäätelmä kirjoituksessa: ”Tähänkin ongelmaan on ratkaisu: maahanmuutto.”
    *
    Jouko Jokinen voisi vaikka vilkaista Ruotsin mitallistien listaa – olisiko yksi maahanmuuttaja.
    Esimerkiksi Sarah Sjöström – kolme mitalia. Vaikuttako maahanmuuttajalta?
    https://www.google.fi/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-
    *
    Lisää mietittävää Jouko Jokiselle :
    ”Entä Unkari (10 miljoonaa asukasta/perjantaina 18 mitalia),”
    Unkari on tunnetusti Euroopan maahanmuuttokriittisin maa.
    *
    Ruotsi on ottanut kymmeniä tuhansia maahanmuuttajia Afrikan maista, jotka ovat vuodesta toiseen kahmineet pitkän matkan juoksuista mitaleja. Eipä ole sattunut yhtään tulemaan Ruotsiin.
    Pitäisikö Suomen ottaa satatuhatta pakolaista esimerkiksi Etiopiasta, jotta saisimme muutaman mitalin olympialaisista?
    .
    Ehkä on parempi, että keskitymme todellisiin ongelmiimme – hyvinvoinnin säilyttämiseen laittamalla taloutemme kuntoon, parantamalla vientimme kilpailukykyä.

    ***
    http://www.aamulehti.fi/paakirjoitukset/kronikka-penkkiurheilija-voittaa
    20.8.s016

    Jouko Jokinen /AL:n päätoimittaja

    Miksi Suomi ei pärjää paremmin? Kilpa- ja huippu-urheilun rahoitus on kasvanut jo kymmenen vuotta, kiitos Veikkauksen. Strategioita ja organisaatiomuutoksia on tehty. Tulokset ovat vaatimattomia.
    Kannattaisiko jälleen kerran nöyrtyä ja tutkia, mitä Ruotsi tekee paremmin. Ruotsi menestyi Riossa hyvin ja lajikirjo oli laaja. Ruotsiin verrattuna Suomi on alisuorittaja. Perjantaihin mennessä Ruotsi oli voittanut kahdeksan mitalia ja viikonloppuna ropisee muutama lisää.
    Entä Unkari (10 miljoonaa asukasta/perjantaina 18 mitalia), Slovenia (2 milj./8), Hollanti (17 milj./16), sotaa käyvä Ukraina (45 milj./8). Miten syntyy laaja urheilukulttuuri? Miten Sloveniassa jokainen lahjakas lapsi pääsee heti kouluun tultuaan halutessaan ammattivalmentajan hoiviin?
    Esimerkkimaiden urheilijoita katsellessa suomalaisista paljastuu yksi iso puute, jota organisaatiouudistuksilla ei ratkaista. Olemme persjalkaisia. Tähänkin ongelmaan on ratkaisu: maahanmuutto.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *